Ortahisar personel maaşlarına Zam yapılacak mı? Başkan cevap verdi..

Ortahisar Belediye Meclisi Temmuz ayı toplantısının ilk oturumunu gerçekleştirdi.

Ortahisar personel maaşlarına Zam yapılacak mı? Başkan cevap verdi..
Ortahisar personel maaşlarına Zam yapılacak mı? Başkan cevap verdi..
Haber albümü için resme tıklayın

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, meclisin başında Haziran ayında yürütülen faaliyetler hakkında bilgi meclis üyelerini bilgilendirdi.

CHP’li Meclis Üyesi Ömer Daıyı, “muhtarlarımızla zaman zaman yaptığımız görüşmelerde bazı şikayetleri talepleri olmuştur. Bunların başında yardımcı personel verilmesi. İŞKUR üzerinden daha önce veriliyordu. Muhtarlık önünde vatandaşların beklediğini ve çokça şikayet aldıklarını duyuyoruz.

2 nolu Beşirli mahallesinin dayıoğlu caddesi köy olduğu dönemlerde herkes mezarlıklarını evlerine yakın yerlerde defnediyordu. Şehirleştikçe mezarlar yol ortasında kalmış. Ben de anne babamın mezarını Uğurluya taşıdım. TİSKİ’nin yaptığı çalışmalarda çok mağdur olduk. Vatandaşlardan da çok şikayet alıyoruz. Zorluoğlu mahallemize gelmiş benim bilgim yoktu. Talepleri şikayetleri paylaşabilirdik. Kanuni bulvarının üzerindeki alan son derece sıkıntılı alan.

Vatandaşlar devletin sağlık kuruluşlarından randevu almakta sıkıntı yaşıyor. Bu sıkıntının da sağlık bakanlığımızca çözüme kavuşturulmasını rica ediyorum.” Dedi.

ARNAVUT KALDIRIMI YERİNE ALTERNATİF DÜŞÜNÜLSÜN

CHP’li Meclis Üyesi Oktay Söğüt, “Hamamizade önünde yapılan altyapı çalışmalarından sonra yapılan çalışmada Arnavut kaldırımı kullanılıyordu. Daha sonra vazgeçilip kare taşlar döşenmeye başladı. Güzel de oldu. Arnavut taşlarının döşendiği yerlerde araç sahipleri bu yollardan şikayetçi. Arnavut taşlarının döşendiği yerler çok kötü. Başka alternatif düşünülebilir mi?

HİLKAT GARİBESİ KARŞILIYOR

Baz istasyonları görüntü kirliliği oluşturuyor. Akyazıdan çıkınca sizi hilkat garibesi karşılıyor. Bu çirkinliğin en kısa zamanda giderilmesini istiyorum. Bunu yapanlar da çirkinliğinin farkında ki Bordo maviye boyanmış.” ifadelerini kullandı.

ŞEHİR HASTANESİ TASFİYESİ..

CHP’li Meclis Üyesi Cüneyt Zorlu, “tarihin en sıkıntılı enflasyonunu yaşıyoruz. Şehir hastanesi konusunda görüşlerimi beyan ettim. Ancak hiçbir kurumdan bir cevap alamadık. Yüzde 15’in altında olması gerekirken tasfiye edilmesi için binanın bunun altında olmasının imkansız olduğunu belirttim. Burada haksız tasfiye olduğunu düşünüyorum.

MARAŞ CADDESİ ZEMİNİ ELE GELİYOR

Maraş caddesi güzel bir görsel yapıya kavuştu. Özellikle araç trafiğinden uzaklaşması güzel oldu. Malzemelerin iyi yapılması gerektiğini söylemiştim. Sosyal medyada çıkmaya başladı. Bazı yerleri elle bile kopmaya başladı. Geçici kabulünün uzatılması gerekir.

SEYİR TERASI İHALESİ

Seyir terasını 150 metre yaptığınızı açıkladınız. İhaleyle ilgili bilgileri paylaşır mısınız? Hangi ihale usulüyle girdiniz?

ORTAHİSAR İŞÇİLERE ZAM YAPACAK MI?

Enflasyonda herkes eziliyor. Taşeron işçilerimiz var. Taşeron işçilerine verilen sözlerin tutulmadığını dağın fare doğurduğunu söyledim. Ortahisar’ın işçilerinin de hak ettiği ücretlerini alamadığını söylemiştim. Bugün daha mesaj verdi. Bana söylenen şu ikinci kez hak edişlerini alacakken açlık sınırının altında aldıklarını belirtiyorlar. Asgari ücret konusunda devlet ikinci kez iyileştirme yaptı. Siz yapacak mısınız?” Diye sordu.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “Geçici kabul ile ilgili görüşlerinize katılıyorum. Çok estetik ve güzel imalat oldu. Hassas bir durum var orada.

Yüzde 48 sözleşme hukukundaki oranı uygulayalım dedik. Bundan sonraki günün koşullarında arzu ederiz. Öncelik şuanda sözleşme hukukuna uygun devam edeceğiz. Personelimiz 6 binin üzerinde alıyor. Ek bütçe ile öngörümüz yok. Sendikayla sözleşmemiz yok. Hukukumuz devam ediyor. İmzaladığımız bir şey değildi . Sözleşme hukukunu uyguladık.” Diye konuştu.

Seyir terasıyla ilgili kültür bakanlığında yetkili 5 firmaya teklif edildiğini ihaleye 4 firmanın katıldığı açıklandı.

BEKLENEN OLUMSUZLUKLARDI

Ak Parti Meclis Üyesi Mustafa Yaylalı, Maraş Caddesi ile ilgili “5 bin 600 metre kare civarında. Alanda kabul süreçleri devam ediyor. Bahsedilen alanda bir metrekareyi bile bulmuyor. Cilalama yıkama işlemi yapılıp ilgili daireye teslim edilecek. Şuanda gündeme gelen olumsuzlar beklenen olumsuzluklardı. Hatta daha az gerçekleşti. 5 yıl süreyle teminat altına alınmış.” Diye konuştu.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.