Bir varmış, bir yokmuş!

Ortahisar Belediyesi CHP’li Meclis Üyesi Oktay Söğüt, Büyükşehir Belediyesinin alt ve üst yapı çalışmalarında ağaçların zarar görüp kurumaya döndüğünü açıkladı.

Bir varmış, bir yokmuş!
Bir varmış, bir yokmuş!
Haber albümü için resme tıklayın

Ortahisar Belediyesi CHP’li Meclis Üyesi Oktay Söğüt, Büyükşehir Belediyesinin alt ve üst yapı çalışmalarında ağaçların zarar görüp kurumaya döndüğünü açıkladı. Söğüt, “Çalışma yapılan yerlerdeki ağaçların zarar gördüğünü söyledik, tedbir alın dedik, uyardık. Gelin görün ki ne duyan oldu, ne tedbir alan” dedi.

Söğüt, “Birçok kez, ‘alt ve üstyapı çalışması yapılan yerlerdeki kimi ağaç dipleri, üstyapıda kullanılan harç artıkları ile dolmuş, kimi ağaçların hemen yanı başına -kolaya kaçılıp- sökülen trafik uyarı levhaları sokulmuş, kimi ağaç dipleri ise koruma amaçlı takılması gereken metal ünitelerden zarar görmüş durumdadır’ dedik.

“KİMİ AĞAÇLAR KURUYOR, KİMİ AĞAÇLAR KURUDUĞU İÇİN KESİLİYOR”

Alt ve üstyapı çalışmalarının plansızlığı ve programsızlığı vatandaşı, esnafı, şehre gelen yerli - yabancı turisti canından bezdirmesi bir yana, çalışma yapılan yerlerdeki ağaçların zarar gördüğünü söyledik, tedbir alın dedik, uyardık. Gelin görün ki ne duyan oldu, ne tedbir alan. Zaman geçtikçe görülüyor ki; alt ve üst yapı yapılan yerlerde kimi ağaçlar kuruyor, kimi ağaçlar kuruduğu için kesiliyor. Bilindiği üzere on yıl önce Meydan Parkı’nda yapılan düzenleme esnasında ağaç diplerinin ve köklerinin tahrip edilmesinden dolayı, yüzyıllık ağaçlar kurumuş, kurumaya devam etmektedir.

“BAŞKAN ZORLUOĞLU, SÖYLEDİĞİ GİBİ DAVRANMALI”

İkinci bir Meydan Parkı faciası yaşamamak için, devam etmekte olan alt ve üstyapı çalışmaları sırasında, çalışma sahasındaki ağaç dip ve kökleri zarar görmeyecek şekilde çalışılmalı, zarar gören ağaçlar için ise kurtarma çalışması acilen başlatılmalıdır. ‘Son nefesimizde dahi ‘ağaç dikiniz’ emri bulunan bir dinin mensupları, bir kültürün, bir geleneğin temsilcileriyiz’ diye konuşan Başkan Zorluoğlu, söylediği gibi davranmalı, alt ve üstyapı süren yerlerde, başta ağaçlar olmak üzere yeşil namına ne varsa, zarar görmemesi için azami dikkat gösterilmesi hususunda taşeronundan müteahhitin, işçisinden amirine herkesin dikkatini çekmelidir.” ifadelerine yer verdi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.