Milletvekili Cora, Araklı’daydı

HEMŞEHRİME HAYATI ZEHİR EDEMEZSİNİZ Milletvekili CORA, Taşönü katı atık bertaraf biyoenerji tesisi yetkililerini sert bir şekilde uyararak “Yüklenici...

Milletvekili Cora, Araklı’daydı
Milletvekili Cora, Araklı’daydı
+2
Haber albümü için resme tıklayın

HEMŞEHRİME HAYATI ZEHİR EDEMEZSİNİZ

Milletvekili CORA, Taşönü katı atık bertaraf biyoenerji tesisi yetkililerini sert bir şekilde uyararak “Yüklenici firma bizzat çevre bakanımız tarafından uyarıldı, eksiklerini düzeltmesi için kendisine süre verildi. Herhalde kendisi ile şaka yaptığımızı düşünüyor. Benim hemşehrime bu eksiklikler yüzünden hayatı zehir edemezsiniz.” dedi

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih CORA, ilçe ilçe gezerek vatandaşların sorunlarını ve taleplerini dinlemeye hız kesmeden devam ediyor. İlçe teşkilat mensupları ile birlikte birçok yerde ziyaretler gerçekleştiren Milletvekili CORA, vatandaşların sorunlarını dinleyerek, yaşanan aksaklıkları yerinde tespit ediyor ve bunların çözümü noktasında gerekli girişimlerde bulunuyor.

Dün Araklı’da esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelen CORA, sorunların çözümü noktasında ellerinden geleni yapmaya gayret ettiklerini dile getirdi.

İlçenin Merkez Mahallesi Millet Caddesi’ndeki ziyaretlere Belediye Başkanı Recep ÇEBİ ve ilçe teşkilat mensupları da eşlik etti.

Araklı için çalışmaları sürdürdüklerini ifade eden CORA, “Araklı ilçemizin bizden taleplerini biliyoruz. Bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İlçemizin Yeni Hükümet Konağı ve Belediye Hizmet Binası tamamlanmak üzere ve yakın bir zamanda açılışı gerçekleştirilecek. TOKİ konutları tamamlandı.Afadın yaralarını sarıyoruz.Yine Yeni sanayi Sitesinin açılışını yaptık büyük memnuniyet yarattı. Pazar yerinde Kadınlar için Organik ürünlerini satabileceği Kapalı pazar inşasına hız verildi. Araklı Belediyesi Bayrak Kafe Sosyal tesisleri hizmete girdiğinden beri vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor. Yine ilçemizde aile plajı çalışmaları hızlı bir şekilde devam ediyor. Sokak sağlıklaştırma projesi ile ilçemizin çehresi değişiyor. Polis moral eğitim merkezimiz devam ediyor. Araklı-Dağbaşı yolu ihale edildi yer teslimi yapıldı. Müteahhit firma çalışmalarına başlayacak. İlçe stadımız iki kez ihaleye çıktı. İstekli firma bulunamadığından yani ihaleye kimse girmediğinden İnşaatına başlanılamadı. Yeniden ihale edilecek. Adliye binamız yatırım programına dahil edildi. Sürecini takip ediyoruz. Araklı’ya hizmet etmeye devam ediyoruz.” dedi.

HİÇBİR ŞEY VATANDAŞIMIZIN SAĞLIĞINDAN ÖNEMLİ DEĞİLDİR

CORA, “Araklı Taşönü’nde yapılan katı atık bertaraf ve biyoenerji tesisi şu anda enerji yerine koku üretiyor. Yüklenici firma tüm uyarılara ve cezai işlemlere rağmen gerekli tedbirleri almıyor. Kurutma tesisini yapmıyor. Bizzat çevre bakanımız tarafından uyarıldı, eksiklerini düzeltmesi için kendisine süre verildi. Herhalde kendisi ile şaka yaptığımızı düşünüyor. Benim hemşehrime bu eksiklikler yüzünden hayatı zehir edemezsiniz. Hiç kimsenin buna hakkı yoktur. Temel anayasal hak olan yaşam hakkı, çekilmez bir hal aldı. Trabrikab gerekli sorumluluğu almalıdır. Yüklenici firma ile arasındaki protokolün gereği yapılmalıdır. Bu konuda duruşumuz nettir. Yatırım yoksa yaptırım olmalıdır. Vatandaşlarımızın serzenişlerini haklı ve yerindedir. Çevreye yayılan kötü bir koku var. Bu firma yetkilileri burnuna mandal takmış, şikayetler karşısında kulağını tıkamıştır. Bu böyle gitmez. Cumhurbaşkanımız duysa durumdan oldukça rahatsız olur. Bu tesiste vahşi depolama yapamazsınız. Bu protokole aykırıdır. Hiçbir şey vatandaşlarımızın huzurundan ve sağlığından önemli değildir. Konu bizim en öncelikli gündemimizdir. En kısa sürede gerekli adımları atacağız.” şeklinde konuştu.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.