Trabzon'da 17 kişilik dolmuşa 35 kişi biniyor

CHP’li Demirci ulaşımda yaşanan sıkıntıların sorumlusunun Büyükşehir olduğunu söyledi

Trabzon'da 17 kişilik dolmuşa 35 kişi biniyor
Trabzon'da 17 kişilik dolmuşa 35 kişi biniyor
Haber albümü için resme tıklayın

Akçaabat Belediye Meclisi CHP Üyesi Tuncay Demirci, Trabzon’dan Darıca’ya, Salacık’a, Akçakale ve Mersin’e dolmuşla gitmeye çalışan insanların yaşadığı mağduriyeti bir kez daha dile getirdi. 17 kişilik dolmuşta 35-40 kişinin seyahat ettiğini söyleyen Demirci, Büyükşehir Belediyesine seslenerek, “12 aylık bütçeyi 3 ayda bitiren Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı hazırlanan o bütçeyi nereye harcadı bilemem ancak bu insanların bu mağduriyetleri yaşanmasının birinci sorumlusudur. Çünkü ulaşım AŞ büyükşehir belediyesinin yönetimindedir. Sadece Trabzon Mersin arası değil aynı şekilde Trabzon’un Doğu ilçelerinde de durum aynı” dedi.

SORUMLUSU BÜYÜKŞEHİR

Demirci, yaşanan dolmuş sorununun şu ifadelerle anlattı; “Gördüğünüz fotoğraflar, Trabzon’dan Darıca’ya, Salacık’a, Akçakale ve Mersin’e gitmeye çalışan vatandaşlarımıza ait ve onlar tarafından çekilmişlerdir. İşinden çıkan, eşine dostuna ziyarete giden yada şehirde gezip köyüne gitmeye çalışan insanımız akşam saat 20.00’den sonra dolmuş bulamıyor, bulsa bile 17 kişilik dolmuşta 35-40 kişi ile seyahat edebiliyor. 12 aylık bütçeyi 3 ayda bitiren Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı hazırlanan o bütçeyi nereye harcadı bilemem ancak bu insanların bu mağduriyetleri yaşanmasının birinci sorumlusudur. Çünkü ulaşım AŞ büyükşehir belediyesinin yönetimindedir. Sadece Trabzon Mersin arası değil aynı şekilde Trabzon’un Doğu ilçelerinde de durum aynı. Sadece kent merkezinde yeterli belediye otobüs sayısı mevcutken Doğu ve Batı ilçeleri dolmuşçuların insafına terk edilmiştir. Onlarda, başta mazot fiyatlarının aşırı yükselmesinden dolayı uzak duraklara zarar ettiklerini iddia ederek gitmekten imtina ediyorlar.”

VATANDAŞIN SESİNİ DUYMUYORSUNUZ

“Ancak her şeye rağmen belediyelerin kuruluş sebeplerinden biri de ulaşım sorununa çözüm bulmaktır. Sen kalk 12 aylık hazırlanan bütçeyi yılın ilk üç ayında bitir sonrasında meclis çoğunluğun sayesinde ek bütçe hazırlat ve onaylat ama insanlar akşam 20.00’den sonra evine, köyüne gidebileceği bir belediye otobüsü bulamasın. Bulmaya çalışan Kooperatifi de yarı yolda bırakarak sözüne güvenerek otobüs alanları zarara uğrat. Dolmuş bekleyen ve tıka basa minibüste yolculuk edenlerden biri de bendim. Biliyorum; kibir tuğlalarıyla ördüğünüz duvarlarla kendinize Saray’lar yapıp oralardan bu sesi duymayacaksınız ama oradaki insanların sizin için söylediklerini de duymak istemezsiniz.”


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.