Trabzon AK Parti ve Ali Şükrü Bey…

Beşikdüzü’nde Ali Şükrü Bey isminin Kültür Merkezinden kaldırılması olayı yeni bir boyut kazandı. CHP’li Belediye Başkanı Ramis Uzun, ismi kendilerini...

Beşikdüzü’nde Ali Şükrü Bey isminin Kültür Merkezinden kaldırılması olayı yeni bir boyut kazandı. CHP’li Belediye Başkanı Ramis Uzun, ismi kendilerinin kaldırttığını kabul etti. Mazeret olarak ileri sürdüklerinin hiçbiri doğru değil. Yerel bir gazetede konuyla ilgili beyanı yayınlanan CHP’li Belediye Başkanı Ramis Uzun’un neler söylediğini kayıt altına alalım. Açıklamaların tutarsızlığı, beyanın doğru olmadığını zaten ortaya koyuyor:

Gazeteci soruyor: “Sayın Başkan... Belediye Kültür Salonu’ndan Ali Şükrü Bey’in adını kaldırmışsınız. Nedir bu olay?”

Ramis Uzun cevaplıyor: “Suyu bulandırmaya çalışıyorlar. Akılları sıra siyaset yapıyorlar. Burası bir düğün salonu. Belediyenin değil, vatandaşın. Vatandaş düğün salonunu hizmete açtıktan sonra buraya ‘Aşiyan’ düğün salonu adını vermiş.”

Gazeteci soruyor: “Başkan, düğün salonunun giriş kapısının üstünde Ali Şükrü Bey Kültür Merkezi tabelası vardı!..”

Ramis Uzun cevaplıyor: “Belediye Meclis kararları ortada. Belediye Meclisinden önceki dönem böyle bir karar alınmadı. Eski başkan göstermelik olarak, birilerine şirin görünmek için yaptırdı ve astırdı. Ali Şükrü Bey’in adını verdiler ve tabelaya da Kültür Merkezi diye yazdırdılar. Biz de belediye meclisinde böyle bir karar alınmadığı için tabelayı indirdik.”

Başkan Ramis Uzun doğru konuşmuyor.

Birincisi, Kültür Merkezi’nin isminin ‘Aşiyan Düğün Salonu’ olduğunu söylüyor. Madem ortada bir kültür merkezi yoktu ve her şey Aşiyan Düğün Salonu’ndan ibaretti!.. O zaman siz neden “Beşikdüzü Kültür Merkezi” tabelası astırdınız? Buraya kadarı, Başkan Ramis Uzun’un doğru konuşmadığını hem kendi söylemlerinden hem de ortadaki fotoğraflardan belgelemek içindi.

Olayın ikinci boyutu ise Ali Şükrü Bey ismini hazmedememek!..

Başkan Ramis Uzun diyor ki; “Burası 29 yıllığına vatandaşa kiralanmış. Vatandaş da düğün salonuna ‘Aşiyan Düğün Salonu’ adını vermiş. Ali Şükrü Bey ismini ise eski başkan birilerine yaranmak için tabela yazdırıp astırmış!”

Diyoruz ki; Velev ki öyle olsa!.. Vatandaşın koyduğu Aşiyan ismine dokunmadınız da eski başkanın verdiği Ali Şükrü Bey ismine niçin dokundunuz? Mesele ismin eski başkan tarafından konulmuş olması mıydı, yoksa sorununuz Ali Şükrü Bey ismiyle miydi? Yok eğer mesele eski başkana duyduğunuz nefretse ‘Eski başkanın ilçede koyduğu diğer tüm isimleri değiştirdiniz mi? Ya da belediye meclisinden geçirmeden siz hiç isim koymadınız mı?’ Mesela dün AK Parti İlçe Başkanı sordu; Adacık Mahallesi’nde yeni koyduğunuz ismi meclisten mi geçirdiniz? Ya da indirdiğiniz Ali Şükrü Bey ismi yerine yazdırdığınız ‘Beşikdüzü Kültür Merkezi’ ismini belediye meclisinden geçirdiniz mi? Eski başkanı ‘Meclisten geçirmedi’ diye eleştirirken siz de aynısını yapmadınız mı?

Başkan Ramis Uzun diyor ki; “Akılları sıra siyaset yapıyorlar. Suyu bulandırmaya çalışıyorlar.”

AK Parti’nin üç milletvekili bu tavrınızı eleştirdi. Milletvekillerinden birisi ilçenize kadar gelerek olay yerinden size seslendi. Nazik bir üslupla, ‘Tartışmayı bitirelim’ dedi. Bunlar zaten siyasetçi. Tabiki siyaset yapacaklar. Siyasi çizgilerinde bir değer ifade eden Ali Şükrü’yü elbette savunacaklar. Esas absürt olan sizin tutumunuz değil mi? Siz, Ali Şükrü ismini siyaseten kaldırmadınız mı? Tartışmayı siz başlattınız. Sonra çıkıp ‘Suyu bulandırmaya çalışıyorlar’ diyorsunuz. Mesele suyu bulandırmak meselesiyse suyu siz bulandırmadınız mı?

Olayın üçüncü ve en önemli boyutu ise 29 yıllığına kiraya verilen bir işletmeye baskı yaparak tabela değiştirtmek... Başkan Uzun, “Biz belediye meclisinde bir karar alınmadığı için tabelayı indirdik.” diyor. 29 yıllığına kiraya verdiğiniz bir işletmeye müdahale hakkını nereden buluyorsunuz? Belediyenin gücünü, kiracıların üzerinde korku unsuru olarak tutmak size yakışıyor mu?

Yoksa herkes kendine yakışanı mı yapıyor?..

Olayın dördüncü boyutu Başkan Ramis Uzun’un ne denli ideolojik bir yapıda olduğunu gösteriyor. Beşikdüzü Ali Şükrü Bey Kültür Merkezi’nin açılışını Süleyman Soylu Bakan yaptı. Soylu Bakan’ın açılış yaptığı bir merkezin tabelasını indirdiniz. Üzerinizde hiç mi hatırı yoktu? Yarın karşılaştığınızda size bu yaptığınızı hatırlatırsa yüreğiniz sızlar mı? Yoksa siz Bakan Soylu’nun bu yaptığınızı umursamayacağını mı sanıyorsunuz?

Olayın beşinci ve son boyutu ise artık, AK Parti Trabzon Teşkilatını ilgilendiriyor.

Milletvekili Salih Cora, Beşikdüzü ilçe teşkilatını da yanına alarak olay yerinden Başkana seslenmiş ve şöyle demişti: “Ali Şükrü Bey ile aynı ilin milletvekili olmasının gururunu yaşıyorsak, sorumluluğunu da hissetmeliyiz. Ali Şükrü Bey isminin kültür merkezinde yaşatılması, aziz hatırasına bir saygının gereğidir. Beşikdüzü belediye başkanımızın bu hassasiyetimizi dikkate alarak tabelayı aynı yere takmasını ve bu tartışmanın daha fazla uzamasına sebebiyet vermemesini temenni ederim.” Demek ki Başkan Uzun tartışmanın devamından yana!...

Bakalım Trabzon AK Parti şimdi hangi adımları atacak?

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Ali Öztürk - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler