Trabzon’da geçtiğimiz hafta…

Geçtiğimiz hafta Trabzon’un gündem maddelerinden biri, Ortahisar Kaymakamlığının boşalttığı Uzun Sokak’taki tarihi binanın kime tahsis edileceği konus...

Geçtiğimiz hafta Trabzon’un gündem maddelerinden biri, Ortahisar Kaymakamlığının boşalttığı Uzun Sokak’taki tarihi binanın kime tahsis edileceği konusuydu. Tarihi binaya göç idaresi il müdürlüğü talip olmuş, Valilik de bu yönde eğilim göstermişti. Ancak Trabzon buna razı değildi. Hemen tüm STK’lar tarihi binanın kültür ve sanat çerçevesinde faaliyet gösterecek bir müzeye tahsisinden yanaydı. Göç idaresine tahsisi halinde Uzun Sokak’ın mülteciyle dolacağı ve kentin en nezih yerlerinde insanların rahatsız olacağı görüşü ağır basmıştı.

Konu Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun oğlunun nikâh şahitliğini yapmak üzere Trabzon’a gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya iletildi. Kentin ortak aklına her zaman saygı duyan ve her seferinde övgüyle bahseden Bakan Soylu, konuyu değerlendirmeye aldı. Bakan Soylu, tarihi binanın kültür ve turizm müdürlüğüne tahsis edileceğini açıkladı. Kültür ve turizm müdürlüğünün Ortahisar’daki yerine ise valilik taşınacak. Böylece vilayette sıkışan göç idaresi gibi kurumlara mevcut valilik binasında yer açılmış olacak. Başından beri gelişmeleri takip eden ve bu noktada etkin bir yayıncılık izleyen günebakış gazetesi, gelişmeyi “Tarihi bina kültür ve turizmin” başlığıyla verdi.

***

Geçtiğimiz hafta Trabzon’un bir diğer gündem maddesi ise Diyarbakır annelerine destek veren Trabzonlu şehit annelerinin Diyarbakır ziyaretiydi. Ziyaretçiler arasında bulunan ve 16 Ocak 2017’de Diyarbakır’da şehit düşen polis memuru Kadir Miraç Özcan’ın annesi Gülşen Özcan’ın açıklamaları Türkiye’deki tüm annelerin beklentisini ortaya koyuyordu. Diyarbakır annelerine desteğin bir vatan borcu olduğunu kaydeden Şehit annesi Gülşen Özcan’ın sözleriydi. Özcan, “Oradaki annelerin elini tutmak ve beraber olmak için gidiyorum. Benim en büyük emelim ve arzum şehit anneleriyle evladı kandırılıp dağa götürülen oradaki annelerin birlikte hareket etmesi. Yoksa beni Diyarbakır’a hiçbir güç götüremezdi.” demişti. Bu sözler Türk ve Kürt annelerinin teröre karşı ortak değerini yansıtan ifadelerdi. Haber günebakış’ta “Ellerinizden öpüyoruz” başlığı altında yer aldı.

***

Geçtiğimiz haftanın gündem maddelerinden bir diğeri ise, eski bakan Koray Aydın’ın Trabzon ziyareti sırasında Yomra eski Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu’na yönelik eleştirileriydi. Koray Bey’in, eski başkan Sağıroğlu’na yönelik eleştirileri AK Parti’yi rahatsız etti. Ancak AK Parti bu rahatsızlığını Sağıroğlu’nu överek değil Koray Bey hakkında hiç de hak etmediği sözler sarf ederek dile getirdi. Hâlbuki Koray Aydın bu kente unutulmayacak imzalar atmış eski bakanlardan biriydi. Sahil yolu ve tanjant yolu Koray Bey’in eseriydi. AK Parti’nin izlediği bir diğer yanlış yol ise, Yomra’da tüm siyasi partilerin ve Yomra’nın (AK Parti eski ilçe başkanlarının çoğu da dahil) üzerinde ittifak ettiği Mustafa Bıyık’a yönelik haksız söylemleriydi. Yomra seçimini çok yakından takip eden bir gazeteyiz. Başkan Bıyık, seçimin hiçbir noktasında Ak Partiye geçeceğine dair hiçbir söylemde bulunmadı. Bilakis bu tür söylemler karşısında her seferinde “Bu bana yakışmaz, böyle bir niyetle aday olmadım.” diyordu. AK Parti ise, Yomra belediye Başkanı Bıyık’ın “Seçildikten sonra AK Parti’ye geçeceğim” söylemleriyle seçimi aldığını iddia ediyordu.

Sözün kısası İbrahim Sağıroğlu ile seçim kaybedeceğini AK Parti hariç bütün Trabzon biliyordu. Ancak gurur ve kibir AK Partiye bunu göstermedi. Böylece ilk dersi Yomra verdi. Görünen o ki, AK Parti hala “Kimi aday yaparsam seçilir” kibrinden vazgeçmedi. AK Parti hala bu önemli ayrıntıyı göremedi. Böyle giderse gelecek seçimin çok şeylere gebe olduğunu söyleyebiliriz.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Ali Öztürk - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler