Çakıroğlu'ndan Zorluoğlu'na tavsiyelik cevap

Zorluoğlu’nun isimsiz açıklamasına Çakıroğlu’ndan dikkat çeken yanıt!..

Çakıroğlu'ndan Zorluoğlu'na tavsiyelik cevap
Haber albümü için resme tıklayın

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinin Bağımsız Üyesi Davut Çakıroğlu, Trabzon Büyükşehir Belediyesinin “Adrese teslim bir ihale daha” başlığıyla gazetemizde yer alan habere ilişkin yaptığı açıklamaya bir dizi tavsiyeyle yanıt verdi. Çakıroğlu, “Sayın Zorluoğlu, isimsiz mektup yayınlayarak bizi belediye çalışmalarını engellemeye çalışan fiili odak ilan etmiştir.Sizin bazı işlerinizi engelleyebilsem; 8.11.2021 yılında Gaziantep’te ayni iş için doğrudan temine, aynı gün kestiğiniz 270 Bin TL'lik faturayı engeller, doğrudan temin adı altında kanunların etrafından dönmenize müsaade etmezdim.” dedi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinin Bağımsız Üyesi Davut Çakıroğlu, Trabzon Büyükşehir Belediyesinin “Adrese teslim bir ihale daha” başlığıyla gazetemizde yer alan habere ilişkin yaptığı açıklamaya bir dizi tavsiyelerle yanıt verdi. Bağımsız Meclis Üyesi Çakıroğlu, “ 28 Haziran 2022 tarihinde bir gazeteci Büyükşehir Belediyesi şirketinin yaklaşık 43 milyonluk akaryakıt alım işini 21/B’ye göre yaptığını söyledi ve konuya ilişkin görüşümü sordu. Ben de 21/B’nin olağan üstü hallerde, sel salgın gibi olağan üstü durumlarda yapılması gereken ihale olduğunu diğer hallerde ihalenin 4734’e göre yapılması gerektiğini, ihalenin gerçekleşmemesi durumunda tekrar edilmesi gerektiğini, aksi durumda yanlış olacağını, rekabeti kaldıracağını, adrese teslim olacağını basın emekçisi arkadaşıma söyledim. Düşüncem, görüşüm ilgili gazetede gazeteci kardeşimizin düzenlemesiyle yer buldu. Buna karşılık “yalanlama” başlığı ile Trabzon Büyükşehir Belediyesi, devlet etiğini ve yönetim ahlakını yerle yeksan edecek şekilde "isimsiz mektup" misali bir açıklama yayınlayarak güya bana cevap verdi. Biz de devlet adabı gereği muhatap olarak hiyerarşik amir olan ve tüzel kişiliği temsil eden Sayın Başkan Murat Zorluoğlu'nu almak durumundayız. Bütün titrimi ortaya koyana kadar keşke kamuoyuna sunduğunuz metnin kalemşörünün de adını yazsaydınız.” ifadelerini kullandı.

BİR YERDEN OLUŞAN EZİKLİĞİ BİR BAHANE İLE TELAFİ ETMEK İÇİN PUSUDA

Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’na yönelik eleştirilerini sürdüren Çakıroğlu, “Siz öğrenene kadar biz gayret göstermeye devam edeceğiz. Partimden istifa etmiş olmamı ve Bağımsız Meclis Üyesi olmamı vurgularken eksik bilgi verdiniz. Ben milletten aldığım görev ve sorumluluk bilincine bağlı bir bireyim. Seçimle meclis üyesi oldum ve ayrıldığım partiye de seçilmiş meclis üyesi olarak katıldım. Ama, sizin mahallede algılanması, idraki belki zor bir durum olsa da yine söyleyeyim; ben hep siyaseten bağımsız, Devletine bağımlı, milletten aldığı sorumluluğa da bağlı bir siyasetçi oldum. Bana göre gazete ve gazeteci, size göre "dost düşman basın" ve herhangi bir beis görmediğim bir soru, konu. Belli ki bir yerden oluşan ezikliği bir bahane ile telafi etmek için pusuda bekleyen Sayın Zorluoğlu, isimsiz mektup yayınlayarak bizi belediye çalışmalarını engellemeye çalışan fiili odak ilan etmiştir.” açıklamalarında bulundu.

KANUNLARIN ETRAFINDAN DÖNMENİZE MÜSAADE ETMEZDİM…

Başkan Zorluoğlu’nun bu iddiasına da bir örnekle yanıt veren Çakıroğlu, “Mesela sizin bazı işlerinizi engelleyebilsem; 08.11.2021 yılında Gaziantep’te ayni iş için doğrudan temine, aynı gün kestiğiniz 270 Bin TL'lik faturayı engeller, doğrudan temin adı altında kanunların etrafından dönmenize müsaade etmezdim. Burada açık ihale gerekli derdim. Örneklerin çokluğu sizin de malumunuzdur. Sayın Zorluoğlu, sizden önce de sizden sonra da işimizin kişilerle olmayacağını bilmenizi isterim. Keşke enerjinizi işinize harcasanız ve doğrudan temin ile ilgili oluşan soruna müdahil olsanız, kim usulsüz iş yapıyor, eksik iş yapıyor, görevi suiistimal ediyor diye soruşturma peşine düşseniz. Enerjiniz hala kalırsa da Sayıstay'ın raporlarına bir göz atsanız.” değerlendirmelerinde bulundu.

SİZ PARTİNİN BİR SEÇİLMİŞİSİNİZ ANCAK PARTİLİ BİR SEÇİLMİŞ MİSİNİZ?

Zorluoğlu’na bir dizi soru yönelten Çakıroğlu, şunları kaydetti: “Biz iktidarları, yani size göre güç odaklarını hiç ilahlaştırmadık, eleştirilemez görmedik. Siz partinin bir seçilmişisiniz ancak partili bir seçilmiş misiniz? Bunu partililerinize sorun! Bir partiden olmak ile bir partili olmak aynı şey mi? Bu da siyaset ödeviniz olsun. Yanlışlarınızı iktidar savunuculuğu yaparak, iktidara topu atıp kendinize kalkan oluşturarak örtemezsiniz.”

İHALENİN ŞARTNAMESİNİN YAYINLANMASI İÇİN ÇAĞRI YAPTI

İhale beceriksizliğinin öngörülemeyen olaylara bağlandığına da dikkati çeken Çakıroğlu, “Şeffaflık devlet yönetimlerinde esastır. Ay geçmiyor ki Belediye Meclisinden Borçlanmak için yetki istiyorsunuz. Kurduğunuz şirketlere para aktarıyorsunuz… Gönül isterdi ki borçlanma yetkisinde hatırladığınız Belediye Meclisini yaptığınız bu büyüklükte bir satın almada da hatırlasaydınız ve biz gazetecilerden değil konuyu sizden duysaydık. Bir ihaleyi bile becerip yapamıyor olmayı "öngörülemeyen olaylara" bağlıyorsanız, harcadığınızı iddia ettiğiniz enerjiniz nerede israf oluyor, merak ediyorum. Bir karpuzu üç işçiye taşıtmak misali, birkaç yerden maaş alan hatırlı yöneticilerinizin biri öngörmeyen durumları öngörseydi. Siyasi kimlikleri eleştirerek kamuoyu bilgilendirilmez. Bu kamuoyuna saygısızlık olur. Tam aksine şeffaf şekilde bilgi vermektir kamuoyuna saygının gereksinimi. Yayınlayın ihale şartnamesini, şehrimizde olan ilgilileri de alalım, öngörülemeyen durumun nedenini öğrenelim?” eleştirilerinde bulundu.

BELEDİYEDEN KİM, HANGİ İHALEYİ ALDI?

Meclis Üyesi olarak işlerinden birinin de yönetim yetkisi alan kişileri denetlemek olduğunu kaydeden Çakıroğlu, açıklamalarını şöyle tamamladı: “İşimiz yönetim yetkisi alan kişileri denetlemek, yani sizin deyiminiz ile zor durumda bırak. Etkili olmayı dilerdim. Belediyeden kim, hangi ihaleyi aldı? Ne kadar borcu olan bir belediye devredeceksiniz? Her şeyi usulüne uygun mu yapıyorsunuz, bazı şeyleri kitabına mı uyduruyorsunuz? Göreceğiz… Ülkenin zor günler yaşadığı ve millet olarak maalesef her geçen gün endişemizin katlandığı bu günlerde isimsiz mektuplara cevap vermeyi zul saydığımı ancak kamuoyuna yansıyan açıklamalara da cevap verme mecburiyetimin olduğunu aziz milletimize saygıyla sunmak durumundayım…”


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

01

Yunus Yıldırım - Buyuksehirde yolsuzluklqr , gelmedi bir adil başkan be .

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 30 Haziran 11:12