'VATANDAŞLARIMIZ ARTIK ÇARE ARIYOR''

Sevgili okurlar, Vatandaşlarımız bu ekonomik kötü süreçte geçim sıkıntısına düşmüş. Hele her gün gelen zamlar, vatandaşlarımızı adeta canından bezdi...

Sevgili okurlar,

Vatandaşlarımız bu ekonomik kötü süreçte geçim sıkıntısına düşmüş. Hele her gün gelen zamlar, vatandaşlarımızı adeta canından bezdirdi. Kısacası Vatandaşlarımız rahat, huzurlu, mutlu, şekilde hayatını yaşamak için çareler aramaya başladı.

Eski günlerde işi olmayan vatandaşlar dahi birkaç yevmiye yaparak evini geçindiriyor, istediği yere de gidebiliyordu. Şimdi ne oldu bize ne evini geçindirecek bir gelir ne de geçinecek kadar yevmiye ile çalışılacak iş, memleketimizde hiçbir imkân kalmadı.

Vatandaşın parası kalmadı, işi de yok ama geçinmek için alacağı ürünlerin fiyatları da her gün yükseliyor. Alım gücü gittikçe azalıyor. Şehirdeki evinden köyüne, köyünden şehre parasızlık yüzünden gidemiyor. İnsanlar seyahat etmeyi bile unuttu. Artık seyahat etmek şuan insanlar için bir lüks oldu. Ama birkaç zengin için bu durum söz konusu değil. Onlar gittikçe zenginleşiyor, istediği gibi yaşıyor. Geliri ve işi olmayanlarda devamlı fakirleşiyor. Zenginle fakir arasındaki açı devamlı açılıyor.

Senede hiç olsun bir kere kurban kesip et yiyebilen insanlar bu yıl kurban kesecek parası olmadığından ette yiyemeyecek. Dini vecibesini, kurban keserek yerine getiremeyen insanlarla zenginler arasında husumet ve gerginliğe neden oluyor. Sonra da toplumda çeşitli olumsuz olaylara neden oluyor. Suçu toplumdaki insanlarda ararken, ülkeyi idare edenlerde de aramak gerekir. Bir olay olduğunda, eskilerimiz balık baştan kokar derlerdi. Baş iyi yönetemez gelir dağılımını eşit şekilde yapamazsa sonuç bugünkü Türkiye olur. Halkı düştüğü bu durumlardan kurtaracak olan ülkeyi idare edenlerdir.

Bu pahalılık ve işsizlik karşısında, insanlar kendi başına çareler arıyor ama bulamıyor. Devleti idare edenlerin pahalılığa ve işsizliğe çözüm getirmesini bekliyor. Geçim sıkıntısı toplumu adeta vurdu. Aileler çocuklarını büyütecek, ihtiyaçlarını görecek, okutacak ve kendilerini geçindirecek yollar arıyor. Kendi başına çare bulamayınca da huzuru bozuluyor, çırpınıp geziyor. Artık bir çözüm bekliyor Devletinden.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Asım Çavdar - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler