Trabzonspor’un eski golcüsü ve yazarımız Mehmet Yılmaz’dan çarpıcı mesajlar

Şampiyonluklara ambargo koyar! Yılmaz, “Trabzon’un rakibi artık kendisidir. Bunun için rakiplerin ne yaptığı değil, kendinin yapacağı önemlidir. Bu y...

Şampiyonluklara ambargo koyar!

Yılmaz, “Trabzon’un rakibi artık kendisidir. Bunun için rakiplerin ne yaptığı değil, kendinin yapacağı önemlidir. Bu yıl şampiyon olursa Trabzon gelecek yıllarda da şampiyonluğa ambargo koyar” dedi

Trabzonspor’un unutulmaz yıldızı ve yazarımız Mehmet Yılmaz, bordo-mavililerin şampiyonluk yolunda rakibinin kendisi olduğunu belirterek, “Bunun için arkaya bakmaya gerek yok, önümüze bakalım. Trabzonspor her maçı final havasında oynuyor artık. Bu doğrultuda başkanın ve Abdullah hocanın mesajları çok yerinde. Çünkü rakiplerin hali ortada. Trabzonspor kötü oynuyor, iyi oynuyor ama sonunda istediği sonuçları alarak bugüne geldi. Bu noktadan sonra da artık geri dönüş olmaz” dedi.

Yılmaz, ligin bundan sonraki sürecinde Trabzonspor’un maç maça gitme stratejisinin devam etmesi gerektiği ifade ederek, “Malatyaspor maçında alınan galibiyet, rakiplerin kaybı ile bir kat daha değerli oldu. Trabzonspor adına işler iyi gidiyor. Şimdi önünde Sivas maçı var. Maç öncesi koronaya bağlı sıkıntılar var. Ancak Trabzonspor her zaman zor şartlarda istediği sonuçları almasını bilmiştir. Aradaki puan farkını da düşünürsek, galibiyet çok güzel olur ama beraberlik de iyi bir sonuç” dedi.

Trabzonspor’un ligin ikinci yarısında ilk 7-8 haftaya kadar alacağı sonuçlar ile şampiyonluğun yolunu iyice açacağını ifade eden Yılmaz, “Abdullah hoca bunu biliyor ve alınacak her puanın hedefe giden yolda ne kadar değerli olduğunun farkında. Taraftarların da takıma olan inancı ve güveni tam. Artık her maç kapalı gişe oynuyor. Bu süreç gelecek yıllar için de değerli. Trabzonspor bu yıl şampiyon olursa üzerindeki ölü toprağını kaldıracak ve inanıyorum ki gelecek yıllarda da zirveye damga vuracaktır” dedi.

Trabzonspor’un şampiyon olmasının bir kupadan fazlası olacağını ifade eden Yılmaz, “Camianın ve taraftarın özgüveni yerine gelecektir. Bunun sonucu inanıyorum ki gelecek sezonlarda şampiyonlukta en iddialı takım Trabzonspor olacaktır. Bu sezonki performansı nedeniyle İstanbul takımları gelecek yılları düşünebilir. Ancak ekonomik olarak batan bu kulüplerin toparlanması kolay olmayacaktır. Teknik adam bulmakta bile sıkıntı yaşıyorlar. Transferde harcadıkları milyon Euroların faturasını ödediler, ödeyecekler. Trabzonspor bunun için akıllı bir şekilde yoluna devam ediyor” dedi.

SAYFA-RESMİ_2.jpg

Transfer böyle yapılır!

Trabzonspor’un Abdullah Avcı sonrasında transferde doğru hamleler yaptığını ifade eden Yılmaz, “Yapılan transferlere bakın, isabet oranı çok yüksek. Bu konuda yönetimin Abdullah hoca ile planlamayı birlikte yapmaları çok doğru. Yapılan transferler hem bugün için hem de gelecek için düşünülüyor. Tabi ki burada şampiyon olunursa, gelecek sezon Şampiyonlar Ligi faktörü de var. İnanıyorum ki bu koordinasyon ile Trabzonspor gelecek yıllara da damga vuracak” dedi.

Şu anda stoper transferi için uğraşıldığını ve Kaan Ayhan’ın bu yönde çok doğru bir tercih olacağını ifade eden Yılmaz, “Hem yerli kontenjanı olması hem de kalitesi ile Trabzonspor’a uzun yıllar hizmet edecektir. Bunun için yabancı değil, yerli olarak Kaan’ın alınması çok değerli olacak. Visca transferi gövde gösterisi açısından değerli. Takıma da büyük güç katacaktır. Takımın hücum hattının alternatifli ve kaliteli ayaklara sahip olması ilerleyen dönem için önemli” dedi.

TRANSFER-BOYLE-YAPILIR.jpg

Nwakaeme’ye imza attır sonra!

Trabzonspor’un Nwakaeme’ye mutlaka imza attırması gerektiğini ifade eden Yılmaz, “Tabi ki şampiyonluğa giderken bu konunun gündem olması can sıkabilir. Ancak Nwakaeme, artık belli bir yaşı geçti. Bundan sonra mali şartları önceliğine almak isteyebilir. Bu yönde Arap takımlarının ilgisi malum. Yönetimin gerekli ücreti Nwakaeme’ye verip kendisine imza attırıp sonrasında sezon sonu durumunu değerlendirebilir. Sözleşmesini uzattıktan sonra eğer sezon sonu talip varsa, o zaman satıp satmamayı yönetim düşünebilir” dedi.

Nwakaeme-ye.jpg

Şartlar Trabzon’u zorlayabilir

Trabzonspor’un bugün ki Sivas maçında rakip kadar saha ve doğa şartlarının da zorlayıcı olacağını ifade eden Yılmaz, “Rakip geçen hafta Konya’yı mağlup etti. Moralli çıkacak Trabzon’un karşısına. Ancak burada Trabzonspor’un etkili silahları ile yine sonuca gideceğine inanıyorum. Abdullah hocanın rakibe göre değişen bir oyun planlaması var. Gerçekten Abdullah hoca ligin kimyasını çok iyi biliyor. Rakiplere göre stratejisi, taraftarına mesajı, yönetim ile koordinasyonu ile gerçekten Abdullah hoca Trabzonspor’da büyük işler başarıyor. İnanıyorum ki Abdullah hoca uzun yıllar Trabzon’un başında kalacaktır” diye konuştu.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Mehmet Yılmaz - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler