banner114

Hafızalara Kazınacak Kolay ve Lezzetli Kek Tarifleri

Hafızalara Kazınacak Kolay ve Lezzetli Kek Tarifleri

Kek, tatlı krizlerinin vazgeçilmez eşlikçilerinden biridir. Beş çaylarının olmazı haline gelen kek tarifleri, özel günlerde ve arkadaş toplantılarında da baş köşedeki yerini almayı başarır. Ekstra malzemeye gerek olmadan hazırlanabilen pratik kek tarifleri acil buluşmalar için hayat kurtarıcı niteliktedir. Çay ve kahve saatlerini tatlısız geçiremeyenlerin çok seveceği kolay kek tarifi seçenekleri degisiktarifler.com’da sizi bekliyor!

Popüler, Pratik ve Leziz Kek Tarifleri

Anlık yapılan buluşma planlarının kurtarıcısı olan pratik kek tarifleri, kolay ve lezzetli olması yönüyle pek çok lezzet tutkununun vazgeçilmezidir. Pratik, popüler ve lezzetli kek tarifleriyle tanışmaya hazır olun!

- Sade Kek Tarifi: Oldukça pratik bir yapılışa sahip olan sade kek tarifi, gönüllere taht kurmayı başaran tarifler arasında yer alır. Sade kek tarifi için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır; 3 adet yumurta, 1 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı süt, 1 su bardağı sıvı yağ, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, 3 – 3,5 su bardağı un.

Sade Kek Tarifinin Yapılışı: İlk olarak yumurtalar ve toz şeker bir kabın içerisine alınarak krema kıvamına gelene kadar mikser ya da tel çırpıcı yardımıyla çırpılır. Ardından un, kabartma tozu ve vanilya eklenerek malzemeler güzel çırpılır. Spatula yardımıyla malzemeler karıştırılarak tüm malzemeler harmanlanır. Kek hamuru, önceden yağlanmış kek kalıbına dökülerek 180 derecede ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirilir. Oda sıcaklığında soğutulduktan sonra dilimlenerek servis edilir.


- Cevizli Kek Tarifi: İkramlık tarifler arasında büyük beğeni kazanan tariflerden biri de cevizli kek tarifidir. Oldukça pratik hazırlanan bu tarif, nefis ceviz aromasıyla lezzet tutkunlarının vazgeçilmezi olmaya aday! Cevizli kek tarifi için ihtiyacınız olan malzemeler şunlar; 3 adet yumurta, 1 su bardağı süt, yarım su bardağı sıvı yağ, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu, 3 su bardağı un ve 1 su bardağı ceviz.

Cevizli Kek Tarifinin Yapılışı: Yumurtalar ve toz şeker bir kalıba alınarak beyazlaşıncaya kadar güzelce çırpılır. Ardından süt ve sıvı yağ eklenerek çırpma işlemine devam edilir. Sonrasında un, kabartma tozu ve vanilya eklenerek çırpmaya devam edilir. Cevizler son aşamada eklenir ve spatula yardımıyla malzemeyle harmanlanması sağlanır. Hamur yağlanmış kek kalıbına dökülerek, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına verilir. Yaklaşık 30 dakika pişirildikten sonra oda sıcaklığında soğutularak servise hazır hale gelir.

Daha fazla kolay ve lezzetli kek tarifleri için degisiktarifler.com’u ziyaret etmeyi unutmayın!

 Kek Yaparken Dikkat Edilmesi Gereken 5 Önemli Detay

Kabarmış, harika görünüme sahip bir kek yapmayı herkes ister. Kek yaparken dikkat edeceğiniz bazı püf noktalar, kekinizin hem lezzetli olmasını hem de güzelce kabarmasını sağlar. İşte, görüntüsüyle herkesi etkileyecek bir kek yapabilmeniz için bilmeniz gereken detaylar…
 

1. Kekin kabarık bir kıvamda olabilmesi için kek malzemelerinin oda sıcaklığında olmasına özen göstermek gerekir. Süt, kabartma tozu, yumurta, yoğurt gibi kekiniz için kullanacağınız malzemeleri yaklaşık 15 dakika önce dolaptan çıkarıp, tarifinize oda ısısındaki malzemelerle başlayın. Bu detay kekin doğru pişmesi ve kabarık bir görünüme sahip olması için önemlidir.

2. Kek için kullanılacak malzemelerin son kullanma tarihine dikkat etmek oldukça önemlidir. Son kullanma tarihi geçmiş bir kabartma tozu, kekinizin kabarmasını engel olacaktır. Lezzetli ve göz alıcı bir kek yapabilmek için tercih edilecek malzemelerin son kullanma tarihinin geçmemiş olması ve ürünlerin taze olması oldukça önemlidir.

3. Kek hamurunun kek kalıbına boşaltılmadan önce beklememesi önemli bir detaydır. Bu nedenle kek kalıbı önceden hazırlanmalı; pişme esnasında kekin kalıba yapışmaması için kalıp margarinle yağlanıp, kalıba biraz un serpilmelidir. Kek kalıbına un, margarin ya da sıvıyağ sürmek kekin piştikten sonra kalıptan kolayca çıkabilmesi için önemli bir püf noktasıdır. 

 

4. İştah kabartan, kabarık bir kek yapmak istiyorsak kek fırına verilmeden önce fırın muhakkak ısıtılmalıdır. Kekin hacimli bir görünüm kazanmasındaki en önemli etkenlerden biri fırının önceden ısıtılmış olmasıdır. Kek hamurunun güzelce kabarabilmesi için malzemelere dahil edilen şekerin güzelce erimesi gerekir. Bu nedenle kek hazırlarken önce yumurta kırılır ve üzerine şeker eklenerek malzemeler beyaz bir köpüğe dönüşene kadar çırpılır. Bu görünüm, şekerin eridiğinin işaretidir.

5.  Kek yaparken dikkat edilmesi gereken bir diğer önemli detay ise un, kabartma tozu, vanilya gibi kuru malzemeleri eleyerek tarife dahil etmektir. Malzemelerin ince bir şekilde elenmesi daha kolay bir şekilde harmanlanmasına sebep olur. Böylelikle bu detay da kekin daha kabarık olmasını sağlar. Kek, tarif detayına göre 160-180 derece aralığında pişirilmeli ve kek fırına verildikten sonra ilk 15-20 dakika fırının kapağı açılmamalıdır. Kapağı açılarak fırının hava alması, kekin hacimli ve kabarık görünmesini engeller.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.