Uğurcan Çakır Avrupa'nın zirvesinde

Trabzonspor'da Uğurcan Çakır kalesinde devleşiyor. Fırtına’nın yıldız kalecisi, kurtarış yüzdesine bakıldığında sadece Süper Lig’in değil, Avrupa’nın 5 büyük liginde de en başarılı isim...

Süper Lig ’de çıktığı 17 maçta toplam 65 kurtarış yapan Uğurcan Çakır, yüzde 82,1’lik yüzdeyle zirvede yer alıyor. Onu Konyasporlu Sehiç yüzde 80,8 ile takip ediyor. Milli eldiven, Avrupa’nın 5 büyük ligine bakıldığında da 1. sırada.

Wolverhampton’dan Jose Sa yüzde 80, Chelsea’nin file bekçisi Mendy yüzde 79, Freiburg’dan Flekken yüzde 79’la Uğurcan’ın gerisinde kaldı. Son Altay maçında 2-1’lik galibiyette önemli payı bulunan Uğurcan, 90 dakikayı 7 kurtarışla tamamladı.

Trabzonspor 18 haftada 45 puanla açık ara lider. Aynı zamanda en çok gol atan (36) ve en az yiyen (14 gol) ekip durumunda. Takım performansı bir yana, bireysel performanslar da bu başarıda dikkat çekiyor. Atanıyla (Cornelius), tutanıyla (Uğurcan) Fırtına şampiyonluğa yürüyor.

23 Ara 2021 - 11:20 - Trabzonspor Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.