TRABZON'A GELEN YOLCU SAYISI ARTTIKÇA ARTIYOR!

Devlet  Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü (DHMİ), Temmuz ayına ilişkin havalimanı istatistiklerini açıkladı.

TRABZON'A GELEN YOLCU  SAYISI ARTTIKÇA ARTIYOR!
Haber albümü için resme tıklayın

BİR AYDA YOLCU SAYISI 452 BİN KİŞİ ARTTI

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü (DHMİ), Temmuz ayına ilişkin havalimanı istatistiklerini açıkladı. Trabzon Havalimanı bölgedeki tüm havalimanlarını bir kez daha geride bırakarak toplam 1 milyon 721 bin 924 yolcuya ev sahipliği yaptı. Bu yolculardan 1 milyon 408 bin 490’ı iç hatları kullanırken, 313 bin 434 yolcu dış hatları kullandı. Geçtiğimiz yılın aynı ayına göre yolcu sayısı 469 bin 225 kişi arttı. Haziran ayına göre ise yolcu sayısı 452 bin 595 kişi arttı.

TOPLAM 12 BİN 792 SEFER YAPILDI ANCAK…

Trabzon Havalimanı’nı bir ayda toplam 12 bin 792 uçak da kullandı. 9 bin 773 sefer iç hatlarda gerçekleştirilirken, 3 bin 19 sefer ise dış hatlarda yapıldı. Trabzon Havalimanı’na ek seferler konulması gerektiği TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu ve TÜRSAB Doğu Karadeniz Bölge Başkanı Volkan Kantarcı tarafından dile getirildi. THY’nın filosuna katacağı yeni 30 uçağın bir kısmının Trabzon seferleri için ayrılacağı öğrenilse de bir an önce yapılacak planlama ile ek seferler konulması bekleniyor.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü (DHMİ), Temmuz ayına ilişkin havalimanı istatistiklerini açıkladı. Trabzon Havalimanı bölgedeki tüm havalimanlarını bir kez daha geride bırakarak toplam 1 milyon 721 bin 924 yolcuya ev sahipliği yaptı. Bu yolculardan 1 milyon 408 bin 490’ı iç hatları kullanırken, 313 bin 434 yolcu dış hatları kullandı. Geçtiğimiz yılın aynı ayına göre yolcu sayısı 469 bin 225 kişi arttı. Haziran ayına göre ise yolcu sayısı 452 bin 595 kişi arttı. Trabzon Havalimanı’nı bir ayda toplam 12 bin 792 uçak da kullandı. 9 bin 773 sefer iç hatlarda gerçekleştirilirken, 3 bin 19 sefer ise dış hatlarda yapıldı. Bir ayda iç hatlarda 9 bin 158, dış hatlarda da 2 bin 421 ticari uçuş yapıldı. Yük trafiğine bakıldığında ise iç hatlarda 13 bin 80 ton, dış hatlarda 5 bin 633 ton olmak üzere toplam 18 bin 713 ton yük taşımacılığı da yapıldı.

TRABZON’A BİLET BULMAKTA ZORLUK YAŞANIYOR

Trabzon Havalimanı yoğun bir yolcu trafiğine ev sahipliği yaparken, kente uçak bileti bulmakta zorluk yaşandığı da kaydedildi. Trabzon’a havayolu ile gelemeyen turistlerin araç kiralayarak kente geldiği dile getirildi. Yaşanan gelişmeler üzerine Trabzon Havalimanı’na ek seferler konulması gerektiği TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu ve TÜRSAB Doğu Karadeniz Bölge Başkanı Volkan Kantarcı tarafından da dile getirildi. THY’nın filosuna katacağı yeni 30 uçağın bir kısmının Trabzon seferleri için ayrılacağı öğrenilse de bir an önce yapılacak planlama ile ek seferler konulması bekleniyor.

HABER: Songül MAZLUM


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

01

Enes - bir ayda 12bin uçak kullanmadı, bilgi hatası var. ilk 7 ayda toplam 12bin uçak kullandı

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 08 Ağustos 09:47