YÖNETİCİLERİN DİKKATİNE!

Trabzonspor, bu sezon Süper Lig'in açık ara en iyisiydi. En iyi olmanın ödülünü ligi şampiyon tamamlayarak aldı. Şampiyonlukta Nwakaeme, Bakasetas, Co...

Trabzonspor, bu sezon Süper Lig'in açık ara en iyisiydi. En iyi olmanın ödülünü ligi şampiyon tamamlayarak aldı. Şampiyonlukta Nwakaeme, Bakasetas, Cornelius, Vitor Hugo ve Uğurcan gibi yıldız isimlerin katkısı çok büyük! Sonradan takıma katılan Vişça, kritik maçların çilingiri Djaniny, sakatlanana dek rakiplere nefes aldırmayan Edgar, Edgar'ın yokluğunu hiç aratmayan Denswil, dinamo Siopis ve diğerleri. Her oyuncunun öyle ya da böyle katkısı asla tartışılmaz.

Karadeniz Fırtınası, üstün başarı göstererek bileğinin hakkıyla şampiyon oldu. Şampiyonluğunu dünyanın her yerinde ses getiren cinsten kutlayarak ne kadar büyük bir camia olduğunu dosta düşmana tekrar ispat etti. Sıra geldi şampiyon takımın büyük kısmını koruyup gerekli takviyelerle başarıyı devam ettirmeye! Şımarmadan ve gevşemeden! Şampiyonlar Ligi bordo mavi camia için büyük bir özlem. 2011'deki şampiyonlar ligi macerasında başarılı bir performans gösteren Trabzonspor, CSKA Moskovalı Vasili Berezutski'nin son dakikalarda Giuseppe Meazza'da İtalyan devi İnter'e attığı şaibeli golle veda etmek zorunda kalmıştı. Şampiyonlar Ligi, Trabzon esnafı için çok mühim. Uluslararası ticaret yapanlar için bulunmaz bir fırsat. Turizmden sanata kültürden sağlığa! Trabzonspor başkanı ve yönetim kurulu, bu konuların ince hesaplarını yapmak zorunda ve yaptıklarını da düşünüyorum.

Trabzonspor sadece Trabzonspor değildir. Binlerce yıllık tarihi bir medeniyetin temsilcisidir. Başta Mahmut Goloğlu olmak üzere birçok tarihçinin ortak görüşüdür ki: Trabzon binlerce yıl Türk şehri olarak varlığını sürdürmüştür. Saka (İskit) Türklerinin kadim merkezi olarak tarihe damgasını vurmuştur.

Trabzon’a o yıllarda “Güneşin Ülkesi” denirdi.

Bunun iki sebebi vardı: Biri, Arsin- Mersin arası diğer yörelere göre çok daha güneşlidir ve az nemlidir. Bu bölgede zeytin ve tütün olması bunun ispatıdır. Diğer yörelerde de çayın olması… Rize çok yağmurludur batıya yürünürse güneşe varılır… Zigana’dan sahile indikçe yine güneşe varılır. Batıdan doğuya Yoroz Burnu aşılınca yine güneş karşınıza çıkar…

İkincisi, Trabzon tarih boyu tüm Karadeniz’e ve o coğrafyaya hep hâkim olmuş hep başşehir ve merkez olarak kendini göstermiştir. Osmanlı zamanında bile şehzade şehri özelliğini korumuştur. Hep deriz ya: Üç büyük padişah Fatih’in aldığı, Yavuz’un valilik yaptığı, Kanuni’nin doğup büyüdüğü kutlu şehir… Yani, Trabzon bölgenin güneşidir. İlelebet de öyle kalacaktır.

Önceki yöneticilerimiz art arda şampiyonluklarla bu güneş şehrin liderliğini hep ispat ettiler. Şimdi sıra bu dönemin yöneticilerinde…

İşte tüm bu özelliklerden ve kadim duruştan dolayı şehirle ilgili tüm yöneticilerin sorumluluğu çok büyüktür. Trabzonspor yönetim kurulu da, an itibarıyla sorumluluk sahasının tam göbeğindedir. Çünkü, Trabzonspor Kulübü stratejik ve çok önemli Trabzon şehrinin tanıtım manasındaki lokomotifidir.

Bordo Mavililer Denswil ile yola devam etme kararıyla doğru bir hamle yaptı. Eren Elmalı ve Doğucan Haspolat Trabzonspor formasının ağırlığını şampiyon hoca Abdullah Avcı ile umarım hissetmezler ve başarılı olurlar. Danimarka milli takımının başarılı oyuncusu Larsen ise, Cornelius'un yarısı kadar uyum sağlarsa takıma katkısı çok olacaktır. Nwakaeme ile yollar ayrıldı. Bakasetas, Cornelius, Djaniny ve Uğurcan Çakır ile yola devam etmek akıllıca olacaktır. Abdülkadir Ömür'e iyi bir teklif gelmesi hem oyuncu hem kulüp için hayırlı olabilir. Şampiyonlar Ligi ve Süper Lig'de başarı ve istikrar isteniyorsa mutlaka bütçeyi sarsmayacak kaliteli transferler yapılmalı. Ücretler takım içi dengeleri ve huzuru bozmamalı. Trabzonspor'u yönetenlerin yapacakları tercihler, 2022-2023 sezonuna ve Trabzon şehrinin kaderine etki edecektir. Az hatalı tercihler diliyorum.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Özden Ayvaz - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler