“Paraguay, Trabzon ile ticareti geliştirecek”

Paraguay'ın Ankara Büyükelçisi Ceferino Adrian Valdez Peralta, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu’nu ziyaret etti.

“Paraguay, Trabzon ile ticareti geliştirecek”
“Paraguay, Trabzon ile ticareti geliştirecek”
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Paraguay'ın Ankara Büyükelçisi Ceferino Adrian Valdez Peralta, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu’nu ziyaret etti. Paraguay halkının, Oscar Cardozo’nun oynadığı takım olması nedeniyle Trabzonspor’u yakından takip ettiğini ve şampiyonluk kutlamalarını izlediğini belirten Büyükelçi Peralta, Türkiye ve Trabzon ile ilişkileri bir adım daha ileriye taşımak istediklerini söyledi.

“TÜRK MARKALARINI BEĞENİYORUZ AMA ÇİN ÜRÜNLERİ KADAR TANIMIYORUZ”

TTSO yönetim kurulu üyelerinin de yer aldığı ziyarette, Gürcistan, Azerbaycan ve İran gibi bu bölgedeki ülkelere Paraguay’ın et ihracatı gerçekleştirdiğini ifade eden Büyükelçi Peralta, şöyle konuştu:

“Paraguay 7 milyon nüfuslu bir tarım ülkesidir. Arjantin, Brezilya ve Uruguay’la birlikte toplamda 200 milyonluk bir pazarda ticaret anahtarıyız. Dünyanın en büyük hidroelektrik santraline sahibiz. Temiz enerji üretip ihraç etmekteyiz. Güneş enerjisi yatırımlarında 360 gün verim alınmaktadır. Çok su kaynağımız vardır. 15 milyon büyük baş havyan potansiyelimiz var. Helal et üretimi ve ihracatında önemli bir ülkeyiz. Küçükbaş hayvan talebi bulunan Türkiye ile bu alanda potansiyeli artırmak için çalışmalar yapıyoruz. Türk şirketi Enka ABD büyükelçilik bina inşaatını yapıyor. İnşaat sektöründe konut ve finansmana ihtiyacımız var. Tekstil ve ayakkabı sektörlerinde de Türk firmalar Paraguay’da faal durumdalar. Paraguay çoğunlukla ürünlerini Çin’den tedarik ediyor. Türk ürünleri biraz daha pahalı ama daha kaliteli olduğu için tercih ediyoruz. Türk ürünlerini satın almak istiyoruz. Örneğin Çin’den bilgisayar alıyoruz, neden Türkiye’den almıyoruz. Çünkü Türk markalarını bilmiyoruz. Gürcistan’a ihracatta Mersin limanını kullanıyoruz, Trabzon limanının daha fazla avantajı olabilir. Bu konuda çalışıyoruz. Bu bölgedeki ülkelere ihracatımızın daha kolay yürümesi için Trabzon ve Trabzon limanı imkânlarını inceleyip değerlendireceğiz. Paraguay’da ürettiğimiz pirinç, soya fasulyesi, mısır ve susam gibi ürünlerin ihracatını artırmak istiyoruz”

“TTSO ÜYELERİNE ÜCRETSİZ DIŞ TİCARET DESTEĞİ VERMEKTEDİR”

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Büyükelçi Peralta’nın Trabzon’a ziyaret programı ile bu ülkeye daha fazla dikkatlerin çekileceğini ifade etti. Trabzonlu iş insanları ile Paraguay arasında ticari ilişkileri geliştirmek üzere bir toplantı yapılmasını öneren Başkan Hacısalihoğlu, “Üyelerimiz ile Paraguay arasında işbirliği olanaklarıyla ilgili görüşmeler yapılması faydalı olacaktır. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde bulunan Avrupa İşletmeler Ağı ile iş insanlarımız arasında iş birliklerinin geliştirilmesine destek verebiliriz. Yine odamızda Dış Ticaret Merkezimiz bulunmaktadır. Üyelerimize ihracatta ücretsiz hizmet verilmektedir. Bu çalışmalarımızla Paraguay ile Trabzon arasındaki ticari ilişkileri bir adım öteye taşıyabiliriz. Trabzon tarihten beri bir ticaret şehridir. Girişimciliği çok yüksek olan Trabzonlu iş insanları da dünyanın her köşesine yayılmış ve ticaret yapmaktadır. Paraguay pazarında bundan sonra daha etkili olunacağına inanıyoruz” dedi.

TTSO Özel İpekyolu Müzesini de ziyaret eden Büyükelçi Peralta, tarihi eserler hakkında detaylı bilgi aldı ve müze şeref defterini imzaladı.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.