Trabzon siyaseti ve adaylar üzerine

Büyükşehir'le birlikte Trabzon'un sorunları da büyümüş durumda. Belediyeler en ufak sorunlarda bile topu taca atmayı iyi beceriyor. Belediyelerin asli...

Büyükşehir'le birlikte Trabzon'un sorunları da büyümüş durumda. Belediyeler en ufak sorunlarda bile topu taca atmayı iyi beceriyor. Belediyelerin asli görevi vatandaşa hizmet etmektir. Eğer senin yetki sınırların içerisinde değilse o işi yetkili kuruma iletmek te senin görevindir. Eğer sen vatandaşı "benim yetki alanımda değil, büyükşehirin görevi!" diyerek yanından uzaklaştırırsan; O da seni ilk seçimde makamından uzaklaştırmasını bilir.

Cumhurbaşkanı gibi belediye başkanı istenmiyor!

Cumhurbaşkanımızın talimatları ortada iken maalesef bazı belediye başkanlarının halka inememe sendromu devam ediyor. Trabzon’umuzun her kesiminden insanıyla yakın ilişkilerim vardır. Gezdiğim gördüğüm insanların özellikle de Ak Partilerin şikâyeti; "Yanımızdan Cumhurbaşkanı gibi geçen bir başkan istemiyoruz" şeklinde. Bana göre belediye başkanının ikinci ikamet yeri Ankara olmalı. Hesapları hizmet üzerine olmalı. Sağa sola şirin gözükmek yerine hizmet yapsın, o daha makbuldür. Kısacası Volkan Canalioğlu gibi devamlı halkın içinde olacak başkan isteniyor. O yüzden de Orhan Fevzi beyin işi biraz zor.

Turizm sorunları ne zaman çözülecek?

Bölgemizi bu yıl 650 bin Arap turist ziyaret etmiş. TURSAB'ın verilerine göre bu yıl yaklaşık %25 artış ( 180 bin kişi daha fazla) ziyaret gerçekleşmiş. Bölgemizde yaşanan sorunları daha evvelki yazılarımızda değinmiştik. Şimdi bu sorunların çözümleri için gelecek yıla hazırlık yapmak elzemdir. Olası belediye başkanları değişikliğini göz önüne alacak olursak, idarecilerin bu sene eforları daha çok başkan adayı seçilme üzerine olacak gibi duruyor. Sizin anlayacağınız bu sene de bu sorunlara el atılmayacak gibi duruyor. Başkanlarımız şunu unutmasınlar; Hizmet edeni halkımız yalnız bırakmaz. Siz eforunuzu halka hizmete adayın. Sırtınızı Hak'ka ve halka dayayın. Korkmayın. Bizler de sizin için elimizden geleni yapalım.

Mazhar Yıldırmhan için mega proje nedir?

Geçtiğimiz günlerde Ankara'da görüştüğümüz yakın dostumuz, dava ve misyon adamı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mazhar Yıldırımhan beyle sohbet ettik. En son konu Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adaylığına dayandı. Kendisine görev verilmesi durumunda mega projesinin ne olacağını sordum; "Mega Projemiz Trabzon'da olmak, Trabzon'a hizmetkar olmak" olduğu cevabı beni ziyadesiyle mutlu etmiştir. "İşte benim başkanım bu fikri kendine şiar edinmelidir" demekten kendimi alıkoyamadım.

Vatandaşı mağdur eden çalışmalar!

Yomra Dal-Çık projesi başlı başına bir sorun. Yetkili ve etkili belediyeler bu konuda başarısız kalmıştır. Bu eziyet bu kadar sürmemeliydi. Öte yandan Trabzon Diş Hastanesi önündeki yapılan kazı çalışmasının uzun süredir devam etmesi vatandaşın tepkisine neden oluyor. Vatandaşa eziyet veren bir iş 6 ay devam etmez.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Yaşar Falcı - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler