Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı'nın açıklamaları

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, TSYD Trabzon Şubesinde düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, TSYD Trabzon Şubesinde düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Trabzon Şubesinde basın mensuplaryla bir araya geldi.

Abdullah Avcı şunları söyledi;

Trabzonspor’un genetiğinde hep yarışmak vardır. Hep kazanmak vardır. Gelirken yaptığın transfer analizi ve diğer çalışmaları Trabzonspor başkanına sunum halinde sundum. Sonra Transferler gerçekleşti. Benim yaptığı bir teknik analizdi. Oyundaki güçlü ve güçsüz yanlarını analizi. Takım savunmasını daha iyi yapabilmek için çalışmalar yaptık. Oyun formasyonlarında değişiklik yapmak grubuna buna iyi bir cevap verdi. Adım Adım yukarıya çıkan bir Trabzonspor oluşmaya başladı.

Uzun süre yukarıya yarışan bir teknik direktör olarak ileriye oynayan bir teknik adam olarak rakipleri fazla yaklaştırmadan değişik oyunlar oynayarak Trabzonspor bugün özellikle çok mekanizmalarda değişiklikler, sakatlıklar yaşadık. 8 stoper kullanmak zorunda kaldık Savunmanın özellikle ok değişkenlikleri oldu. Oyun kalitesi düşük olsa da bizi başarılı yaptı. Bu şehrin insanı olarak kodlarında bu var. Daha büyük organizasyonlara ihtiyacımız var. Şampiyonluk bir sonuç ama şampiyon olduktan sonra daha iyi yerlere gidebilmek için daha büyük organizasyonlara ihtiyaç var. Trabzonspor hedeflere gide, Avrupa’ya giden bir rakım olması için çalışmamız lazım Akşama kadar tesislerdeyim. Ekibin görev tanımları var. Görevlerini biliyorlar. Desteklerinize teşekkür ediyorum.

Kulüpleri başkanların temsil etmesi gerektiğini ancak takımı profesyonellerin yönetmesi gerektiğini düşünenlerdenim. Altyapı organizasyonu, eğitim yatırımları, pilot takım, genç oyuncuların nasıl değerlendirileceği, beslenmesine, kullandığı yağa kadar, antrenman sahasının zeminine kadar, Antrenörün eğitimine ve teknolojine kadar birçok yatırımın yapılması gerektiğini yönetimle paylaştım. Hepsi bir anda olmaz ama dokunduğum yerleri anlattım. Hepsi bir anda olmaz ama çalışmalarımızı yapıyoruz.

Bu şehrin inanılmaz bir enerjisi var. Bu enerjiyi pozitif kullanmamız lazım. Taraftarımızın çok önemli destekleri oldu. Bu desteğe cevabı saha içinde çoğunlukla verdik Kimse ile kavga etmeyen oyuna rakibine hakeme saygı gösteren bir kültürü oluşturmamış lazım. Dışardaki senaryo ne olursa olsun, güçlü oyun oynayan takımı yaratmak. Bu benim işim. Saha içinde oyuna dokunuşlarla daha iyii yapmamız lazım. Kavganın içinde değil saygının içinde kalıp oyunu güçlü hale getirip yolumuza devam etmek istiyoruz.

Kamp ne zaman başlayacak, transferler ne zaman katılacak, hepsinin hazırlıklar yapılmış vaziyette. Kulübün ekonomik durumu ile bu transferleri gerçekleştirmeye çalışacağız. Adımları atıyoruz ve hızlı mesafe kaydediyoruz. İyi bir kadromuz var ve onun üzerine devam ediyoruz. Sezon başı için çalışmalarımız hazır.

Oyun ezberlerimiz çok ama yapmadığımız şeyler var. Aldığımız oyuncularla birlikte yapmaya çalışmalara başlayacağız.

Teknik Direktör demek zaten sorumluluk demek. Trabzon'da daha fazla. Şampiyon olmak istiyorum dedim Allah nasip etti. Özkan hoca gelir gelmez aradı. Ahmet Suat hoca ile karşılaşmıştım ama kiki kez ziyaret ettik. İşimi, odaklı bir şekilde yapmaya devam edeceğiz. İnşallah üzerine koyarak devam ederiz.

Oyunlar çok değişti, skor almak için, bazen savunma bazen hücum. Oyunların parça parça bölümlerinden iyi oynadığımızı sayabiliriz. Maç üzerinden doğru olmaz. Dengeli oyunlar oynandı. Değişik anlar oldu. Adana Demir maçının ikinci yarısı vardı. Rakip hocada söyledi. Kafamızı kaldıramadık diye. Parça parça iyi oynadığımız anlar oldu. Trabzonspor uzak ara iyi gidiyor. Mekanizmalarla çok oynadığın zaman oyun organizasyonun da sıkıntı oluyor. Bu dalgalanmalar normal, Hiçbir takım sürekli kazanarak gitmez. Bayern Münih maçını izledim. Münih yüzde 30 la oynuyor. Bu şehir bunu kabul eder mi? Sonra bekledi bekledi öne geçti. Sonra aldığı topu oynamaya başladı. Trabzonspor’un artık bunu düşünmesi lazım.

HUGO VE DJANİNY

Mukavelesi devam eden oyuncularda ayrılmak isteyebiliyor. Bazen sorunlar olabiliyor, başka ülkeye gitmek isteyen, çocuğunun eğitimi ile ilgili sorunlar yada başka sorunlar olabiliyor. İki oyuncu ile sene başında Riva’da 6 ay çalıştığım ve gitmek istemesinin karşısında durdum. Hugo ve Djaniny bu oyuncular. Bunu anlattım, sorunlara çözüm bulmaya çalıştık, ama sezon sonunda teşekkür ettiler. Şuanda duyguyu çok anlayamadım ama cumartesi hissedeceğimi düşünüyorum.

NWAKAEME

18 aydır beraberiz. Toplantı yaptık. Çok seviyorum. Mukavelesi bitiyordu ben devam etmesinden yana olduğumu oda devam etmek istediğini söyledi. Buraya çok önemli hizmetleri var, insani olarak iyi biri. Şuanda süreç yönetim ile arasında devam ediyor.

TAKIM SAVUNMASI

Oyun değişse de Takım savunması seni ayakta tutabiliyor. Bunun üzerinde çok durduk.

SAHANIN İÇİNDE KALDIM KALMAYA DEVAM EDECEĞİM

Abdullah Hoca saha içinde oldu bundan sonrada öyle olacak. Bu oyunun iyileştirme gücü vardır. Oyunlar 24 saat sonra bitiyor. Cumartesi kupa alacağız pazartesi yeni sezonun çalışmaları başlayacak. Aslında başladı ama. Ben saha içinde kalarak işimi yapmaya devam edeceğim.

PUCHAZ VE DENSWİL

Puchacz ve Denswil kiralık iki oyuncumuz onlarla ilgili değerlendirme yapacağız.

GÜLDÜREN HİKAYE

Taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Yoğun duyguların yaşandığı ve taraftarın enerjisi seni ok yüksek tutuyor. Belki çok yoruldular, çok destek verdiler. Pazar günü olimpiyat stadındaki aça da bekliyorum. İnanılmaz bir duygu ve enerji. Bunları anlayabiliyorum. Güzel hikayeler var yaşadığım. Eşim ve çocuklarım gelmişti, Roma maçı öncesi Çal mağarasına gittik. Birisi yandan yandan baktı “sen misin” dedi. Benim dedim. Trabzonsporluluğunu anlattı. Resim çektirdi. Hocam bir şey soracağım beratın yanı boş kalmıyor mu dedi. Hoca biz biraz böyleyiz dedi. Bende merak etme üzerine çalışıyorum dedim. Böyle anılarım oldu. Çok güzel anılar.

MEVKİLERLE İLGİLİ TESPİTLERİMİZ VAR

Mevkilerle ilgili tespitlerimiz var. Savunmada sakatlık oldu Ahmetcan’ı kullandık. Sol bek sorunu oldu. Abdülkadir Ömür’ü bile Sol bek kullandık. Gitmek isteyen gelmek isteyen olabiliyor. Fırsatlar çıkabiliyor. Biz izleme komitesi ile her gün çalışıyoruz. Trabzon büyük bir camiaya herkes gelmek isteyebilir.

ŞAMPİYONLAR LİGİ

Şampiyonlar ligi müziği çok güzel. Organizasyonların en büyüğü ve özeli. Mourinho burada bu takım buranın takımı değil değişti. Orası çok farklı bir yer Biz mevcudun daha iyisini yapıp deneyimizi geliştirmemiz lazım Play-off takımlarına bakıyorum ve rakipler üzerinde çalışmalarımızı yapıyoruz. Sevilla maçı ile direkten dönüştü. Umarım hem Trabzonspor ve ülke adına ülke ekonomisi adıma orada yer alırız. Katılmak çok isterim.

DIŞARDA OYNAYAN KİRALIK OYUNCULAR

Trabzonspor’un sezon başı planlamasında, A takım dışındaki oyuncuları nasıl yarıştırabileceğimizin çalışmasını yapıyoruz. İzleme komitesindeki hoca ile görüşüyoruz Görüş alışverişi yapıyoruz. İsimler üzerine çalışılıyor. Bugünlerde yavaş yavaş ortaya çıkıyor.

KASKET ANISI

Benim çocukluğum İstiklal caddesinde yürüyerek geçti. O zaman kullanıyordum Buraya gelip tesiste gezerken şampiyonluk resimlerinde Ahmet Suat Özyazıcı’nın giyimini gördüm. Giyiminde Kasket uygun gelmedi. 15 gün sonra Süper kupa finali vardı. Sipariş verdim ve kupayı alırsak giyeceğim dedim.

12 May 2022 - 12:35 - Trabzonspor Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

01

BABA - sayin hocam antoni̇ni̇n ömürün corneles i̇n uğur can i̇n başarisi sana yazmaz yanı yıldızların başarısı yöneticiye yazar.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 12 Mayıs 12:35