Trabzon'da Ekmek fiyatına beklenen zam yapıldı

Trabzon’da 200 gram ekmek 4 lira, 400 gram ekmek 8 lira, 600 gram ekmek 12 lira, 800 gram ekmek 16 lira, 1 kilo ekmek 20 lira oldu. 1200 gram ekmek 24, 1400 gram ekmek 28 ve 32 gram ekmek ise 32 lirayı buldu.

Trabzon'da Ekmek fiyatına beklenen zam yapıldı
Haber albümü için resme tıklayın

TRABZON’DA ekmeğe zam yapıldı. 200 gram ekmek 4 lira, 400 gram ekmek 8 lira, 600 gram ekmek 12 lira, 800 gram ekmek 16 lira, 1 kilo ekmek 20 lira oldu. Trabzon’da 250 gr ekmek 3 TL’den, 500 gr ise 6 TL’den satılıyordu. Ekmeğin hem gramajının düşürülmesine hem de fiyatının artmasına siyasilerden tepki geldi. CHP Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu, “Gıda krizi kapıda derken boşuna demiyorduk. Bir dilim ekmeğe bile muhtaç hale getirdiniz bu milleti. Hemen seçim.” çağrısı yaptı.

SAADET Partisi Trabzon İl Başkanı Cevat Kurt, “Hem gramaj düşüyor hem de fiyat artıyor. Tam bir AK Parti politikası. Milletimiz biraz daha sabretsin. Bir dönem kapanıyor. Sabırlı olmak lazım. En geç 11 ay sonra AK Parti paketlenip gönderilecek. Millet olarak kurtulacağız inşallah.” açıklamalarında bulundu. Gelecek Partisi Trabzon İl başkanı Hasan Kamil Velioğlu ise, “Faiz sebep enflasyon sonuç saçmalığından sonra dolar ve enflasyon tutulamadığı için sürekli zam gelecek.” dedi.

Trabzon’da ekmek fiyatlarına beklenen zam yapıldı. Trabzon Fırıncılar Odası Başkanı Davut İlik, Vali İsmail Ustaoğlu ile görüşerek ekmeğe zam talebinde bulunmuştu. Talebin ardından ekmeğe zam yapıldı. Trabzon’da 200 gram ekmek 4 lira, 400 gram ekmek 8 lira, 600 gram ekmek 12 lira, 800 gram ekmek 16 lira, 1 kilo ekmek 20 lira oldu. 1200 gram ekmek 24, 1400 gram ekmek 28 ve 1600 gram ekmek ise 32 lirayı buldu. Trabzon’da 250 gr ekmek 3 TL’den, 500 gr ise 6 TL’den satılıyordu. Ekim 2021’de 250 gram ekmek 2 lirayken 1 Temmuz itibariyle 200 gram ekmek 4 liradan satışa sunulacak. Rize’de yapılan yeni zamla birlikte 250 gr ekmek 5 TL’ye çıkarılmıştı. Giresun ise en son 3 ay önce yapılan zamla birlikte 240 gr ekmek 3,5 TL’den satılıyordu. Gümüşhane’de ise esnaf ekmeğe zam talebinde bulunduğu ancak henüz zam yapılıp yapılmayacağına ilişkin komisyonun toplanmadığı öğrenildi. Gümüşhane’de 380 gr ekmek 5 TL’den satılırken, kilogramı hala 13 TL’den satılıyor.

BİR DİLİM EKMEĞE BİLE MUHTAÇ HALE GETİRDİNİZ

Ekmeğe zam yapılması Trabzon’da siyaset camiasından da tepki topluyor. CHP Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu, “1 Temmuz’dan itibaren Trabzon’da 400 gr ekmek 8 TL. Gıda krizi kapıda derken boşuna demiyorduk. Bir dilim ekmeğe bile muhtaç hale getirdiniz bu milleti. Hemen seçim.” çağrısı yaptı.

TAM BİR AK PARTİ POLİTİKASI

Saadet Partisi Trabzon İl Başkanı Cevat Kurt, “Hem gramaj düşüyor hem de fiyat artıyor. Tam bir AK Parti politikası. AK Parti’nin uyguladığı bu politika artık bizim için sürpriz değil. Milletimiz biraz daha sabretsin. Bir dönem kapanıyor. Sabırlı olmak lazım. En geç 11 ay sonra AK Parti paketlenip gönderilecek inşallah. Millet olarak kurtulacağız inşallah.” açıklamalarında bulundu.

HER GEÇEN GÜN KÖTÜYE GİDİYORUZ

Gelecek Partisi Trabzon İl Başkanı Hasan Kamil Velioğlu ise “Geçtiğimiz günlerde fırında bir kadınla karşılaştım. Evine 5 tane ekmek almıştı. Günlük 5 ekmek tüketilen bir evin ekmek harcaması aylık 900 lirayken yeni yapılan zamla birlikte bin 200 liraya yükseldi. Sadece kuru ekmek yese bin 200 lira verecek. Bu insanlar nasıl geçinecek? İnsanların durumu gerçekten zor. Türkiye’de yeterli buğday üretmediğimiz için bu durumdayız. Savaş olunca öğrendik ki buğdayı Ukrayna’dan alıyormuşuz. Buğdayımızı üretmediğimiz için bu zamlar olacak. Faiz sebep enflasyon sonuç saçmalığından sonra dolar ve enflasyon tutulamadığı için sürekli zam gelecek. Sadece ekmeğe de zam gelmeyecek. Açlık sınırı 6 bin 300 lira. Artık hepimiz yoksuluz. Birçoğumuz da açlık sınırının altında yaşıyor. Tamamen hükümetin beceriksizliği. Hatta beceriksizlik de demeyeyim. Bana göre birilerinin kötü niyetle yaptığı bir şey bu. İşin maliyetini vatandaş çekiyor. Her geçen gün kötüye gidiyoruz.” değerlendirmelerinde bulundu

HABER: Songül MAZLUM


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.