"SÜPER KUPA" TRABZON'UN

Türkiye Süper Kupa Finali. Medipol Başakşehir ve Trabzonspor! Uluslararası salgın nedeniyle son bölümü zevkten yoksun geçen 2020 yılının lig ve ku...

Türkiye Süper Kupa Finali.

Medipol Başakşehir ve Trabzonspor!

Uluslararası salgın nedeniyle son bölümü zevkten yoksun geçen 2020 yılının lig ve kupa şampiyonu dün gece İstanbul'da karşı karşıya geldi. Abdullah Avcı'nın ve Trabzonspor'un yabancısı olmadığı Atatürk Olimpiyat Stadyumu, bu sefer salgın tedbirleri nedeniyle sessizdi.

Maç, yoğun yağışlı geçen soğuk bir günün akşamına denk geldi. Zemin ıslak hava şartları çetindi. Başakşehir önde baskıyla başladı. Trabzonspor onuncu dakikadan sonra dengeyi kurdu, oyunu biraz daha forse etmeyi bildi. Ekuban ve Nwakaeme, rakip takımı tedirgin eden isimlerdi. İlk yarıda, takım halinde iyi oynamaya çalışan bir Trabzonspor seyrettik. Vitor Hugo, Edgar ve Berat, güven veren performanslarıyla ilk yarının iyi olan diğer isimleriydi. İlk yarıda akıllarda kalan en önemli an, Carlos Ponck'un elle oynadığı ve hakemin ve VAR arkadaşlarının oralı dahi olmadığı penaltı pozisyonuydu. İkinci yarıya golle başlayan taraf Bordo Mavililer'di. Ponck'un şahsi hatasını affetmeyen Djaniny, kar yağışı altındaki maçta Karadeniz Fırtınası'nı avantajlı duruma getirdi. Sonrasında kıran kırana mücadele devam etti. Hakem Yaşar Kemal Uğurlu, biraz da maçı dengelemek için Edgar'ın yüzüne doğru gelen bir Başakşehir şutunda penaltı noktasını gösterdi. İlk yarıda, Ponck'un pozisyonuna düdük çalmayan hakemin, Edgar'ın pozisyonuna düdük çalması normal bir aklın idrak edebileceği bir durum değil. Penaltıyla Demba Ba skoru eşitledi. Savunmanın en iyisi Moldovalı Epureanu'nun ikinci sarı karttan ihraç edilmesi(ağır bir karardı), Trabzonspor'un ekmeğine yağ sürdü. Djaniny'nin şık asistiyle Ekuban'ın son bölümde gelen jeneriklik golü Trabzonspor'u Süper Kupa'nın sahibi yaptı. Geçen seneki zirve yarışının rövanşı da bir nebze alınmış oldu.

Eldeki malzemeyle en sağlıklı ve lezzetli helvayı yapan Abdullah Avcı ve ekibini kutlamak lazım. Dokuzuncu kez kazanılan Süper Kupa, büyük Trabzonspor camiasına hayırlı olsun. Bu arada araya kaynamasın. Kaliteli transferleri dört gözle bekliyoruz!

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Özden Ayvaz - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler