Taraftar olmayınca

Trabzonspor için bu maçta alınan beraberlik nedeniyle kayıp iki puan gibi görünse de yenilmemenin önemli olduğunu unutmamak gerek. Ben Trabzonspor’un...

Trabzonspor için bu maçta alınan beraberlik nedeniyle kayıp iki puan gibi görünse de yenilmemenin önemli olduğunu unutmamak gerek. Ben Trabzonspor’un Başakşehir karşısında bu kadar baskılı oynayacağını beklemiyordum. Özellikle ilk yarıda rakip kalede baskı kuran bordo-mavililer, pozisyonlar yakaladı ancak bunları atamadı. Ve bu arada hakem Fırat Aydınus’un görmediği, ‘VAR’ın da uyarmadığı penaltı pozisyonu da maçın kritik anlarındandı. O penaltı verilmiş olsa, Trabzonspor için Başakşehir karşısında oyun şekli çok farklı hale gelecekti.

Trabzonspor’un dün ki maçta en büyük eksiği taraftarının olmamasıydı. Bu futbol ile bir de 40 bin kişilik taraftar desteğinin altında bordo-mavili takım bu Başakşehir’i çok rahat yenerdi. İki puanlık kayıpta taraftar eksikliğinin yanı sıra Sörloth’un üzerindeki durgunluğun da etkisi var.

Sakat olabilir, yorgun da. Yoksa Sörloth böylesi fırsat yaratılan maçlarda bu kadar üretkensiz olamaz. Yapması gerekenleri yapamıyor. Kenarlarda kaybolup, etkili olması gereken yerde verimini azaltıyor. Sörloth, şampiyonluk yolunda Trabzonspor’un en büyük silahı. Bunun için bu oyuncunun toparlanması ve verimliliğinin arttırılması gerekli. Özellikle kaleden uzaklaşmaması sağlanmalı.

Trabzonspor’da dünün iyilerinin başında Sosa ve kaleci Uğurcan geliyor. Sosa belki hücuma gerekli katkıyı yapamadı ama savunmaya inanılmaz destek verdi. Ve Uğurcan da inanılmaz kurtarışlarıyla alınan bir puanda etkili oldu. Özellikle Demba Ba’nın vurduğu şutu öyle her kaleci çıkaramaz.

Trabzonspor şimdi iki zorlu deplasmana gidecek. Bu maçlardan alacağı sonuçlar şampiyonluk yolunda kritik önemde. Bu engelleri aşarsa yine avantajı eline geçirebilir.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Mehmet Yılmaz - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

01

baksoy - artık sakatlık geçiren futbolcularla telepati kurup ideal on biri kurmakta fayda var ?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Mart 11:04


Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler