Mardinli çocuklar şampiyonluk coşkusuna ortak oldu!

Mardinli şehitlerin çocukları Trabzonspor’un coşkulu şampiyonluk kutlamalarına katıldı. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in davetlisi olarak Trabzonspor’un şampiyonluk kutlamalarına katılmak için Trabzon’a gelen Mardinli şehitlerin çocukları ve aileleri ilk kez şampiyonluk kutlamasına katılarak doyasıya eğlendi. Mardin Trabzonspor Taraftarları Derneği Başkanı İbrahim Aydın ve beraberindeki taraftar grubu şehrin tarihi ve turistik yerlerini de gezerek kendileri için düzenlenen geceye katıldı.

Mardinli çocuklar şampiyonluk coşkusuna ortak oldu!
Mardinli çocuklar şampiyonluk coşkusuna ortak oldu!
+4
Haber albümü için resme tıklayın

“İLK ADIMLAR 1978’DE ATILDI”

Gecede bir konuşma yapan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Mardin ile Trabzon arasında çok güzel bir gönül bağının kurulduğunu ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü: “Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “Hepiniz hoş geldiniz. Sizleri Trabzon’da görmek ve orada hiç unutamadığımız anları bize yaşattığınız için sizlere Trabzon’da da teşekkür etmek, bizim için çok büyük gurur vesilesi. Mardinimizle güzel bir gönül bağımız kuruldu. Buna katkı sağlamak isteyen bir kardeşinizim. Bu hikâye şöyle başladı. 1978 yılında Mardin Kızıltepe Bağrıbütün köyümüze, kıymetli başkanımızın köyüne atanan Mükerrem Yayla hocamız vazifesine başlamış. Ondan sonra orada köy çocuklarına Trabzonspor sevgisini vermeye çalıştı.

O gün ekilen tohumlar bugün 3581 tane üyesi olan Mardin Kızıltepe Derneğimizde Trabzon ve Trabzonspor aşkı olarak tezahür etmiştir. İbrahim Başkanımız da Trabzonsporumuzun 8. şampiyonluk yönetim kurulu üyesi olmuştur. Ve o gün başlayan hikâye bugünlere kadar gelmiştir. Biz de Bağrıbütün Köyümüze gittik. Köyümüzdeki okul bordo mavi renkte… Hocamızın 1978’de oradaki çocuklarla fotoğrafını bulduk. O fotoğrafı İbrahim Başkanım bize ulaştırdı. O fotoğrafı büyüttüm. Hocamız emekli olmuş ve Sakarya’da yaşıyor. Güzel bir de mektup yazdım ve fotoğrafla birlikte gönderdim. Ve hocamız buraya gelip beni buldu. Mardin’deki hikâyeyi hocamıza tekrar yaşattık ama şimdi Trabzonsporumuzun şampiyonluğu ve Mardinimizin de güçlü desteğiyle o hikâyeyi bir daha yazıyoruz. Belki 2058-2068 yılında da şu anda aramızda bulunan yavrularımız ‘Trabzonspor şampiyon olmuştu biz de misafir olmuştuk Trabzon’a’ diye bugünün hikâyesini onlar da yaşayacaklar inşallah.”

“İLK FIRSATTA MARDİN’DE OLACAĞIZ”

Trabzon ve Mardin birlikteliğinin devam etmesi gerektiğini, bunun Türkiye’nin milli birlik ve beraberliğine yapılacak en güzel katkı olduğunu belirten Genç, “Bu vatan için gözünü kırpmadan şehit olan şehitlerimizi bir kez daha huzurlarınızda rahmetle, minnetle ve şükranla anıyorum. Mekânları cennet olsun. Onların bize emanetleri olan aileleri için ve buradaki yavrularımız için ne yapsak hepsi azdır.

Onların mutluluğu bizim en büyük arzumuzdur. Mardinimizin o tarihi güzelliği bambaşka, ilk fırsatta Mardinimizde olmak dileğiyle hepinize tekrar hoş geldiniz diyorum. Bu birlikteliklerin devam etmesi lazım. Bu birliktelik, bu dayanışma bu ülkenin geleceğine, milli birlik ve beraberliğimize yapacağımız en güzel katkıdır.” dedi.

“14 DERNEĞİMİZİ BİR ARAYA TOPLADI”

Konuşmasında “Şehit çocukları bizim çocuklarımızdır.” diyen Trabzon Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Şeref İşler ise şu ifadelere yer verdi: “Onlar her zaman bizimdir. Biz her zaman onlarla olacağız. 12 yıl üzerine ilk kez çocuklarımız mutlu olsun diye bu akşam onlarla horon oynadık. O çocuklarımızın mutluluğu bölgeye huzur getirecektir. Dileğim çocuklarımız ilerleyen yıllarda da bizleri unutmayacaktır. Biz de onları unutmayacağız. Biz nasıl Mardinimizde öyle güzel karşılandıksa, umuyorum ki, biz de sizleri rahat ettirmeye çalışıyoruz.

Bu anlamda Ortahisar Belediye Başkanımız şehit babası, Ortahisar Belediye Başkanımız sakatlar babası. Ortahisar Belediye Başkanımız bütün şehitlerimizin babası, onunla gurur duyuyoruz. O bizim için çok önemli ve değerlidir. Bizim 14 derneğimizi bir araya toplayarak bize çok büyük bir kıymet vermiştir. Bu kıymeti biz de onu mahcup etmeyeceğiz. Bu vesileyle Mardin’den gelen şehit yakınlarımıza, dernek başkanlarımıza çok teşekkür ediyorum. Saygı ve sevgilerimi sunuyorum.”

“HAMSİ FESTİVALİYLE BAŞLADI”

Mardin ile Trabzon arasındaki kardeşlik köprüsünün 2017 yılında Mardin Kızıltepe’de düzenlenen Hamsi Festivaliyle başladığını ifade eden Mardin Trabzonspor Taraftarları Derneği Başkanı İbrahim Aydın ise, “Ortahisar Belediye Başkanımız Ahmet Metin Genç ile İçişleri Bakanımızın destek verdiği kardeşlik projemiz, 2017’de Hamsi festivaliyle başladı ve büyük ses getirdi. Tabi ki, bunu sürdürdük. Şehit kaymakamımızın vasiyetini yerine getirdik. Başta İçişleri Bakanımız olmak üzere, Kızıltepe Kaymakamımız, Derik Kaymakamımız, Ortahisar Belediye Başkanımız, Trabzonspor Yönetim Kurulu Başkanımız ve yönetim kurulu üyeleriyle emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Gezi kapsamında Trabzonspor tesislerini de ziyaret eden Mardinli taraftarları Trabzonspor Genel Sekreteri Ömer Sağıroğlu karşıladı. Mardinli çocuklar daha sonra Akyazı Şenol Güneş Spor Kompleksi Medicalpark Stadyumu’ndaki şampiyonluk kutlamalara katılarak taraftarların coşkusuna ortak oldu.

16 May 2022 - 14:13 - Trabzonspor Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.