ZEHİRLİ SARMAŞIKLAR ACİZ

Yorgun düşmüş bir zaman harabeye dönmüş bir dünya. Kendini kaybetmiş bir nesil. Tükenmekte olan umutlar ve doymayan nefisler yanında düşünce açlığı um...

Yorgun düşmüş bir zaman harabeye dönmüş bir dünya. Kendini kaybetmiş bir nesil. Tükenmekte olan umutlar ve doymayan nefisler yanında düşünce açlığı umut fakirliği kalabalık yalnızlığı.

Kaplamış her yanını dünyanın. Hırs bürümüş alınan nefesleri. Ölüm aciz kalmış bir yandan doğum ve doğanlar şaşkın ve belirsiz bir geleceğe yol alırken. Yine doğum naçar kalmış ölüme yetişememekte.

Nesiller kesilip yeni ergonomik beyinli türevler oluşturulmak istenmekte. Sebepli sebepsiz savaş açmakta insan insana. Oysa “KÖPEK KÖPEĞİN ETİNİ” yemezken dünya lafzında insan insanın etini yemekte kanını içmekte kana kana.

Bütün hepsi bir yana yaşamın sunduklarından faydalanmadan. Her güzelliği ve her yeniyi ham bırakıp bir başka serüvenler içine dalmışken insanoğlu. Deli otu yemişçesine delirmiş. Düşüncelerinde kangrenleşmiş inançlarında sapıtmış.

Değiştirilen yüz dört kitaptan da dışarı çıkmış. Her olana kendi literatüründe fetvası var. Kitaptan, hadistenmiş gibi. Alabildiğine aldatmaca, varabildiğine yalan yanlış bilgi sarmış her yanını dünyanın.

Zehirli sarmaşıklar dahi aciz kalmış yalan fetvalar, bilgiler karşısında. Alimi, muallimi bir başka dert bir başka anlatıda. Hangisine baksan boynun büker susturur. Kazara bir kelam edersen de her şekilde seni susturur.

O güzelim dünyaya, o yaşanası ve ahreti bulası dünyayı zindan edenler adına “KAHPE” diyerek bazı darılanlar bazı ise kahredenler. Daha neleri görecek insanlık nelere katlanacak ahiret bahçesi dünya.

Ne dünya suçlu ne de zaman esas suçlu olan, kendini unutup kaybeden ve dünü bugünü ile yarını kumandasına sokup dilediğince oynayıp bütün güzellikleri kendine ram eden düşünceler. Yalnız mı üreyip yalnız mı gezerler? Elbette hayır.

Onlar bizzat insanlığın ölümünden meydana gelen insancıklardırlar. Belki de insancık görünümünde deccal öncüleridirler. Kim bilir kimin ne olduğunu? Elbette gören yaşayan ve en detaylı ise yüce ALLAH bilir.

Bir avuç toprakta, yalancı zamanda ve geçici mekanda fırtınalar koparan zihniyet cehaletin bizzat kendisidir. Baki dünyadan bihaber düşünceler nerden gelip nereye gittiğini bilmeyenlerdir.

Bilgisizliğin verdiği endişe yobazlaşmanın ortaya koyduğu kabalık yarına getirdiği endişedir. Nerden gelip nereye gideceğini bilen asla saldırmaz, cana kıymaz, gönüllere hoyratça dokunmaz.

İnsanlığı ve insanlığın nereden nereye gelip gittiğini bilen kişiler ve toplumlar asla en kötüye varmaz. Onlar ancak uyarır ve ancak kendilerini korumaya, sevdiklerini korumaya giderler.

İnsanlık dışı düşüncelerde dolaşan insanlar daima toplumu, çevrelerini ve hiç farkında olmadan kendilerinin kötü sonunu hazırlar.

KENDİNİ SEVMEYENİN SEVENİ, SEVGİYİ ÖPMYENİN ÖPENİ, DOĞRUYU KUCAKLAMAYANIN KUCAKLAYANI YOKTUR VE OLMAYACAKTIR.

Kişiliğiniz insancıl, yarınlarınız sağlık, yaklaşımınız naif olması temennisi ile selam ve saygılar.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Nazmiye Yazıcı - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler