TRABZON MARAŞ CADDESİ’NİN AĞAÇLARI DİKİLDİ

Trabzon git gide güzelleşmeye başladı. Şu minibüslere v e dolmuşçulara, hatta Belediye otobüslerine güzel otoparklar, otogarlar, güzel güzergâhlar, gü...

Trabzon git gide güzelleşmeye başladı. Şu minibüslere v e dolmuşçulara, hatta Belediye otobüslerine güzel otoparklar, otogarlar, güzel güzergâhlar, güzel ve modern garajlar, güzel duraklar yapılsa; başlanmış inşaatlar ve diğer yatırımlar tamamlansa Trabzon çok daha güzelleşecektir. Fakat Trabzon’u en güzel gösterecek yerlerin başında Trabzon Maraş Caddesi’ndeki değişimlerdir. Bu değişimler içinde ise en önemlisi Maraş Caddesi’ne dikilen çiçekler ve ağaçlardır. Yeni Maraş Caddesi çok turist çekecek, turizme çok faydalı olacaktır. Trabzon ticaretine de sosyal hayatına da yön verecektir. Önderlik edecektir. Çünkü en görkemli Trabzon semti haline gelmektedir. Maraş ve Trabzon Belediyelerinin Maraş’taki Trabzon Caddesi’nin, Trabzon’daki Maraş Caddesi’nin Meclis zabıtlarında kararları vardır.

Dilerim ki dünya Edebiyatının olmazsa olmazlarından sayılan Maraşlı üstat Necip Fâzıl KISAKÜREK de Kahramanmaraş’taki en birinci cadde olan Trabzon Caddesi misali Trabzon’daki Maraş Caddesi’nde cadde üzerinde bir yere konularak anılır. Bu sadece bir jest değildir. Bir kadirşinaslık değildir. Bir tarihi vefa borcudur. Gönüllü Belediyecilik gereğidir. Zira Üstat Necip Fâzıl KISAKÜREK 1934 yılında Trabzon’da İş Bankası’nda çalışırken Meydandaki YEŞİLYURT OTELİ’nde kalıyordu. Bir Yağmurlu gün ve gecede Trabzon yağmurunun etkisinde kaldı. Dünya Edebiyatına geçen “BU YAĞMUR” Şiirini yazdı. İşte bu şiiri onun büstü önünde gelen geçen okumalı, bütün Maraşlılar görmelidir. Ben İstanbul Yenikapı’da Trabzon günlerinde “TRABZON-MARAŞ KARDEŞLİĞİ” adlı bir konferans verdim. Kahramanmaraş standında bizleri ağırladılar. Maraş’ta da o konferansı vermemizi istediler. Çok sevindiler. İstanbul’da okuduğum bu sanat şiirinde Maraşlı üstat rahmetli N. F. KISAKÜREK çok ince sanatlı ve psikolojik bir anlatımla Trabzon yağmurunu edebiyata nakşetti. Yerimiz darlığı nedeniyle gelecek hafta bu şiiri Onun ve Trabzon-Kahramanmaraş kardeşliği anısına müstakil yayınlayacağız.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Mustafa Yazıcı - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler