TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TRABZONU GÜZELLEŞTİRMEYE  ANCAK BAŞLADI

Bu son dönem Trabzon tarihinde bir ilk bir ağır altyapı ameliyatı geçiriyor. Caddeler ve sokaklar dozer, kepçe ve bağalarla yarıldı. Greyderlerle gece...

Bu son dönem Trabzon tarihinde bir ilk bir ağır altyapı ameliyatı geçiriyor. Caddeler ve sokaklar dozer, kepçe ve bağalarla yarıldı. Greyderlerle gece –gündüz tarandı. Hatıra resimlerini çektik. Uzun sokak uzadıkça uzadı. Maraş Caddesi yayıldıkça yayıldı. Doğalgaz, Su,l ağım ,Telefon kablo ve boruları gerektikçe koyuldu. Arnvut kaldırımları söküldükçe söküldü. On yedi günlük yasaklardan da istifade edilerek Trabzon’un altı üstüne getirildi. Çok şükür ki çok önemli ve acil kısımlar tamamlandı. Ara sıra cereyan kesildi. Trabzon mezbelelik, hurdalık, şantiyelik durumda amma sıra kurtulmaya geldi. Sokaklar, caddeler yeniden dizayn ediliyor. Ramazan bayramında bile Büyükşehir Belediye Başkanını ekibiyle meydandan koşuşturduğunu bizzat gördüm. Trabzon yenileşiyor. Yeni bir Trabzon oluyor. Uzun sokakta Saray sinemasının oralardaki cadde ve sokaklardan başlanarak yollar dev parke taşlar döşenerek tertemiz hale geliyor. Çok şükür bugünleri de görmeye başladık… Trabzon Emniyet Müdürlüğü bilhassa uyuşturucu, af buyurunuz fuhuş ve silâh kaçakçılarıyla amansız bir mücadele veriyor. Moloz cami inşaatı epey güzelleşti. Ortahisar Belediyesi projeleri tamamlandı. Pazarkapı’da âdeta yeni bir Trabzon oluştu amma Pazarkapı mahallesinin eski tarihi Pazar işlekliği henüz geldi. Minübüsler için henüz bir yeni yapılamadı. Pazarkapı mahallesi rahatlatılırsa eski Osmanlıca Sâlnâmelerde yazılan gerçek pazarcılığına sanayi ve ticaretine dönecek. Venedik ve Cenevizlilerin 14-15-16. Yüzyıllarda üç yüz sene ticaret yaptığı Pazarkapı eski şöhretine kavuşacak 18 konsolosluğun Trabzon’da olduğu zamanki güzelliğine de kavuşacak. O günleri dört gözle beklemekteyiz. Emeği geçenleri tebrik ediyoruz. Trabzon Büyükşehir Belediyesinin çok borcu var amma –çoğu- eskiden kalma. Bu Belediye Başkanımıza kendi borcu varsa o sorulsun. Hiç kimse kimsenin günahını yüklenmez. Bu Kur’ân-ı Kerîmin beyanıdır. Benim asıl merak ettiğim. Bizim Trabzon Belediyesi Büyük şehirciliğin tüm evrakını ve projelerini Denizli belediyesinden aldı da Denizli gibi neden güzelleşemiyor? Denizli Büyükşehir Belediyesi Denizlili yazarların kitaplarını bedava basıp yayınlıyor.. Bizim Trabzon Belediye başkanları sorup öğrenseler ya..

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Mustafa Yazıcı - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler