Trabzonspor’un eski golcüsü ve yazarımız Mehmet Yılmaz’dan çarpıcı mesajlar

Yılmaz, “Şampiyon hocayı tartışmak gerçekten üzücü” dedi Avcı’nın heykelini Trabzon’a dikilmeli Trabzonspor’da Kayserispor maçında oynana kötü futb...

Yılmaz, “Şampiyon hocayı tartışmak gerçekten üzücü” dedi

Avcı’nın heykelini Trabzon’a dikilmeli

Trabzonspor’da Kayserispor maçında oynana kötü futbol ve kupaya veda edilmesi sonrasında Teknik Direktör Abdullah Avcı’ya eleştirilerin dozunun kaçtığını gördüğünü belirten Yılmaz, “Ya bu hoca takımı yıllar sonra şampiyon yaptı. Hem de bunu rakiplerini ezerek gerçekleştirdi. Kim bu başarıyı yaşattı Trabzon’a yıllardır. Evet, Kayseri maçında takım gibi Abdullah hocayı da formsuz olduğu için eleştirebiliriz, bunlar tamam. Ama takımı şampiyon yapmış bir hocaya özellikle kendi taraftarımızın yaptığı ağır eleştiriler haksızlıktır. Kayseri’de yaşananlara karşı böyle yapmak bize zarar verir” dedi.

Yılmaz, Avcı’nın geldiği günden beri takımda yaptığı dönüşümün inanılmaz olduğunu ifade ederek, “Geniş kadroyu yönetmek, birçok sakatlık ve sıkıntıya rağmen sezonun büyük çoğunluğunda her oyuncudan yüksek verim almak ustalık işi. Aman dikkat. Tekrar söylüyorum. Kardeş dediğimiz Kayseri’de yapılanları taraftarımız iyi görmeli. İçeride açacağımız yaralar ile rakiplerimizin ekmeğine yağ sürmeyelim. Biz bu zaferi birlikte başardık. Aynı şekilde koşulsuz destek verip takım ve hocamızın arkasında duralım” dedi.

AVCI-NIN-HEKELİ.jpg

Şampiyon olmak mı suçumuz? Trabzon’a karşı hepsi birleşti

Yılmaz, Trabzonspor’un şampiyonluğunu ilan etmesi sonrasında yapılan saldırıların iyi analiz edilmesi gerektiğini ifade ederek, “Yıllardır şampiyon olamıyoruz. O zaman böylesi açık ve iğrenç saldırılar olmuyordu. Şampiyon olmak mı suçumuz? Demek ki Trabzon düşmanlığı çoğunun genetiğinde var. Biraz güçlendiğimiz de hemen ortaya çıkıyor. Bu nedenle bu şampiyonluğun ne kadar anlamlı ve değerli olduğunu görelim. Topyekün birleşsinler, Trabzon birlik oldukça hepsi ile baş eder” dedi.

Yılmaz, Trabzonspor’un gerçekten ligin ve çoğu camianın ayarları ile oynadığını ifade ederek, “Böylesi saldırı olamaz. Kendi başarısızlıklarını Trabzon üzerinden kapatma telaşı var. Kıskançlık ve düşmanlığa varan kin var. Başarısızken sempatik gelen Trabzon şampiyon olunca mı antipatik oldu? Özellikle taraftar bunları iyi görsün. Kusura bakmasınlar biz rahatsız etmeye devam ediyoruz. Trabzonspor bundan sonra yine büyük başarıları ile rakiplerine gerekli dersi verecektir” dedi.

ŞAMPİYONLUK-POZU.jpg

Kutla, bu zafer senin!

Trabzonspor’un şampiyonluğunun birkaç günde unutulacağını ve fazla gündem olmayacağını düşünenlere karşı günlerdir gerekli dersin verildiğini ifade eden Yılmaz, “Biz ne dedik, ‘şampiyon olup, nasıl kutlanır, görün’ diye. Dünya’nın hayranlığını kazanan görüntüler yaşanıyor. Şimdi yapılan saldırılar sonrasında bugün Trabzon’daki kupa töreni, yarın İstanbul’daki Altay maçına daha büyük katılım gerek. Biz şampiyonluğu kutlamaya devam edelim. Daha büyük coşku ile yapalım bunu. Kıskananlar olabilir ama biz şampiyon olursak nasıl bunun tadı çıkarılır herkese gösterilim” dedi.

KUTLA-BU-ZAFER.jpg

Karakterli şampiyon

Trabzonspor’da rakiplerin saldırılarına karşın gerek Başkan Ahmet Ağaoğlu gerekse Teknik Direktör Abdullah Avcı’nın cevap vermeden işlerine bakmasının çok anlamlı olduğunu ifade eden Yılmaz, “Zaten saldıranları asıl çıldırtan bu. Muhteşem bir zafer, müthiş kutlamalar, onları çılgına çeviriyor. Başkanın dediği gibi ‘Kupaları, maçları kaybedersen yenilerini kazanma şansın var. Ancak karakterini kaybedersen, her şeyini kaybedersin.’ Karakterli şampiyonluğumuzu doyasıya yaşayalım. Biliyorum ki bundan sonraki sene de şampiyonluğun en güçlü adayıyız. Şampiyonlar Ligi’nde de tarih yazacağız. Yönetim ve hoca zaten planını yaptı. Daha güçlü şekilde sezona gireceğiz” dedi.

KARAKTERLİ-ŞAMPİYON.jpg

Trabzon’un Trabzon’dan başka dostu YOKTUR!

Yılmaz, “Şampiyon olmamız birilerine galiba ağır geldi. Kardeş denilen Kayseri’nin yaptıklarını görünce ‘Trabzon’un Trabzon’dan başka dostu yoktur’ sözünün ne kadar gerçek olduğunu görmüş olduk” dedi

Yılmaz, Kayseri taraftarının içerisinde organize olanların taşkınlıkları yarattığını ancak maçtan sonra çalan müziğin Kayserispor’un da yüzünü gösterdiğini ifade ederek, “Trabzon bunu unutmaz” dedi

FSatiUnXMAIGyxr.jpg

YAŞANANLAR DERS

Trabzonspor’un unutulmaz golcüsü ve yazarımız Mehmet Yılmaz, son dönemde Trabzon’un üzerine yapılan saldırılarla birlikte birçok şeyi daha iyi anlamaları gerektiğini ifade ederek, “Bileğinin hakkıyla, gücü ile açık farkla şampiyon olmuş takıma karşı yapılan saldırılar ne büyük bir olayı gerçekleştirdiğimizi daha iyi anlamamızı sağlaması gerekiyor. F.Bahçe Başkanı ve lobisinin şampiyon Trabzon’a dönük haksız söylemleri sonrasında Kayseri’de yaşananların yıllarca hep söylenen ‘Trabzon’un Trabzon’dan başka dostu yoktur’ sözünün ne kadar gerçek olduğunu gösterdi” dedi.

YAN YANA OLALIM YOKSA

Yılmaz, “Ne isteniyor. Trabzon şampiyon olmayacak mı? Böyle bir başarıya ulaşmaması mı gerekiyordu. Geçmişte elinden alınan şampiyonluklara karşı hak ettiği şampiyonluğa ulaşması sonrası yapılanları görünce camianın ve özellikle taraftarın bu tabloyu iyi görmesi ve unutmaması gerektiğini düşünüyorum. Kendi içimizde birliği kaybedersek böylesi saldırılar karşısında çok sıkıntı yaşanır. Bunun için içeride tek vücut olacağız. Biz büyük bir camia, güçlü bir takımız. Bunun için yan yana olursak, şampiyonluk sonrası daha büyük zaferlere de imza atarız” dedi.

TARAFTAR İSTESEYDİ, DURURDU

Yılmaz, Kayseri’de maçı izlerken gördüğü tablonun kendisini hem çok şaşırttığını hem üzdüğünü hem de bunun ibretlik bir tablo olduğunu ve iyi görülmesi gerektiğini ifade ederek, “Kardeş takımımız olan ve yıllardır iki taraftarın birlikte maç izlediği, birbirlerinin lehine tezahürat yaptığı iki dost kulüp. Nasıl oldu da bu kadar düşmanca tavır takındılar. Sahaya her şeyi attılar. Uğurcan’a neler atmadılar ki. Abdullah hocaya da. O hamsinin atılışı da unutulacak gibi değil. Evet, Kayserispor taraftarının içerisinde başka kulüpleri destekleyenler var ve bunların organize olarak bu işi yaptığı görülüyor. Ama gerçek Kayserispor taraftarı da bunlara nasıl katılır, engel olmaz” dedi.

KARDEŞ BİLE BU HALE GELİYOR

Kayserispor taraftarının böylesi düşmanca tavır takınmasının üzücü olduğunu ifade eden Yılmaz, “Belki içimizdeki diğer takım taraftarlarına suçu atmak isteyebilirler. Ancak maç bitiminde çalınan kolbastı, ‘Hayde Gidelum’ şarkıları da rakip takım taraftarı çaldırdı. O çalınan şarkılar ile bu işte kulübün de payının olduğu görülüyor. Kayserispor hiçbir zaman Trabzon’un rakibi olamaz. Maç kazanabilir, tur atlayabilir. Ama bizim rakibimiz olmadıklarını iyi anlamalılar. Bazı çevrelerin yönlendirmesi ile bu yaptıklarının hesabı da sorulur. Trabzon bunları unutmaz, unutmayacaktır. Ama asıl ders almamız gereken, kardeş dediklerimizi bu hale getirenlere karşı Trabzon’un içerde güçlü olması gerektiği. Yoksa herkesin birleşip Trabzon’a nasıl saldırdığını iyi görelim” dedi.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Mehmet Yılmaz - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler