YALAN

Yalan ve yanıltma yolu ile yaşamlara dokunmak yarınlara fayda sağlamaz. En yakın ve en uzak dost akrabalarımıza küçük yalan diyerek bir şeyleri geçişt...

Yalan ve yanıltma yolu ile yaşamlara dokunmak yarınlara fayda sağlamaz. En yakın ve en uzak dost akrabalarımıza küçük yalan diyerek bir şeyleri geçiştirmeye çalışırsak bir sonraki gün ve zaman diliminde bir önceki yalanımızı düzeltemeyiz.

Bir de insanların tamamının ya da bir kısmının yaşamına etki eden yalanlarımız vardır. Bunlar bazen büyük bir geleceğe bazen de büyük bir geçmişe etki ederler.

Birinin alacağına ya da o anlık karar verilecek durumuna yalan konuşursak o kişinin bir sonraki günü ve belki de ömrü boyunca her gününü etkilemiş oluruz.

Belki o yalan birilerinin hayatını güzelleştirmiş olabilir fakat kesinlikle bir başkasının yaşamını zehir etmiştir.

Bir diğer durumda ise bir kişinin geçmişinden bir yalan ortaya koyup söylersek o kişinin geçmişini kötü göstermiş ve sicilini hiçe saymış oluruz.

Oysa bir doğru bin yıl yarına taşır. Ve bir o kadar da geçmişimizi yarınlarımıza göstererek gelecek neslimizi düzene sokar doğru yürümesine olanak sağlar.

Birinin malını diğer birine diğer birinin malı ise bir başkasına taşıyan yalanlar ise yalanı konuşanın ömrünü karartır.

Yalan ister mal için ister yapılan bir sohbet için yapılsın. Her zaman kullananı ziyana getirir. Oysa doğru daima kişiyi güzele ve en iyisine getirir. Ve doğrunun verdiği huzuru hiçbir zaman hiçbir derecedeki yalanda yaşayamazsınız.

Bir küçük yalan ile belki bir servet kazanmış olacaksınız fakat o servet size hiçbir zaman huzur vermeyecektir. Mutlaka her seferinde size eziyet ve huzursuzluk verecektir.

Peki neden yalan konuşuruz. Yada dinimiz hangi yalana izin verir? Bana sorarsanız hiçbir yalana izin vermez ve vermemelidir. Fakat bir çok yerde duyduğumuz aile arasında ki huzur için yalan konuşabiliriz.

Bir ailenin huzuru bir ülkenin bir bölgenin huzuru demektir. Fakat bir yalan üzerine bu kadar geniş bir huzur kurulmaz ve kurulmamalıdır.

Yalanın rengi yoktur, ister pembe ister siyah olsun yalanın kesinlikle rengi ve savunulacak yanı yoktur.

Doğrunun getirdikleri ise hiçbir zaman bitmez doğru hiçbir zaman sizi eziyete sokmaz. Belki başta zorlayacak zamanınızı harcayacaktır fakat asla doğru size zarar verecek değildir.

Zaten doğrunun bizi etkileyen yanı da bizim çıkarcı beklentilerimizin verdiği düşüncelerdir. İşte bu durum ve düşüncelerde olup doğrudan anlık sorunu aşmak için kaçarsak bir anlık rahatlığın bir ömür eziyeti bizi yalnız bırakmayacaktır.

Yaşamına yalan katanın daima başı ağrır ve daima uyanık kalmak zorundadır. Yalan uykunuzdan çalar doğru uykunuzu getirir. Uyku insanın dinlenmesi ve vücudunun yenilenmesine yardımcı olur.

İnsan dinç ve huzurlu oldukça yarınlarına daha etkin ve daha doğru kararlar vererek en verimli adımlarını atmış olacaktır.

Her verimli adım yeni bir başarı ve başarılı bir yarın hazırlar. Başarı ise geleceğe eser bırakır. İyi bir eser ise insan ölmüş olsa da onun varislerine de onur ve iyi bir miras bırakır bu miras ise toplum içinde sevilen sayılan bir insan olmak. Doğru dürüş ve adaletli olmayı sağlar.

Yarınlarınız güzel sağlık ve huzur dilerim.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Nazmiye Yazıcı - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler