Trabzon’da geçtiğimiz hafta

Geçtiğimiz hafta Trabzon’un gündem maddelerinin en önünde tüm ülkede ve hatta dünyada olduğu gibi koronavirüsle mücadele geldi. Trabzon haftaya 3 ölüm...

Geçtiğimiz hafta Trabzon’un gündem maddelerinin en önünde tüm ülkede ve hatta dünyada olduğu gibi koronavirüsle mücadele geldi. Trabzon haftaya 3 ölüm ve 48 hasta vakasıyla başladı. Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, özellikle önümüzdeki 2 haftanın çok önemli olduğunu söyledi.

Bugün hafta sonunda geriye dönüp baktığımızda durumun beklenilenin aksine hızla yükseldiğini, rakamların 1 haftada ikiye katladığını söylemeliyiz. Trabzon geçtiğimiz haftaya 48 Kovid-19 hastasıyla başlarken, bu haftaya 106 hastayla giriyor. Zaten tablo iç açıcı olmamalı ki, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hafta sonu yeni önlemler ilan etti.

Geçtiğimiz haftanın bir diğer gündem maddesi ise bölgede yaşanan gurbetçi endişesiydi. Gurbetçilerin virüs korkusuyla akın akın köylerine dönmek istemesi ve Marmara bölgesinin adeta boşalması endişeyi daha da artırdı. Bölgede çok yüksek olmayan vakaların gurbetteki hemşehrilerin dönüşü nedeniyle daha da artabileceği endişesi yaşandı. Halen de yaşanıyor. Nitekim doktorlar önümüzdeki 15 gün içerisinde artması muhtemel vakaları Marmara bölgesinden bölgemize ve köylerine kaçan insanlara bağlıyor. Bakalım önümüzdeki 15 gün içerisinde Trabzon ve Rize’deki yükselişler nasıl seyredecek?

Geçtiğimiz haftanın gündem maddelerinden biri de Trabzon Valiliğinin kendi çapında aldığı mücadele tedbirlerini hayata geçirmesiydi. Vali İsmail Ustaoğlu, özellikle Maraş Caddesi ve Pazar tezgahlarında yaşanan yoğunluğa dikkat çekti ve Uzun Sokak’ta bazı yeni tedbirleri hayata geçirdi. Yine banka önlerinde sosyal mesafeye uyulması için emniyeti harekete geçirdi. Pazar yerlerine de müdahale ederek esnaf sayısının en fazla 2 katı vatandaşın aynı anda Pazar yerine girebileceğini kaydetti. Zaten Vali Ustaoğlu’nun bu tedbirleri aldığı günün akşamı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da yeni tedbirleri devreye sokarak 30 büyükşehiri izole etti.

Geçtiğimiz haftanın gündem maddelerinden bir diğeri ise gece yarısı görevden alınan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan ile ilgili ortaya atılan yeni bir iddia idi. Daha önce koronavirüsle mücadele edilen bu süreçte Kanal İstanbul’u ihale ilanına çıkardığı için görevden alındığı ileri sürülen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ın bakanlıktan alınmasıyla ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı. İddiaya göre Bakan Turhan, İBB’nin yapmadığı Başakşehir İkitelli Şehir Hastanesinin yollarını 3 ay geçmesine rağmen yapmadı. Nitekim yeni Bakan Adnan Karaismailoğlu’nun bu yolu yapmak oldu. Bilindiği gibi Bakan Turhan’ın görevden alınmasıyla ilgili daha önce Kanal İstanbul Projesinin böyle bir süreçte ihale ilanına çıkarılması ve Azerbaycan’dan kalkan ve 2 iş adamını taşıyan uçağın Türkiye’ye inişine koronavirüs yasağına rağmen Bakan Turhan’ın özel izin verdiği iddiasıydı.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Ali Öztürk - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler