Avrasya Üniversitesi, Trabzon’a 2 katrilyon katkı sağladı

Avrasya Üniversitesi, Kaşüstü Kampüsünde 2021-2022 akademik yılı mezuniyet törenini büyük bir coşkuyla gerçekleştirdi.

Avrasya Üniversitesi,  Trabzon’a 2 katrilyon katkı sağladı
Avrasya Üniversitesi,  Trabzon’a 2 katrilyon katkı sağladı
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Avrasya Üniversitesinde 1350 öğrenci yapılan törenle diplomasını aldı. Üniversite önlisansta 9. lisanslarda 8. kez mezuniyet verdi.

Avrasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gülay Yeginoğlu, “Avrasya olarak çok mutlu ve gururluyuz. Avrasya’da aldığınız eğitim ve donanımlar bundan sonra size çok daha katkılar sağlayacaktır. Bu katkılar sizi üst noktalara taşıyacaktır. Üniversitemiz özgürlükçü paylaşımcı ve özgün duruşuyla verdiği akademik eğitime katkı sağlamaktadır. Üniversitemiz size seçkin eğitimi sunarken sizlerin de bizleri gururlandıracağınızdan şüphemiz yok. Yolunuz ve bahtınız açık olsun.” dedi.

234 ÖĞRENCİYLE BAŞLADIK, 5 BİNDEN FAZLA ÖĞRENCİMİZ VAR

Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Yıldız, “Çok mutluyuz. 2011 yılında 234 öğrenciyle başladık. Bugün 5 binden fazla öğrencimiz var. Bugüne kadar 11 bin 300 civarında Avrasyalı öğrencimizi mezun etmiş olduk. Bu 11 bin 300 öğrencinin 6 bin civarında olanı ön lisans, geri kalanı da lisans mezunu öğrencilerimiz. Ancak bunların, 5 bin 400 civarında olanı Sağlık Mezunu öğrencilerimiz. 5 bin civarında öğrencimiz, bugün Türkiye’nin çeşitli yerlerinde insanlara sağlık hizmeti vermekte. Bin 100 civarında mühendis öğrencimizi mezun etmiş olduk.

YÜZDE 50’SİNİ BURSLU OKUTTUK

Mezun ve şu anda 5 bin ile devam öğrencilerimizin yüzde 50’sini burslu olarak okuttuk. 20 bine yakın öğrencimizin 10 bine yakınını burslu okutmuş olduk.

Ama birileri her ne kadar bu üniversiteyi hala hazmetmemiş, hala kabullenmemiş olsa bile burada pırıl pırıl öğrencilerimizi mezun etmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

TRABZON VE ÜLKE İÇİN ÇOK FAYDALI

Öğrencilerimiz sağlık, mühendislik alanlarında ülkeye hizmet verecekler. Bundan daha gurur verici bir şey olamaz. Üniversiteyi kurarken amacımız buydu. Ona da ulaştık. Yaptığımız işin Trabzon ve ülke için çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Trabzon bunu ne kadar algıladı bilmiyorum.

TRABZON EKONOMİSİNE 2 KATRİLYONDAN FAZLA KATKI

10 sene içerisinde 2 katrilyondan fazla Trabzon ekonomisine üniversitenin katkısı oldu. Trabzon’da tek başına böyle bir maddi katkı sağlayan bir kuruluş olduğunu düşünmüyorum. Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımı Avrasya Üniversitesi. Bizim gücümüz yettiği kadar, birileri aleyhimizde olsa bile biz arkadaşlarımızla yolumuza devam edeceğiz. Öğrencilerimiz de velilerimiz de son derece mutlular. Dışarıda bazılarının aleyhte konuştuklarının hiçbirisinin doğru olmadığını bugün buradaki katılım bunu gösteriyor zaten.

HEDEFİMİZ 25 BİN ÖĞRENCİ

Bizim 6’dan fazla beklediğimiz fakültemiz var. Onları açabilirsek öğrenci sayımızı da artırmayı planlıyoruz. Benim hedefim 25 bin öğrenciye ulaşmaktı. Bu tek başıma yapabileceğim bir iş değildir. Herkesin devletin, siyasilerin de destek vermesi gerekir. Biz hazırız, yolumuza devam edeceğiz.

KADINLARIN OLMADIĞI YERDE BAŞARI OLMAZ

Öğrencilerimiz ağırlıkta kız öğrenci. Sağlık Fakültesinde daha çok öğrencimiz olduğu için kızlarımızın sağlık alanında başarılı olmaları ortada. Kadınların olmadığı bir yerde başarı olacağına inanmıyorum.” ifadelerine yer verdi.

KADINLARIN AĞIRLIKTA OLMASI MUTLU EDİYOR

Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyesi Hülya Ulusoy, “Başarılarından dolayı Ömer Bey’i tebrik ediyorum. Özellikle kadınların ağırlıkta olması beni çok mutlu etti.” şeklinde konuştu.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

01

Bir Dost - 2 katrilyon? :))). özel bir üniversitesiniz. başarıularınızın devamını dileriz. ama çok abartıyorsunuz.ülkemizdeki herhangi bir meslekyüksekokulundaki sevinç gösterisini görseydiniz, bu kadar abartmazdınız. atasözü: kuzguna yavrusu şahin görünür

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 02 Temmuz 18:15