Tünel Akvaryum için fikir alışverişi yapıldı

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Tünel Akvaryum ile ilgili istişare yapmak için seyahat acenteleri ile bir araya geldi.

Tünel Akvaryum için fikir alışverişi yapıldı
Tünel Akvaryum için fikir alışverişi yapıldı
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Tünel Akvaryum ile ilgili istişare yapmak için seyahat acenteleri ile bir araya geldi. Tünel Akvaryum için turizm acentelerinin görüşlerini alan Genç, acentelerden gelen talepleri dinledi. Başkan Genç, TÜRSAB Başkanı Volkan Kantarcı ve Trabzon Şubesi üyelerine Trabzon Akvaryum’u gezdirdi.

“ZİYARETÇİLER, MUTLU GELSİN, MUTLU GİTSİNLER”

Başkan Genç, Trabzon Akvaryum’u ziyaret eden turistlerin sıkıntı çekmeden mutlu bir şekilde ziyaretlerini tamamlamaları için gerekli bütün tedbirleri aldıklarını dile getirdi. Genç, “Akvaryuma ulaşımla ilgili birkaç alanımız var. Sizinle gelen ziyaretçilerimiz kalabalık tur şeklinde olduğu için mutlaka otobüsle gelecektir. Onunla ilgili şehirde bir kısım noktalara yön tabelaları koyduk. Ama ondan ziyade sizin rehberlerinizle beraber verimli şekilde girişi ve çıkışı tamamıyla organize edersiniz. Orda da bir aksama olmasın. Yani ziyaretçiler mutlu gelsinler, sıkıntı çekmesinler. İsteyen bizim belediye parkımıza park eder. Orası buraya 400 metre mesafede. Buralarda giriş ve çıkışta bir kısım donatı alanları oluşacak zaten. İstiyoruz ki, gelen sıkıntı çekmeden gelsin, ziyaretini yapsın, mutlu gelsin, mutlu gitsin.” ifadelerine yer verdi.

Başkan Genç, tur araçlarının şehrin merkezine uğramasıyla ilgili bir düzenlemenin mutlaka yapılması gerektiğini belirterek, “Merkezde turisti ya da ziyaretçiyi indirebilecek bir mekanizmanın olması lazım.” dedi.

“PROJENİN SEMERELERİNİ GÖRMEYE BAŞLADIK”

Trabzon Akvaryum’a gelen ziyaretçileri ve turistleri en profesyonel manada ziyaretlerini tamamlamak için gayret edeceklerini kaydeden Başkan Genç, “Şehrimize böyle bir güzel projeyi kazandırmak istedik. Şehrimizin çocuklarına, gençlerine aynı zamanda da şehrimizin turizm değerine artı bir değer daha kazandırmak amacıyla yaptık. Ve bunun da semerelerini proje hayata geçer geçmez görmeye başladık. Şu anda tam turizm sezonundayız. O nedenle değerli turizm acentelerimiz, TÜRSAB’a bağlı turizm bileşenlerimizle birlikte projemizi daha iyi tanıtmak ve işleyişi göstermek, işleyişle ilgili onların değerli görüşlerini almak için bu programı düzenledik. Değerli fikirlerini aldık. Bu fikirlerden sonra da en profesyonel manada buraya gelen yerli, yabancı bütün turistleri, ziyaretleri pürüzsüz ve profesyonel bir şekilde tamamlamasını istiyoruz. En küçük bir hataya ve eksiğe mahal vermemek istiyoruz.” şeklinde konuştu.

“DOĞU KARADENİZ İÇİN CİDDİ BİR FARKINDALIK OLUŞTURDU”

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Doğu Karadeniz Yöre Temsil Kurulu Başkanı Hasan Volkan Kantarcı ise konuşmasında turizm konusunda farkındalıklara ihtiyaç olduğunu Trabzon Akvaryum’un bunu tamamlayan bir yapıda olduğunu dile getirdi. Kantarcı şöyle konuştu: “Başta değerli başkanımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ederim. Kendileri bunu gerçekleştirmek için uzun zamandır canla, başla mücadele etti. Büyük zorluklar yaşadı ama bunu başardı. Belki başkası olsa vazgeçerdi. Trabzonlu inadı başardı. Tabi farkındalıklarla ihtiyacımız var. En basitinden yerli ya da yabancı turist olsun geldiği zaman çocuklarını, ailesini farklı yerlere götürmek istiyor. Eğlence anlamında eksiklerimiz var. Tünel Akvaryum bu eksiklerimiz tamamlayan projelerden bir tanesi. Bu eksikleri giderici bir hizmet oldu. Şu zaman sezonun hareketlendiği bir dönem. Şu anda projeye beklentilerin üzerinde bir talep var. Ama kurban bayramından sonra da ciddi bir talep görecek. O zaman belki de ziyaret saatlerinin uzatılması gündeme gelecek. Bu proje sadece Ortahisar için değil, Doğu Karadeniz için çok ciddi bir farkındalık. Buradaki balıkların çok farklı renkleri gibi, proje de ciddi bir renk kattı şehrimize… Biz sahadan gelen bildirimlere, geri dönüşlere göre eksiklikleri tamamlamak ve daha başarılı olabilmek adına sürekli kendisiyle istişare etmeye devam edeceğiz.”

“SEYİR TERASI DA YIL SONUNDA BİTECEK”

Başkan Genç, Trabzon Akvaryum’un yanı sıra turizme hareketlilik kazandıracak ‘Boztepe Yürüyüş Platformu ve Seyir Terası Projesi’nin de yıl sonuna kadar bitirileceğini belirterek, “Bir projemiz daha var. Boztepe Seyir Terası. 1 km uzunluğunda ahşap yürüyüş yolu. İçerisindeki cam teraslarıyla beraber ziyaretçilerin şehrimizi güzelce temaşa edebilecekler. Şu anda 150. metredeyiz. İnşallah, onu da bitirip seneye bir programda orada yaparız.” diye konuştu.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

01

Tsli - Neden avukatlar belediye başkanı oluyor. Meclisin 3 ye biri avukat vekildir. Belediye başkanı mimar, inşaatçı vs olmalı.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 30 Haziran 12:52