Eğitim-İş Genel Başkanı Günebakış Başyazarı Öztürk’e cevap verdi

Eğitim-İş Sendikası Trabzon Şubesi, bir okulda usulsüzlük olduğu iddiasıyla ilgili Genel Başkanı Kadem Özbay’ın katılımıyla basın toplantısı düzenledi.

Eğitim-İş Genel Başkanı  Günebakış Başyazarı Öztürk’e cevap verdi
Eğitim-İş Genel Başkanı  Günebakış Başyazarı Öztürk’e cevap verdi
+4
Haber albümü için resme tıklayın

Eğitim-İş Sendikası Trabzon Şubesi, bir okulda usulsüzlük olduğu iddiasıyla ilgili Genel Başkanı Kadem Özbay’ın katılımıyla basın toplantısı düzenledi. Toplantıdan önce Trabzon Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğünü ziyaret eden sendika yetkilileri, Prof. Dr. Necmettin Erbakan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde açılan ‘Kudüs’e Selam Resim Sergisi’nde pedagojiye aykırı görseller ve yapılan bir izinsiz etkinlikte para kaynağı belli olmayan, hıfzıssıhhadan kontrol edilmeden çocuklara dağıtılan ikramlar hakkında bilgilendirme yaptı. Trabzon Valisi ve İl Milli Eğitim Müdürü konunun takipçisi olacaklarını söyledi.

“OKULDA YAŞANANLAR REZALET”

Eğitim-İş Genel Başkanı Özbay şunları söyledi: “Biz eğitim emekçileri “okullara siyaset sokulmasın” dedikçe siyasi iktidardan, dernek maskesi takmış tarikatlardan güç alan okul yöneticileri, bunun tersini yapma gayretlerini hızlandırmıştır. Bu durumun en güncel örneklerinden birisi de Trabzon Ortahisar Prof. Dr. Necmettin Erbakan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yaşanan rezalettir.

Garip bir şekilde hikmetinden sual olunmayan Okul Müdürü Halil İbrahim Aydın’ın okul duvar ve koridorlarına 22 Eylül 2021’de ansızın kondurduğu “Kudüs’e Selam” sergisi ve okuldaki sözüm ona Necmettin Erbakan köşesi, tüm hukuksuzluğuyla, itirazlara rağmen fiili olarak kalıcı hale getirilmiştir.

PEDAGOJİYE AYKIRI..

Antisemitizm ve siyasi propaganda köşesi haline gelen ve AKP’nin tüm il teşkilatlarıyla işbirliği içinde olan Kudüs Kardeşlik Derneği’nin hazırladığı bu “sergikondu”yu hukuksuzluğu ve pedagojiye aykırılığı üzerinden kamuoyuna ifşa eden Eğitim-İş Trabzon Şubemiz ise üstü kapalı hadsiz imalarla sindirilmeye çalışılmaktadır.

Peki nedir bu okuldaki sergilerin özelliği; tekrar anlatalım: Yasal prosedür ve yönetmeliklerin emrettiğinin aksine Bakanlıktan ya da Valilik’ten izin almadan kondurulan bu sergi her şeyden öne hukuksuz bir etkinliktir. Duyurulduğu tarih aralığından sonra da inatla kalıcı hale getirilmesi, hukuksuzluğu pekiştirmiştir.

- Sergideki fotoğraflarla cihatçı örgütlerin propagandası yapılmakta, çocukların beyni yıkanmaya çalışılmaktadır.

- Fotoğraflardaki silahlar, patlama görüntüleri ve şiddet kareleri pedagojiye aykırı ve çocukların psikolojik gelişimleri açısından zararlıdır.

- Gerekli izinler alınmadan, para kaynağı belirtilmeden, evrakları dosyalanmadan kondurulan bu sergi çerçevesinde hediyeli, hurmalı, lokumlu, baklavalı, dini içerikli açıklamalar içeren pusulaların dağıtılması da rezaletin boyutunu katlamıştır. Anlaşılmaz bu duruma tepki gösteren öğretmenler açısından da okul artık huzursuz bir yer haline gelmiştir.

Okuldaki Erbakan köşesinde ise Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan dahil birçok AKP’li siyasetçinin resminin bulunması ve dönemin başbakanı merhum Bülent Ecevit’in yerilmesi; bir nostalji köşesi değil siyasi parti bilboardu olarak dizayn edildiğini ortaya koymaktadır. Eğitim-İş Trabzon Şubemizin uyarılarına rağmen ve basında çıkan haberlerden sonra sergiler bu haliyle kalıcılaştırılmış ve yetmezmiş gibi Eğitim-iş kara çalınarak hedef haline getirilmiştir.

GÜNEBAKIŞ’A CEVAP VERDİ

Trabzon yerel basınında yıllardır faaliyet gösteren Günebakış adlı gazetede Ali Öztürk adlı bir yazar, sergiye dair bu haklı eleştirileri dile getiren sendikamızı hedef gösterdiğinden, bizlere cevap verme gereği doğmuştur.

1- Yazar, sergide antisemitizm yayılıyor dediğimiz için sendikamızın “başka bir kapıda, başka bir şeye yaranma gayretinde” olduğunu iddia etme cüretinde bulunmuştur. Bir yerlere yaranmak için kalem oynatanların, kara çalanların bu anlamda bizimle empati kurmasının zorluğu ortadadır. O yüzden yardımcı olalım: Eğitim-İş’in Cumhuriyet’in ilkelerinden ve öz gücünden başka yaslanacağı bir güç de yoktur buna ihtiyacı da.

2- Hedef gösterildiğimiz bu yazıda, sergide silah ve şiddet unsurlarının olmadığı iddia edilmiştir. Oysa sergide yayınlanan fotoğrafların görüntüleri sendika olarak elimizdedir. Yani yazının bu kısmı da açıkça yalandır.

3- Yazıda Erbakan köşesinde AKP’lilerin resimlerinin olmasına verdiğimiz tepki de küçümsenip, “tabi ki siyasi yol arkadaşları da anlatılmalıydı” deniyor. Biz de o zaman sormak istiyoruz: Mesleğinizi icra ederken kullandığınız dilden, üstüne bastığınız toprağa kadar tüm vatanı borçlu olduğunuz Atatürk için neden aynı hassasiyeti göstermemektesiniz? Atatürk köşesinde Atatürk’ün yanı sıra silah arkadaşlarını, Cumhuriyet’in önemli sıçrayışlarında büyük roller oynayan isimleri tanıtmak neden hiç aklınıza gelmedi? Sadece yaranma gayretinde olduğunuz iktidar söz konusu olduğunda mı bu kadar detaycı oluveriyorsunuz?

Sırf hukuksuz ve pedagojiye aykırı bu sergilere karşı çıktığı için Eğitim-İş’i İsrail yanlısı olarak yaftalama gayreti, “faşizm, konuşma yasağı değil, söyleme mecburiyetidir” sözünün ete kemiğe bürünmüş halidir. Ama bilinsin ki Eğitim-İş, kökleri TÖS’e, TÖB-DER’e, Köy Enstitüleri’ne, dalları ise Başöğretmen’in işaret ettiği rotaya kadar uzanan köklü bir çınardır. Eğitim-İş, faşizm karşısında susacak, yılacak bir demokratik kitle örgütü değildir. O yüzden emeklerinizi boşa heba etmeyin.

Bugün Trabzon Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ziyaretlerimizi gerçekleştirdik ve Sayın Valimiz ve İl Milli Eğitim Müdürümüzle detaylı bir görüşme yaptık. Eğitim-İş Genel Merkez düzeyinde konunun takipçisi olacağımızı ifade ettik. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne Eğitim-İş Genel Başkanı imzalı şikayet dilekçemizi verdik. Hem Sayın Vali hem de Sayın İl Milli Eğitim Müdürü bu hassas konuyu takibe aldıklarını belirttiler.

Oturduğu koltuğun çerçevesini çizen kanun ve yönetmeliklerden bihaber okul müdürünün akıbetinin takipçisiyiz. Atılan ve atılmayan her adımla ilgili kamuoyunu bilgilendirme görevimizi yerine getireceğimizi, konunun peşini bırakmayacağımızı ilan ediyoruz. Başöğretmen’in bize emanet ettiği gelecek nesillerin beyinlerinin siyasi propagandayla yıkanma girişimlerinin karşısında dimdik duruyoruz.

“KTÜ’DE ÜZÜCÜ OLAY YAŞANDI”

Trabzon’da tüm kamuoyuna yansıyan, özgür düşünce, bilim ve topluma örnek olacak çalışmaların merkezi olması gereken ve Türkiye’nin köklü üniversitelerinden olan Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde, siyasi iktidarın atadığı liyakatsiz yöneticiler ile üniversiteleri şekillendirme politikalarının bir sonucu olarak üzücü bir olay yaşanmıştır. Üniversite kampüsü içerisinde bulunan Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü'ne (KYK) bağlı erkek öğrenci yurtlarının yemekhane ve kantininde öğrencilerin şort ve kısa pantolonla girilmesinin yasaklandığı ortaya çıkmıştır.

Ülkenin birçok yerinde siyasi iktidarın ve yandaş yapının sırtını sıvazladığı liyakatsiz yöneticilerin Ramazan ayını bahane ederek gericilik konusunda bir yarışa girdikleri açıkça gözlenmektedir. Son günlerde olanlara bakıldığında; Anayasa'ya göre tüm yurttaşlarına inançlarına bakmaksızın eşit hizmet vermekle yükümlü olan devleti yönetenlerin, böyle taciz uygulamalarıyla laiklik ilkesini nasıl çiğnediğine tanık olmaktayız.

“ÜNİVERSİTELERDE YAPILMASI KABUL EDİLEMEZ”

Yemekhane ve kantin girişlerine asılan yazıda, “Kantin ve yemekhaneye şortlu ve kısa pantolonlu girmek kesinlikle yasaktır” diyen KYK yönetimine soruyoruz; hangi yetkiye dayanarak öğrencilerin kıyafetlerine karışıyorsunuz? Kimsenin dini inanışı, bir başkasına sorumluluk yükleyemez ve bir başkası üzerinde baskı oluşturamaz. Üstelik bu baskının bilimin, özgür düşüncenin ve aydınlığın ocağı olan üniversitelerde yapılması kabul edilemez.

SORUMLULARI KORUMAYA ÇALIŞMAYIN!

28 Şubat sürecindeki uygulamaları bahane ederek bugün eğitimde gericiliği bir politika olarak uygulayanlar, tüm eğitim kurumlarını yobazlığın "ikna odaları" haline getirmeye çalışmaktadır. Kamuoyunda oluşan tepkiler üzerine yurt görevlileri hakkında idari soruşturma başlatan Gençlik ve Spor Bakanlığı’nı uyarıyoruz, bu skandalı münferit göstermeye ve sorumluları korumaya çalışmayın! Bu konuda toplumda oluşan rahatsızlığı ve farkındalığı bertaraf edebilecek hiçbir açıklama olamaz.

Eğitim-iş olarak bu gerici hamlelere karşı mücadelemizi hem eylemliliğimizle hem hukuki yollara başvurarak koruyacağımızı, bu ülkenin geleceği olan çocuklarımızı ve gençlerimizi bu karanlığa feda etmeyeceğimizi bir kez daha vurguluyoruz.” açıklamalarına yer verdi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

02

Hbç - Bunlar gavura dost Müslümana düşman. Milletin diniyle dertleri bir türlü bitmedi.İstiyorlarki ateist nesiller yetişsin.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Nisan 15:55
01

Hali̇l İbrahi̇m Keski̇n - si̇yoni̇zme uşaklik eden kefere tohumlari bi̇zi̇m memlekette boy gösteri̇yor vay be

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Nisan 15:55