BAŞKAN EKİM KADIN ESNAFLARLA HASBİHAL ETTİ

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, rutin belediyecilik faaliyetlerinin dışında sık sık yediden yetmişe tüm Akçaabatlı hemşehrileriyle bir aray...

BAŞKAN EKİM KADIN ESNAFLARLA HASBİHAL ETTİ
BAŞKAN EKİM KADIN ESNAFLARLA HASBİHAL ETTİ
+4
Haber albümü için resme tıklayın

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, rutin belediyecilik faaliyetlerinin dışında sık sık yediden yetmişe tüm Akçaabatlı hemşehrileriyle bir araya geliyor.

Başkan Ekim, Ak Parti Akçaabat İlçe Kadın Kolları’nın organizesinde ilçedeki kadın esnaflarla bir araya gelerek onlarla hasbihal etti. Kadınlarla sohbet programına Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim’in yanı sıra Ak Parti İl Kadın Kolları Başkanı Meryem Sürmen ve Ak Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Satu Şahin ve yönetimi de katıldı. İlçedeki kadın esnafları dinleyen Başkan Ekim, onların dertleriyle dertlendi; sıkıntılarına çözüm getirmeye gayret etti.

KADIN, TOPLUMUN MİHENK TAŞIDIR

Kadınlar, yaratılış gereği üreten, eğiten, vicdan sahibi ve fedakar olarak dünyaya gelir diyerek sözlerine başlayan Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Kadın denilince akla eş olan, anne olan, kardeş olan, çalışan kadınlar gelir. Kadın sadece evde yemek yapan, temizlik yapan çocuk dünyaya getiren büyüten biri değildir. Çocuklarını dünyaya getirdikten sonra onların gelişim ve eğitim sürecinde rol oynayıp, ailenin gelişip büyümesinde, eşlerine maddi ve manevi destek olmasında önemli bir yere sahiptir. Biz de belediye olarak üreten ellerdi, çalışan kadınları her zaman destekliyoruz. Onlar için projeler üretip hayata geçiriyoruz. “ dedi.

AKÇAHASAT’LA SÖZLEŞMELİ ÇİFTİÇİLİK MODELİNİ GELİŞTİRECEĞİZ

Kadınların istihdamı konusunda oldukça titiz davranan ve üretimde pay sahibi olmalarını destekleyen Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, özellikle çiftçiler için geliştirilen Akçahasat Projesi’ni anlattı. Başkan Ekim, “Hem çiftçilerimiz hem kadınlarımızın ürettikleri ürünleri depolayabilecekleri, kurutabilecekleri, dilerseler Akçahasat Markası altında satabilecekleri bir tesis oluşturduk. Akçahasat Tesisimizle ilgili birçok hazırlığı tamamladık. Eski Fen İşleri binasının bulunduğu yerde tesisimiz açılacak. Buradaki işlemler için gereken makinelerin tedariki için ihlale yapıldı. Çok yakında faaliyete geçecek. Ayrıca burada kadın çalışan istihdamı da olacak. Kadınların üretimdeki payı yadsınamaz. Üreten elleri, üretimi ve tarımı her zaman imkanlarımız ölçüsünde destekliyoruz.” Şeklinde konuştu.

ŞEHİR İÇİ DÜZENLEME ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, kadınlarla gerçekleştirdiği sohbette şehir içinde devam eden çalışmalardan da bahsetti. Başkan Ekim, “Uzun yıllardır beklenen doğalgaz artık şehir merkezine geldi. Doğalgaz çalışmaları devam ediyor. İlerleyen zamanlarda şehrin dört bir yanı doğalgaza kavuşacak. Belediye olarak doğalgaz çalışmalarında bozulan yolları onarıyoruz. Akçaabat şimdilik büyük bir şantiye. Dönüşüme ve gelişmeye devam eden büyük bir şantiye. Akçaabat’ın her sokağını her caddesini ihtiyaçlar doğrultusunda onarıyoruz. Bunun yanı sıra sokak sağlıklaştırma, cephe ve tabela yenileme çalışmalarımız da devam ediyor. Sokak sağlıklşatırmalarının tamamlandığı yerler adeta bir tablo gibi güzelleşiyor.

Salı (Kadınlar) Pazarı inşaatımız Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin projelendirdiği şekilde devam ediyor. Salı (kadınlar) Pazarı bölgenin en büyük pazarıdır. Buranın tadilatı süresi boyunca esnafların ve köylerden pazara gelen kadınların yaşadığı sıkıntıların bilincindeyiz. Bu sıkıntıları en aza indirmek için çalışıyoruz. Salı (Kadınlar) Pazarı inşaatı bittiğinde pazarcı esnafı daha modern reyonlarda ürünlerini satabilecekler. Ayrıca burada esnaf için mescit ve lavabo gibi alanlar da yapılacak. Kısacası sabırsızlıkla ve çeşitli sıkıntılarla beklenilen Salı (Kadınlar) Pazarı projesi bittiğinde hepimizi memnun edecek bir yer olacak.” Dedi.

KADIN SAĞLIĞI MERKEZİ YAPACAĞIZ

Akçaabat Belediyesi’ne ait olan eski bir düğün salonunun Kadın Sağlığı Merkezi olarak projelendirilmeye başlandığının müjdesini de veren Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Oldukça büyük olan eski haliyle düğün salonu olarak kullanılan yer belediyemiz tarafından kadınlar için tasarlanacak. Buraya kadınların rahatça abdest alabileceği namaz kılabileceği alanlar, annelerin çocuklarının bakımlarını yapabileceği yerler, kadınların spor yapabilecekleri ve dinlenebilecekleri güzel mekanlar tasarlıyoruz. Proje tamamlandığında tam donanımlı bir Kadın Sağlığı Merkezi olacak.” Dedi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.