Trabzon’a ‘hakem’ operasyonu!

“Trabzonspor, pandemi öncesini lider bitirdi. Sonrasında Federasyon bir karar aldı ve ligi oynatmaya karar verdi. Sonrasında öyle hakem hataları ile k...

“Trabzonspor, pandemi öncesini lider bitirdi. Sonrasında Federasyon bir karar aldı ve ligi oynatmaya karar verdi. Sonrasında öyle hakem hataları ile karşılaştı Trabzonspor ki, bu ligin neden oynatıldığı yönündeki içimizi kemiren kara düşüncelerin gerçeğe dönüşmeye başladığını anladık. Başakşehir’in oyuncularının emeğine asla saygısızlık etmem. Ama sezon başından lig bitimine kadar bakın Başakşehir’in hakemlerden canı yandı mı? Yok gibi. Peki Trabzonspor.. Öyle hayati hatalar ile karşılaştı ki Trabzonspor, adeta sahada doğrandı.”

“Tabi ki oyuncuların şampiyonluk yolunda fırsat eline geçti ve bunları değerlendirememeleri nedeniyle kızgınlık var. Doğru ama hangi oyuncu şampiyonluğu istemez. Kupayı aldıklarında yüzlerindeki mutluluğu görün. Şampiyonluğu hepimizden fazla istediler ama olmadı. Tamam oyunculara kızabiliriz ama bu şampiyonluğun Trabzon’un elinden kaçmasının baş aktörü Federasyon ve hakemleridir. Bu konuda Federasyon ligi oynatmak için her şeyi yaparken, hakemler de Trabzon’u zirveden indirmek için çalıştı. Bu yılı unutmamalıyız, unutmayacağız da”

Ve Federasyon niyetini açık etti

“Federasyon pandemi sonrasında Fransa gibi majör lig tescil edilirken, oynatmak için her şeyi yaptı. Trabzonspor lider olmasına rağmen karara saygı duydu ama Federasyonun bu ısrarındaki niyetinin kendisinin şampiyon ilan edileceğinden dolayı olduğunu düşünmek istemedi..! Ama niyet baktık ki böyle. Lig biter bitmez ‘küme düşme kalkmayacak’ diyen Federasyon bir günde küme düşmeyi kaldırdı. Demek ki ligin üstü dizayn edilmesi gerekiyordu.”

“Bu karar ile pandeminin arkasına sığınan Federasyon açık niyetini ifşa etmiş oldu. Trabzonspor, Federasyon ve hakemlerin bu çirkin oyunlarına karşın elinden geleni yaptı. Demek ki zirvede olunca Trabzon, üzerine oynanan oyunlar da böyle zirveye çıkıyor. Bunun için daha güçlü olmalıyız. Hem sahada hem saha dışında. Bu yıldan çıkaracağımız gerçekten çok dersler var. Maskeler de düştü.”

Ne kadar büyüğüz!

“Pandemi süreci nedeniyle kulüplerin ekonomik olarak sıkıntıda olması nedeniyle UEFA, her türlü esnekliğin sağlanacağını açıklamıştı. Bunun doğrultusunda M.City’in 2 yıllık, Milan’ın da bir yıllık cezası kalktı. F.Bahçe para cezası ile geçiştirildi. Ama UEFA, Trabzonspor’u Avrupa’dan men ederken, hiç bu hoşgörülü yüzünü göstermedi. Ardından CAS’ta bu karara uydu. Bu süreçte galiba tek ceza alan takım Trabzonspor. Demek ki ne büyük kulübüz. İçerde yok olan adaletin, Avrupa’da da olmamasını görmek ‘düzen her yerde böyle demek ki’ dedirtiyor insana. “

Kadroyu koru sonra!

“Trabzonspor, gelecek sezon için öncelikle kadrosunun iskeletini koruması gerekiyor. Zaten korumaya da kararlı. Tabi ki yüksek teklifler geleceği ortada. Başta Uğurcan ve Sörloth’a. Bunlara karşı ekonomik yapıyı da düşünüp hamle yapacaktır yönetim. Kadroyu büyük ölçüde koruyup gerekli takviyeler ile gelecek sezon yine şampiyonluğun en güçlü adayı oluruz”

Sonuçta 6-7 yıldır şampiyon olamayan F.Bahçe bu yıl bayağı para harcayacak gibi. Beşiktaş ve G.Saray ise her açıdan sıkıntıda. Başakşehir kadroyu korur. Yani gelecek yıl bu tabloda yine Trabzonspor şampiyonlukta en ciddi aday konumunda. Bu kadroya stoper, orta sahada kaliteli takviyeler yapılırsa, daha da güçlü girer yeni sezona”

Hedef niye Hüseyin!

“Stoper bölgesinde Hüseyin Türkmen mutlaka kalmalı. Taraftarlar ne yazık ki özevladına farklı saldırıyor. Tabi ki Hüseyin’in eksikleri var ama bu bizim çocuğumuz. Aynı hataları Campi yapınca tölere edilirken, Hüseyin’e hain gibi saldırmak doğru değil. Stopere en az iki tane gerçekten kaliteli oyuncu alacaksın. Orta alanda Sosa kalsa bile arkasını güçlendireceksin. Forveti de Sörloth’un durumuna göre takviye edebilirsin. Sonuçta öncelik savunmada olacak.”

Gidince anlaşılıyor!

“Sosa ve Novak’ın tabi ki kalmasını isterim. Çünkü yapının önemli taşlarından. Özellikle Novak konusunda mutlaka yönetimin gerekeni yaparak bu oyuncuyu elinde tutacağına inanıyorum. Bu kadar skor katkısı sol bek zaten yoktur. Ayrıca inanıyorum ki Abdullah Ercan’dan sonra gelmiş en iyi sol bek. Ve Trabzon’a kimyası da tuttu. Böyle bir oyuncuyu bırakmamak gerek. Sonrasında kıymeti Mikel ve Sturridge gibi gidince anlaşılır. Sosa yaşı itibariyle sezonun tamamında takımı sırtlamayabilir ancak liderlik yaparak büyük güç katacaktır. Sosa’nın yanı güçlü olur ve yükü azalırsa hem katkısı hem de performansı daha yukarılara çıkar”

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Mehmet Yılmaz - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler