TATİLLER ZEHİR OLMASIN!

Federal Almanya bilindiği üzere on üç eyaletten oluşuyor. Bu eyaletlerde okuyan her derecedeki tüm öğrenciler, ara ve yıl sonu tatillerinde okulların...

Federal Almanya bilindiği üzere on üç eyaletten oluşuyor. Bu eyaletlerde okuyan her derecedeki tüm öğrenciler, ara ve yıl sonu tatillerinde okulların açılış ve kapanış tarihleri ile ara tatillerinin başlama ve bitiş tarihleri bu eyaletlerde farklı farklıdır. Bu durum ülke içinde ulaşım araçlarında izdihamı ve trafik sıkışıklığını önlüyor. Ulaşımda zorluğun önüne geçilmiş oluyor. Trafik kazalarını önlüyor.

Şimdi okullar bir haftalık tatile girdi. Ardından belli bir süre orta, lise ve üniversiteler tatillere girecek. Tatillerin başlangıç ve bitiş tarihleri aynı olduğu için yurt içinde ulaşım engeli doğuyor. Trafik keşmekeş oluyor. Bunun sonucu olarak ta anne ve babaların gözleri yollarda kalıyor. Merak içinde oluyorlar. Almanya’da ulaşımın çoğu tarifeli trenlerle yapılıyor. Tren ulaşımı hemen hemen her yerleşim birimine kadar mümkün. Biz de ise büyük çoğunluğu kara yolu ile yapılıyor. Ülke genelinde bu durum izdihama ve yollarda istenmeyen kazalara yol açıyor. Genç yavrularımız ya ölüyor, ya da sakat kalıyor. Kara yolunda çalışan otobüs firmaları ihtiyaca cevap veremiyor. Ek seferler düzenleniyor. Bu da yollarda izdihama ve sıkışıklığa yol açıyor. Ne kadar önlem alınırsa alınsın kazalar kaçınılmaz oluyor.

Türkiye’yi on üç kısma değil de, hiç olsun birkaç coğrafi bölgeye ayırıp tatil başlama ve bitiş saatleri üçer, beşer gün aralıklarla düzenlenmesi halinde bu trafik sıkışıklığının ve izdihamı önüne geçilmiş olur. Her tatilde acı olaylar duymak istemiyoruz. Nice genç yavrularımız yollarda ölüyor, ya da sakat kalıyor. Anne ve babaların umutları yok oluyor. Evimizde televizyon haberlerini izleyen insanlarımız kahrediyor, üzülüyor.

Ankara, İstanbul, İzmir ve diğer büyük kalabalık şehirler dikkate alınarak tatiller şaşırtılarak bir düzenleme yapmak mümkündür. Ara tatillerde fazla problem olmayabilir. Ama üniversite dönem tatilleri ile yıl sonu tatilleri için bu gereklidir.

Milli Eğitim Bakanlığının bu konu ile ilgili bir düzenleye giderek can kaybının önüne geçmesi gerekir. Böylece her tarafta standartlara uygun olmayan karayollarımızda kazaların önüne geçilmiş olur, can kayıpları da önlenmiş olur.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Ahmet Aksoy - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler