Trabzon’da geçtiğimiz hafta…

Trabzon’da geçtiğimiz haftanın gündem maddelerinden biri, Fatih Sondaj Gemisi’nin petrol aramak için bölgemize geleceğine ilişkin gelişmeydi. Uzun yıl...

Trabzon’da geçtiğimiz haftanın gündem maddelerinden biri, Fatih Sondaj Gemisi’nin petrol aramak için bölgemize geleceğine ilişkin gelişmeydi. Uzun yıllardır süren Karadeniz’de petrol arayışı bu kez olumlu sonuçlanacak gibi gözüküyor. Bugüne kadar Karadeniz’de petrol bölgelerinin belirlenmesi için yürütülen çalışmalar artık belirlenen bölgelerde petrol arayışı ile devam edecek. Bu çerçevede Fatih Sondaj Gemisi petrol arayışını Rize açıklarında ve daha önce belirlenen bölgelerde yürütecek. Gerek ülkemiz ve gerekse bölgemiz açısından son derece önemli bulduğumuz bu gelişmeyi “Fatih Sondaj Gemisi Karadeniz’e çıkıyor” başlığıyla verdik.

Geçtiğimiz haftanın önemli bir diğer gündem maddesi ise, çay sezonu nedeniyle bölgeye gelecek olan çay işçilerinin durumuydu. Çay hasadı nedeniyle dışarıdaki çay üreticisinin gelişine ilişkin tartışmalar geçtiğimiz hafta yerini çay işçisine ilişkin tartışmalara bıraktı. Özellikle Rize’ye gelen çay işçileri sıkı kontrolden geçirildi. Aynı uygulama Trabzon ve Giresun için de gerçekleştirildi.

Doğu Karadeniz Bölgesi’nde pik yapan koronavirüs salgınının çay hasadı sürecinde artmamasını ümit ediyoruz. günebakış gazetesi olarak bu beklenti ve uyarımızı “Çay işçileri endişelendirdi” başlığı altında duyurduk.

Geçtiğimiz haftanın gündem maddelerinden bir diğeri ise, Beşikdüzü Belediyesinin el altından (gizlice) Şehidi Muazzez Ali Şükrü Bey’in ismini Beşikdüzü’ndeki Kültür Merkezi’nden kaldırtmasıydı. Beşikdüzülü Trabzon Mebusu Ali Şükrü Bey’in ismi mülkü belediyeye ait olan ve eski Belediye Başkanı Orhan Bıçakcıoğlu döneminde yapılan Kültür Merkezi’ne konulmuş, açılışını da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yapmıştı.

Bir ay kadar önce CHP’li belediye tarafından işletmecisi aranarak isminin kaldırılması istenmiş ve işletmeci de bu talebe boyun eğmişti. Bu olaya ilk tepki AK Parti Milletvekilleri Salih Cora, Muhammet Balta ve Adnan Günnar’dan gelmişti. Milletvekili Salih Cora, Beşikdüzü’ne bizzat giderek Kültür merkezi önünde basın açıklaması gerçekleştirmiş ve Belediye Başkanı Ramis Uzun’un hatasından dönmesini istemişti. Milletvekilleri Muhammet Balta ve Adnan Günnar da bu olayın kabul edilemeyeceğini kaydetmişti.

Ali Şükrü Bey’in Beşikdüzü’ndeki Kültür Merkezinden kaldırılması CHP Milletvekili Ahmet Kaya tarafından da yanlış bulunmuştu. Kaya, “Bu tür şeyleri onaylamıyorum. Daha büyük meselelerimiz var bizim.” demişti.

Ali Şükrü Bey’in isminin Kültür Merkezi’nden kaldırılmasına Trabzon’da 25 civarındaki sivil toplum kuruluşu da tepki göstermişti. Ali Şükrü Bey’in Boztepe’deki mezarında bir araya gelen STK temsilcileri Beşikdüzü Belediyesi yöneticilerini bu tür ideolojik takıntılardan uzak durmaya ve Ali Şükrü Bey yazan tabelanın yeniden Kültür Merkezi’ne takılmasını istemişti. Haber günebakış gazetesinde “Beşikdüzü Belediyesi’ne STK tepkisi” başlığıyla verildi.

Geçtiğimiz haftanın bir diğer gündem maddesi ise, Trabzon Havalimanı pistinin onarımdan geçirilerek hizmete açılması olayıydı. Trabzon uzun yıllardır havalimanına ikinci pist istiyor. Hatta bir ara yeni bir pistin yapılması bile gündeme gelmişti. Ne yazık ki Trabzon ne ihtiyacı olan ikinci pisti yaptırabildi ne de yeni bir pist… Mevcut pist kullanılamaz hale geldiğinde ise “tadilat yeterli” denmişti. Şimdi Trabzon Havalimanı pisti için küçük de olsa bir çalışma yapıldı ve hizmete açıldı. Her şeye rağmen emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Haber günebakış’ta “Havalimanı pisti hizmete açıldı” başlığıyla verildi.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Ali Öztürk - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler