Trabzonspor’un eski golcüsü ve yazarımız Mehmet Yılmaz’dan Trabzonspor analizi

Şampiyonluk hikayesi yeniden yazılıyor! Yılmaz, “Beşiktaş maçında Trabzonspor şampiyonluğu ne kadar istediğini herkese gösterdi. Aradaki puan farkınd...

Şampiyonluk hikayesi yeniden yazılıyor!

Yılmaz, “Beşiktaş maçında Trabzonspor şampiyonluğu ne kadar istediğini herkese gösterdi. Aradaki puan farkından çok Abdullah hoca ile Trabzon’un sahadaki duruşu şampiyonluğun habercisi” dedi

Trabzonspor’un unutulmaz yıldızı ve yazarımız Mehmet Yılmaz, bordo-mavili takımın şampiyonluk yolunda güçlü adımlar ile ilerlediğini ifade ederek, “Beşiktaş maçı bence bir dönüm noktası. Herkes gördü ki bu takım şampiyonluğu çok istiyor ve bunun için her şeyini ortaya koyuyor. Herkes mutlu tabi ki. Yıllar sonra yeni bir şampiyonluk hikayesi yazılıyor. İnanıyorum ki bu yıl bu hikaye mutlu son ile bitecek ve Trabzonspor özlediği başarıya ulaşacaktır” dedi.

Beşiktaş maçından önce Trabzonspor’un bu müsabakadan istediği sonucu alarak çıkacağına inandığını ifade eden Yılmaz, “Çünkü Beşiktaş kazanmak zorunda ama Trabzonspor için beraberlik bile bir eşiğin dönülmesi için yeterli. Bunu bilerek sakin kalması gerektiğini ifade etmiştim. İşte bu sakinliği ve stratejiyi iyi uyguladı Abdullah hoca. Beşiktaş saldırdı ama Trabzonspor asla oyundan düşmedi ve akıllı futbolunu son ana kadar sürdürdü ve hak ettiği bir galibiyet aldı” dedi.

65554444444444444444.jpg

Beşiktaş maçında Trabzonspor’un futbolu büyük bir takımın örneği gibi olduğunu ifade eden Yılmaz, “Büyük takım gibi ayakta durdu, sakin kaldı ve sonuç odaklı bir oyun anlayışından asla ödün vermedi. Bir de Trabzonspor’da bir kazanma alışkanlığı var. Uzun süredir yenilmeyen bir takım ve oyuncular da şöyle bir hava var. ‘Nasıl olsa golü bulur ve bunu maçı kazanırız’ Bu gerçekten şampiyonluk hikayesinin önemli bir faktörü. Trabzonspor güzel gidiyor ve puan farkını açarak yoluna devam ediyor. Yine de puan farkından çok Beşiktaş maçında Trabzonspor’un duruşu şampiyonluğun sinyali” dedi.

Trabzonspor’da büyük bir dönüşüm gerçekleştirdi

Başarının mimarı Abdullah Avcı’dır

Trabzonspor’un geçen sezonki umutsuz ve karamsar tablodan bugünlere gelmesinde hiç kuşkusuz en önemli faktörün Teknik Direktör Abdullah Avcı olduğunu ifade eden Yılmaz, “Bu takım nereden nereye geldiğini görmek gerekiyor. Geçen sezon dibe vurmuş bir takımı aldı. Önce takıma bir futbol karakteri yerleştirdi. Bunu yaparken takımda yetersiz ve aksayan yönleri nokta atış transferler ile değiştirdi. Takıma hem futbolcu kalitesi hem de oyun kalitesi yerleştirdi” dedi.

BAYARININ_MYMARI..jpg

Avcı’nın transferde ipleri eline almasının çok önemli bir kilometre taşı olduğunu ifade eden Yılmaz, “Çünkü geçen sezon kalitesiz bir takımın faturası ağır oldu. Ancak Abdullah hoca hiç mazeret üretmeden Trabzonspor’da büyük bir dönüş gerçekleştirdi. Beşiktaş maçında o kadar tepkiye, strese rağmen o kadar sakindi ki, bu görüntü takımada yansıyor. Abdullah hocanın öncülüğünde Trabzonspor şampiyonluk hedefine ulaşacaktır” dedi.

Uğurcan başka bir seviye!

Trabzonspor’da Uğurcan Çakır transferinin sezon başında gündemde olduğunu ifade eden Yılmaz, “Belki o zamanlar Uğurcan gitmeye hazırlamıştı kendini. Çünkü başkanın açıklamaları da bu yöndeydi. Sonrasında transfer olmadı, tabi ki Uğurcan kısmen de olsa bu etkiledi. Ancak büyük kaleci refleksi budur. Tüm sorunlardan sıyrılıp kalitesini göstermeye başladı. Uğurcan’ın bu takım için ne kadar önemli olduğunu herkes görüyor. Beşiktaş maçında tek kelime ile resital sundu” dedi.

UYURCAN..jpg

Yılmaz, Kaptan olarak şampiyonluk kupasını kaldırmak çok istiyor. Uğurcan’ın kaleci becerisi yanında kaptan olarak sahada duruşu da başka bir seviyede. Beşiktaş taraftarının o kadar tahrikine rağmen mükemmel bir performans ortaya koyup bana göre galibiyetin baş mimarı oldu. Keşke o kırmızı kartı görmeseydi. Ancak futbolcu olan o yoğun küfürlerin arasında bir yere kadar dayanabilir. Zordur gerçekten. Yine de Uğurcan Avrupa’ya sezon sonu gidecekse artık O’nu almanın faturası sezon başı telaffuz ettiğimiz rakamlara olmaz. Şampiyonluktan sonra çok büyük rakamlar olmazsa zaten Uğurcan da kolay kolay gitmez” dedi.

Kahramanlar ve askerler

Trabzonspor’da takım kimyasında ‘kahramanlar ve askerlerin’ bulunduğunu ifade eden Yılmaz, “Nwakaeme, Bakasetas, A.Ömür, Cornelius, Djaniny, kaleci Uğurcan bir çok maçta devreye girip maçı kurtarıyor. Ancak Hamsik başta olmak üzere Siopis, Hugo, Edgar, Dorukhan ve birçok oyuncu savaşçılar kategorisinde. Zaten bir takımın başarısında kahramanlar ve askerlerin iyi harmanlanması çok önemli. Abdullah hoca bunu iyi başarıyor” dedi.

KAHRAMANLAR_VE_ASKERLER.jpg

Transfer çok önemli

Yılmaz, Trabzonspor’un devre arasına kadar aynı motivasyon ile devam etmesi halinde şampiyonluk yolunda çok büyük bir avantaj elde edeceğini ifade ederek, “Devre arasında yine transferde nokta atış yapılmalı. Eksik ve takviye edilmesi gereken yerler zaten belli. Bunlara kaliteli takviyeler gerekli. Abdullah hocanın bu konuda hazırlığı yaptığı açıklamalarından belli. Eğer kaliteli takviyeler ile kadro daha da güçlendirilirse ikinci yarına Trabzonspor hedefine artık adım adım değil, koşar adım gider” dedi.

TRANSFER_COK_ONEMLY.jpg

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Mehmet Yılmaz - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler