KESKİN, "VAKFIKEBİR DEVLET HASTANESİ KADERİNE TERK EDİLDİ"

Vakfıkebir Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanı Mehmet Keskin, son aylarda hastaneye gelen hastaların doktor bulup tedavi olamadıklarını söyleyerek, Vakfıkebir Devlet Hastanesinin kaderine terk edildiğini söyledi.

Vakfıkebir Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanı Mehmet Keskin, son aylarda Vakfıkebir Devlet Hastanesine gelen hastaların doktor bulup tedavi olamadıklarını söyleyerek, Vakfıkebir Devlet Hastanesinin kaderine terk edildiğini söyledi. Başkan Keskin, AKP’nin en çok övündüğü sağlık sistemimizde büyük sorunlar yaşanıyor dedi.

Başkan Mehmet Keskin, "AKP’nin en çok övündüğü sağlık sistemimizde büyük sorunlar yaşanıyor. İktidarın hekimlere dayattığı yoksulluk sınırında ücret, ağır çalışma koşulları, karşılanmayan talepler, sağlıkta durmayan şiddet son dönemde kamu hastanelerinde çalışan doktor istifalarını artırdı. Türkiye genelinde son iki yıl içerisinde yaklaşık dokuz bin hekim istifa etti. Bir kısmı da başka ülkelere göç ediyor. Hekim eksiği ise, diğer hastanelerden geçici görevlendirmelerle giderilmeye çalışılıyor. Bunun sonucu olarak ülke genelinde hastalar hastaneden randevu alamıyor, bilinçli bir şekilde özel hastanelere yönlendiriliyor, buralara gidildiğinde de yüksek faturalarla karşılaştıklarını belirten vatandaşların sayısı hızla artıyor. Ülke genelindeki bu olumsuzluktan ilçemizi de fazlası ile etkiledi.

Vakfıkebir, Çarşıbaşı, Tonya, Beşikdüzü, Şalpazarı, Eynesil, Çavuşlu, Görele, Tirebolu ilçelerinin tamamına sağlık hizmeti veren Vakfıkebir Devlet Hastanesi’nde KBB, Kardiyoloji, Nöroloji branşlarında ne yazık ki doktor yok. Diğer branşlarda da doktor sayılarının yetersizliği, yaz aylarında ilçenin nüfusundaki artışın da etkisiyle vatandaşlar hiçbir bölüme artık randevu alamıyor, doktora ulaşamıyor.

*CHP olarak yetkililere sesleniyoruz; Bu dokuz ilçenin vatandaşları nörolojik bir sorun yaşadığında, kulak, burun, boğaz rahatsızlığında, kalp krizi geçirdiğinde onlara kim ilk müdahaleyi yapacak?

*Parası olmayan, özel hastanelere gidemeyenleri ölüme mi mahkûm ediyorsunuz?

*Oy isterken vatandaş çok değerli, oyunu aldıktan sonra boş ver gitsin öyle mi?

*Az kaldı gideceksiniz, bu zulüm bitecek ama insan sağlığının bir saniye bile ihmalini kabul etmiyoruz!

*Nerede bu iktidarın yetkilileri, milletvekilleri?

*Sahipsizlik bu ilçelerin kaderi midir?

*Yeter artık! Her şey bir yana, insan sağlığı bir yana!

*Bütün yetkilileri göreve çağırıyoruz.

En kısa zamanda bu mağduriyete, çileye son verin! Bütün bu olumsuzluklara karşın, yaşadığı bütün sorunları bağrına basarak görevini can siperane yapan hastanemizin bütün yöneticilerine, doktor ve hemşirelerine, tüm çalışanlarına en içten teşekkürlerimizi, saygı ve sevgilerimizi gönderiyoruz. Onlara minnettarız." dedi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.