Başkan Burak Turhan; "Milletin Ekmeğiyle Oynamayın"

Saadet Partisi Ortahisar İlçe Başkanı Burak Turhan, 1 yıl olmadan ekmeğe 4’üncü kez zam geldiğini hatırlatarak “Sağlıklı beslenme için gerekli olan pek çok gıda ürünü, artık sadece zenginlerin sofralarını süslüyor.

Başkan  Burak Turhan;  "Milletin Ekmeğiyle Oynamayın"
Başkan  Burak Turhan;  "Milletin Ekmeğiyle Oynamayın"
Haber albümü için resme tıklayın

Saadet Partisi Ortahisar İlçe Başkanı Burak Turhan, 1 yıl olmadan ekmeğe 4’üncü kez zam geldiğini hatırlatarak “Sağlıklı beslenme için gerekli olan pek çok gıda ürünü, artık sadece zenginlerin sofralarını süslüyor. Bu ortamda ekmeğe zam yapılması karnını ekmekle doyuran dar gelirlilere büyük bir darbedir. Yazıktır, günahtır milletin ekmeğiyle oynamayın” dedi.

Ekmek fiyatlarına yapılan zamla ilgili bir açıklama yapan Turhan, şunları kaydetti:

BUNUN ADI, FIRINCILARLA HALKI KARŞI KARŞIYA GETİRMEKTİR

“Trabzon’da ekmeğe 1 yıl olmadan 4’üncü kez zam yapıldı. Buna göre 1 Temmuz tarihinden itibaren 3 lira olan 210 gram ekmek 4 lira olurken gramajı da 200’e düşürüldü. 6 lira olan 420 gram ekmek 8 lira olurken gramajı da 400’e düşürüldü. Artan maliyetleri biliyoruz, ekmeğin soframıza gelene kadar geçtiği aşamaları da biliyoruz. Fırıncı esnafımızı anlıyoruz ama iktidarı anlamıyoruz.”

HALK SAĞLIKLI BESLENMEKTEN VAZGEÇTİ HAYATTA KALMA MÜCADELESİ VERİYOR

“Ekmek temel tüketim besinidir. Halkımızın büyük kısmı artık lüks haline gelen pek çok gıdadan vazgeçti, sağlıklı beslenmekten vazgeçti, hayatta kalma mücadelesi veriyor. Böyle bir ortamda temel besin maddesi ekmeğe yapılan zam, dar gelirlilere indirilen bir darbedir.”

BÜYÜK ŞİRKETLERİ KOLLAMAYI BIRAKIN, HALKI KOLLAYIN

“AK Parti iktidarı, milyar dolarlık şirketlerin zararını kendine dert etmiş, ek bütçe yapmış. Tabii bu ek bütçe de, yine bu milletin sırtından çıkacak. Milyar dolarlık şirketlere gelince parayı bulan iktidar, neden ekmek fiyatlarını düşürmek için, üretim girdilerini sübvanse etmiyor? Fırıncıya ucuz un, ucuz enerji, vergi muafiyetleri sağlamıyor? Bunu ancak milletin derdiyle dertlenenler yapar, küçük azınlıkların çıkarlarını düşünenler değil. Elbet sandık gelecek ve bu yapılanların hesabı sorulacaktır.”


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.