MHP’li Meclis Üyesi Öztürk, şahsını hedef alan Başkan Uzun’a seslendi

Beşikdüzü  Belediye Meclisinin MHP’li Üyesi Önder Öztürk, Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun’un teleferik üzerinden şahsını hedef alan açıklamalarına tepki gösterdi

MHP’li Meclis Üyesi Öztürk, şahsını hedef alan Başkan Uzun’a seslendi
MHP’li Meclis Üyesi Öztürk, şahsını hedef alan Başkan Uzun’a seslendi
Haber albümü için resme tıklayın

Beşikdüzü Belediye Meclisinin MHP’li Üyesi Önder Öztürk, Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun’un teleferik üzerinden şahsını hedef alan açıklamalarına tepki gösterdi. Başkan Ramis Uzun’a sorular yönelten Öztürk, “Bu yatırımın altında eziliyorsun. Bu yatırımcılarla ilişkin ne? Yıllık 100 bin TL ne demek? Niye 3 yıldır çürüttün, paslattın. Geçen yıl aldığın aracın teleferikten rüşvet geldiğini söyleyenleri mahkemeye vermiştin. Neden kapandı o iş? Kamuoyu bunları da bilmek istiyor.” dedi.

Beşikdüzü Belediye Meclisinin MHP’li Üyesi Önder Öztürk, Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun’un teleferik üzerinden şahsını hedef alan açıklamalarına tepki gösterdi. Başkan Ramis Uzun’u sert bir dille eleştiren MHP’li Öztürk, “Belediye Başkanı ulusal bir basına hakkımızda ithamlarda bulunmuş. Sayın Başkan acaba senin dünyadan haberin var mı? Tüm Türkiye’de teleferiklerin para bastığı bu günlerde 3 yıldır bu teleferiği çalıştıralım diye sana yalvarıyoruz. Seçildiğin gün ‘Arap yatırımcıları kovma. Olur olmaz işlerden ceza yazma.’ diye Meclis toplantılarında sana yalvardık. Sen bunları inkar etsen de arkadaşlarının hepsi doğrular. Dinlemedin, ceza yazdın. Arap yatırımcıları kovdun. ANKAPARK’ta rezilliklerle anılan yatırımcıya, Beşikdüzü’nde kol kanat oldun. Bir çilingir sofrasına seni kandırdı. Üç yıldır Trabzon Büyükşehir Belediyesi bu teleferiği alacak diye bizi uyuttun. Ama biz uyumadık. Tüm Meclis üyelerini kandırdın. Komisyonlar kurduk, itiraz ettik. Oylamalar yaptık. 15’e 1 kaldın. Gündeme getirmedin. Görev zararı oluşuyor, İçişleri Bakanlığına muhakkik istedim. ‘Nisanda çalışacak, mayısta çalışacak.’ diye yalanına yalan kattın. Şimdi de bizim üzerimizden siyaset üretmeye kalktın. Bu kadar acizlik olur mu?” eleştirilerinde bulundu.

MAHKEMENİN SONUCUNU SORDU

Teleferiğin 100 bin liraya kiraya verilmesinin Belediye Meclisinde gündeme geldiğini hatırlatan Öztürk, “İki CHP’li üyen, iki İYİ Partili üyen, başkan yardımcın ret oyu kullandı. Ben ise çekimser oy kullandım. Haklı olarak niye 100 bin liraya kiraya verileceğini sorduk. O para Beşikdüzü’ne kalmayacak. Kimin ne oy verdiğini bilmediğin gibi tutanakları da bilmiyorsun. Bizi hedef göstermekle eline bir şey geçmez. Bu yatırımın altında eziliyorsun. Bu yatırımcılarla ilişkin ne? Yıllık 100 bin TL ne demek? Eline tutuşturulan şartnameye kabul mü diyecektik? Bu teleferik işinde neden bu kadar oyaladın? Niye 3 yıldır çürüttün, paslattın. Geçen yıl aldığın aracın teleferikten rüşvet geldiğini söyleyenleri mahkemeye vermiştin. Ne oldu o iş? Neden kapandı o iş? Kamuoyu bunları da bilmek istiyor. Şimdi çıkmışsın bizim üzerimizden aklanmaya çalışıyorsun.” ifadelerini kullandı.

GÖREVİNİN SONLANDIRILMASI LAZIM

Uzun’un görevi kötüye kullanma ve ihaleye fesat karıştırma suçundan ceza aldığını hatırlatan Öztürk, açıklamalarını şöyle tamamladı: “Genel Başkan Yardımcın Sayın Seyit Torun, senin o haber yaptığın gazeteye beyanat vermiş. ‘Güneydoğu’da ihaleye fesat karıştıran ve görevi kötüye kullanan iki belediye başkanını Sayın İçişleri Bakanı neden görevden almıyorsun?’ diyor. Ben de diyorum ki Beşikdüzü Belediye Başkanı Sayın Ramis Uzun görevi kötüye kullanmaktan 10 ay, ihaleye fesat karıştırmaktan 6 ay 7 gün ceza alan birisidir. Hatta bir üst mahkemeye bile itiraz etmemiştir. Görevden alınacak birisi varsa önce Sayın Ramis Uzun’un görevinin sonlandırılması lazım.”

HABER: Songül MAZLUM


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

01

SELOCAN - sn ramis uzun başkanımızın yanındayız...o'nu milletveki görmek istiyoruz... yolun açık olsun başkanım...yazılanlara gelince; kıytırık zihniyetlerin kıytırık fikirleri....

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 12 Ağustos 08:55