YILIN TRANSFERİ MAREK HAMSİK!

Unutulmaz yıldızı ve yazarımız Mehmet Yılmaz’dan Trabzonspor analizi Yılmaz, “Hamsik’i F.Bahçe veya G.Saray alsa ortalık yıkılırdı. Trabzon olunca...

YILIN_TRANSFERY_MAREK_HAMSYK.jpg

Unutulmaz yıldızı ve yazarımız Mehmet Yılmaz’dan Trabzonspor analizi

Yılmaz, “Hamsik’i F.Bahçe veya G.Saray alsa ortalık yıkılırdı. Trabzon olunca fazla gündem yapılmayıp, yaşı öne çıkarılmaya çalışılıyor. Sosa’yı hatırlayın. Trabzon büyük bir yıldız ve bir lider aldı” dedi

Trabzonspor’un unutulmaz yıldızı ve yazarımız Mehmet Yılmaz, bordo-mavililerin son durumunu değerlendirirken, Marek Hamsik transferinin son yılların en büyük transferi olduğunu belirtti. Trabzonspor’un büyük bir yıldızı, uygun şartlarda transfer ettiğini ifade eden Yılmaz, “Marek Hamsik futbol yaşamını sürdüren ’10 numara’ oyuncuların içerisinde en önde gelen isimlerden. Böylesi bir transferi F.Bahçe veya G.Saray yapsa ortalık yıkılırdı. Falcao gibi. Trabzonspor’un böyle bir transferi yapmış olması, sıkıntılı günler yaşayan rakiplerine gelecek yıla dönük de bir mesajdır” dedi.

Yılmaz, “Maradona’dan sonra Napoli takımının efsanesi olan bir oyuncudan bahsediyoruz. Rakiplerin Marek Hamsik transferini yaşı ve aldığı ücreti üzerinden değerlendirmesi, sadece komik. Hangi İstanbul kulübü Hamsik’i istemez. Alsalar ne olurdu Falcao örneğinde görüyoruz. Hamsik, yıllık 20 milyon Euro ücret ile Çin’e gittiğini unutmayalım. Trabzonspor büyük bir yıldızı uygun şartlarda aldı. Sadece yıldız değil, tam bir lider aldı. Emeği geçenleri kutlamak gerek” dedi.

Perez ve Gervinho’dan sonra ’10 numaralı’ bölgeye Dünyaca ünlü yıldız Hamsik transferinin yapılmasının Trabzonspor’un şampiyonluk için iyi bir kadro oluşturmak adına hamle yaptığını gösterdiğini ifade eden Yılmaz, “Hamsik’in yaşına kimse bakmasın. Sosa da Trabzon’a 34 yaşında geldi. Hemde yıllık 3.2 milyon Euro gibi rakama imza attı. İlk yıl ortada yoktu. Bir sonraki sezon Sosa’yı izledik. Hamsik’e yaşı üzerinden bakanlar Sosa gerçeğini unutmasın” dedi.

Hamsik’in imza töreninin staddan yapılması halinde müthiş bir atmosferin olacağına inandığını ifade eden Yılmaz, “Uzun yıllar sonra büyük bir yıldızın Trabzon’a gelişi, hele de şampiyonluk için en büyük beklentilerin olduğu dönemde olması başta taraftar olmak üzere camiada herkesin heyecanını yükseltti. Taraftarın hırçın kişiliği ile Marek Hamsik’e başka bir tutku besleyeceğini de düşünüyorum.

Marek, Trabzonspor’a sahada büyük katkı yapacaktır. Oluşan hücum hattı Hamsik’in liderliğinde başka bir seviyeye çıkacaktır. Abdullah hocanın sistemi de Hamsik’in aradığı ortam” dedi.

Şampiyonluk aşkına!

Yılmaz, Trabzonspor’un transfere Perez, Gervinho’dan sonra Hamsik’i alarak müthiş bir giriş yapmasının Abdullah Avcı’nın gelecek sezon şampiyonluk için yaptığı planı gösterdiğini ifade ederek, “Eksik bölgelere kaliteli isimler alınıyor. Trabzonspor’un şimdi Koita gelse bile kaliteli bir golcü ile sol beke ihtiyacı var. Bunlar da geldiğinde Trabzonspor gerçekten şampiyonluk için ne kadar iddialı olduğunu gösterecektir. Taraftarın gelecek sezona dönük heyecanı transferler ile arttı. Tabi ki özellikle taraftarın şimdiden şampiyonluk havası ile motivasyonu takımın da itici gücü olacaktır” dedi.

YANLIY_OYUNCU_ALMAM.jpg

Yanlış oyuncu almam!

Yılmaz, Abdullah hocanın sezon bitiminde yaptığı açıklamalarda ‘ben yanlış oyuncu almam’ mesajına dikkati çekerek, “Gerçekten devre arasından beri alınan isimlere bakıldığında bu yönde gidiyor her şey. Tabi ki hoca kalite aldırırken, sahada bazen katkı istenilen düzeyde olmayabilir. Ama Trabzonspor transferi böyle yapmalı. Burası büyük bir kulüp gelecek isim de Trabzonspor seviyesinde olmalı. Abdullah hoca ve yönetim bu yönde taşları tek tek yerine koyarak yola devam ediyor. Transferdeki bu hamleler rakiplerin de durumu düşünüldüğünde gerçekten gelecek sezona dönük şampiyonluk beklentisini şimdiden yüksek olmasını sağlıyor” dedi.

meling_alYnYrsa_super_olur.jpg

Meling’i alınsa, süper olur!

Yılmaz, sol bek transferinde Trabzonspor’un gündeminde olan Nimes’in Norveçli oyuncusu Birger Meling’in gerçekten kaliteli bir isim olduğunu ifade ederek, “Bu oyuncuyu izlemiş ve çok beğenmiştim. Abdullah hocanın da bu ismi görmesi ve Trabzonspor’a alınması yönünde hamle yapması memnunluk verici. Umarım sol beke Meling alınabilir. Umut Meraş, takım oyuncusu ve bana göre Perez’in sağ bekte, Hugo-Edgar gibi müthiş bir stoper ikilisinin olduğu Trabzonspor’a Meling gibi iki yönü güçlü efektif bir oyuncu tercihi daha doğru olur” dedi.

patron_abdullah_avcY.jpg

Patron Abdullah Avcı!

Trabzonspor’un geçen sezon başında transferde ve hoca tercihinde yaptığı hataların bedelini bir sezonu kaybederek ödediğini ifade eden Yılmaz, “Şimdi başkan ve yönetim, transfer planlamasını Abdullah hocanın rotasında yapıyor ve doğru da yapıyor. ‘Yanlış oyuncu almam’ bakış açısındaki bir hoca ile transferi yapmak doğru. Eksik bölgelere de Abdullah hocanın nokta atış yaptırarak, Trabzonspor’u çok iddialı bir kadro ile sezona başlatacağına inanıyorum” dedi.

SORLOTUN_GOZU_YLE_BAKINCA.jpg

Sörloth’un gözü ile bakınca!

Yılmaz, “Trabzonspor’da golcü için herkesin gönlünde Sörloth olduğunu ifade eden Yılmaz, “Ben de çok isterim Sörloth’un geri gelmesini ve şampiyonluk yolunda bu takıma büyük güç katmasını. Hamsik, Gervinho, Nwakaeme, Berat, Bakasetas ve Abdülkadir Ömür gibi ofansif orta saha ile Sörloth gol kralı olduğu sezondaki hücum hattı ile de oynayacak olması da önemli. Ancak Sörloth’un gözü ile de bakmak gerekiyor tabloya” dedi.

Yılmaz, “Trabzonspor’da gol kralı olmuşsun ve burada görevini yapmışsın. Türk oyuncu gibi ‘yarım kalan işimi tamamlamak isterim’ düşüncesinde olmaz Sörloth. Profesyonel bakıyor ve Avrupa’da yoluna devam etmek isteyebilir. Ben çok isterim gelmesini ama Sörloth’un baktığı açıyı da düşünmek gerek. Sonuçta bu yabancı bir isim ve burada görevini yaptığı için ayrılma kararı almıştı. Umarım, Trabzonspor’un ilgisi ve isteği ile şampiyonluk için geri döner. Bunu taraftar gibi çok isterim” dedi.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Mehmet Yılmaz - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler