TRANSFERLER UNUTULMASIN

Son üç maçında on üç gol yiyerek kaybeden Gençlerbirliği, Abdullah Avcı ile elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışan Trabzonspor ile karşılaştı. Sah...

Son üç maçında on üç gol yiyerek kaybeden Gençlerbirliği, Abdullah Avcı ile elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışan Trabzonspor ile karşılaştı. Sahada, talihsiz bir sakatlık geçirip ameliyat olan Abdülkadir Ömür'ün yerine yeni transfer Berat Özdemir vardı. İlk kez 11'de forma şansı bulan Berat'ın, 11'de sahaya çıktığı ilk maçının eski takımı Gençlerbirliği'ne karşı olması da kendisi için enteresan bir durum olsa gerek! Geçen hafta gol atan Flavio'da 11'de başlayan diğer bir isimdi. Bordo Mavililer, Berat dışında transfer yapmamış ve ilerleyen maçlarda neler yapabileceğini tesadüflere bırakmış bir halde Ankara deplasmanına geldi.

İlk yarı, topu rakibe vermeyen bir Trabzonspor seyrettik. Hem de, neredeyse ilk yarım saat boyunca rakibinden bir eksik oynarcasına... Djaniny çok şık bir gol atarak maçı seyreden herkesi susturdu. Gençlerbirliği teknik direktörü Mustafa Kaplan, ikinci yarıya yaklaşık bir aydır sakatlığı nedeniyle oynayamamış golcüsü Stancu ve Murat ile baskılı başladı. Lakin, golü bulan taraf yine Bordo Mavililer'di. Nwakaeme'nin klas asistini Ekuban gole çevirince Trabzonspor rahatladı. Son bölümde Kamil Ahmet Çörekçi, Majid Hosseini ve Afobe ile oyunu tutup tamamlamak isteyen Abdullah Avcı, sürpriz yenilen penaltı golü son bölümü az da olsa stresli geçirdi. Her şeye rağmen deplasmanda kazanılan üç puan, eksikleri olan Trabzonspor'a büyük moral oldu.

Abdullah Avcı, çok zor olan bir işi başarmaya devam ediyor. Elindeki kadro belli. Eksikler çok belli. Yine de elindekinin en iyisini yapıyor. Takım oyununu ve takım savunmasını mevcut oyunculara öğretmeye çalışıyor. Dünkü maçta, Berat Özdemir yeni bir yıldız adayı gibi sahada parladı. Savunma sağlamdı. Ekuban ve Nwakaeme varsa sorun yok. Üç pozisyon bulup ikisini değerlendiren bir takım seyrettik. Rakibe net pozisyon vermeyen Bordo Mavililer, oyuncu alternatifleri artarsa daha da iyi işlere imza atacaktır. Forvetsiz oynamak çok zordur. Abdullah Avcı'yı çok iyi anlıyorum. Transfersiz bir takımla yola devam edilirse hem camiaya hem Abdullah Avcı'nın emeklerine yazık olur. Gençlerbirliği, mağlubiyet serisini dört maça çıkararak kendisini daha da zora soktu. Bundan sonra işleri kolay olmayacak.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Özden Ayvaz - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler