"Trabzonspor Marşı Beste Yarışması"nda finale kalan eserler belli oldu

- Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç: - "Trabzonspor marşlarıyla ilgili çok zengin bir repertuvar oluştu" - "İnşallah bu yarışma bu tür yarışmaların düzenlenmesi ve güzel eserlerin ortaya çıkarılması açısından bir teşvik mahiyetinde olur"

TRABZON (AA) - Ortahisar Belediyesi ile Trabzonspor Kulübü iş birliğinde düzenlenen "Trabzonspor Marşı Beste Yarışması"nda, finale kalan eserler belli oldu.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, yaptığı yazılı açıklamada, "Trabzonspor Marşı Beste Yarışması"nda, 380 eserin jüri tarafından değerlendirmeye alındığını bildirdi.

Titizlikle yapılan değerlendirmeler sonucunda da finale kalan eserlerin belirlendiğini vurgulayan Genç, söz konusu eserlerin Muhammet Ali Yılmaz, Nuri Sarp, Ömer Topal-Erdem Temel, Köksal Ayşan, Mesut Döner ve Gülnaz Yılmaz-İlkay Olguncan'a ait olduğunu belirtti.

Genç, finale kalan eserlerin, 16 Ocak 2020'de jüri tarafından tekrar değerlendirmeye tabi tutularak, dereceye giren eserlerin belirleneceğini kaydetti.

- "Pek çok müziksever yarışmamıza yoğun ilgi gösterdi"

Yarışmaya birbirinden değerli eserlerin katıldığını işaret eden Genç, şöyle devam etti:

"Hem şehir içinden hem de şehir dışından pek çok müziksever yarışmamıza yoğun ilgi gösterdi. Başvurulan eserleri jürimiz yoğun mesai harcayarak titizlikle değerlendirdi ve dereceye giren eserleri belirledi. Ben hem jüri üyelerimize hem de yarışmamıza yoğun ilgi gösteren bütün katılımcılarımıza, müzikseverlerimize, bestekarlarımıza ve emeği geçen herkese bir kez daha çok teşekkür ediyorum. Trabzonspor marşlarıyla ilgili çok zengin bir repertuvar oluştu. İnşallah bu yarışma, bu tür etkinliklerin düzenlenmesi ve güzel eserlerin ortaya çıkarılması açısından bir teşvik mahiyetinde olur."

Genç, yarışmada birinciye 30 bin lira, ikinciye 15 bin lira ve üçüncüye de 10 bin lira ödül verileceğini aktararak, yarışmada 4, 5 ve 6. olanlara da mansiyon ödülü olarak 2 bin lira verileceğini aktardı.

Yarışmanın finalinin de 16 Ocak 2020'de Karadeniz Teknik Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde saat 18.00'de taraftar gruplarının katılımıyla gerçekleştirileceği belirten Genç, dereceye giren eserlerin de Fatih Eğitim Fakültesi Müzik Bölümü Öğretim Üyesi Özlem Aydın'ın Çok Sesli Korusu tarafından seslendirileceğini ifade etti.

19 Ara 2019 - 16:41 - Trabzonspor Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

01

Hasan hüseyin - 380 tane eseri 2 günde dinleyip 6 tanesini en iyisidir diyerek seçebilen bir jüri, dünyanın en yetenekli jürisidir. Her biri 3 dk olsa 3x380=1140 dakika yani 19 saat eder. Jüri üyelerine gece gündüz uyumadan çalıştıkları için gönülden teşekkür ediyoruz. Seçtikleri eserlerin en iyiler olduğuna yürekten inanıyor, halkımızın boşa gitmemesini temenni ediyoruz.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Aralık 16:41