Trabzonspor, Göztepe'yi 15 yıl sonra ağırlayacak

Trabzonspor, yarın sahasında konuk edeceği İzmir Temsilcisi Göztepe'yi 15 yıllık bir aradan sonra Trabzon'da ağırlayacak.

Spor Toto Süper Ligin 20. haftasında 5 Şubat Pazartesi günü saat:20:00'de Şenol Güneş Spor Kompleksinde bulunan Medical Park Stadyumunda, Göztepe'yi konuk edecek olan Trabzonspor, 15 yıllık bir aranın ardından rakibini Trabzon'da ağırlayacak. Trabzon'da en son 27 Nisan 2003 tarihinde karşılaşan iki takım sahadan golsüz beraberlikle ayrılmıştı. Ligin ilk yarısında İzmir'de oynanan müsabakayı ise Göztepe 3-2 kazanmıştı.

Hedef 3 puan

Ligde zirve yarışının içerisinde olmayı hedefleyen Trabzonspor, bu maçı kazanarak zirve iddiasını sürdürmek istiyor. 5 maçlık galibiyet serisinin ardından Karabükspor, Atiker Konyaspor ve Fenerbahçe beraberlikleri ile duruklama dönemine girerek üst üste puan kayıpları yaşayan Karadeniz ekibi sahasında alacağı 3 puanla çıkışa geçmek istiyor.

Kadroda değişiklik

Bordo mavililerde sakat olan ve tedavisi devam eden Burak Yılmaz, Mustafa Akbaş ve Castillo yarınki maçta forma giyemeyecekler. Teknik direktör Rıza Çalımbay, ligde son oynanan Fenerbahçe karşılaşmasından farklı olarak kadroda bir dizi değişikliğe gitmesi bekleniyor. Burak Yılmaz'ın yerine Rodallega'nın forvet hattında görev yapması beklenirken, Fenerbahçe maçında başarılı bir performans ortaya koyan Kamil Ahmet Çörekçi'nin yerine ise yeni transfer Novak'ın forma giymesi bekleniyor. Uğur Demirok'ın yerine ise savunmada Hubocan'ın görev alacak.

Yusuf mu ? Sosa mı?

Teknik Direktör Rıza Çalımbay'ın kafasını karıştıran en zor değişiklik ise Yusuf Yazıcı ve Sosa arasında yaşanıyor. Deneyimli teknik adam Fenerbahçe maçına Yusuf Yazıcı ile başlarken, oyuncudan beklediği verimi alamaması üzerine bu oyuncunun yerine ise ikinci yarıya Sosa ile başlamıştı. Sosa'nın son haftalardaki performansından memnun olduğunu dile getiren Çalımbay, performans düşüklüğü yaşayan Yusuf Yazıcı arasında git-geller yaşıyor. Tecrübeli hocanın Göztepe maçına bu kez Sosa ile başlaması yüksek bir ihtimal olurken, Yusuf Yazıcı'yı ise bu maçta hamle oyuncusu olarak kullanmanın planlarını yapıyor.

Bordo-mavililerin yarınki müsabakaya Onur, Kamil Ahmet, Durica, Hubocan, Novak, Okay, Kucka, Sosa, Abdulkadir, Olcay, Rodallega şeklinde çıkması bekleniyor.

Trabzonspor 43 yıldır rakibine Trabzon'da yenilmedi

Trabzonspor ile Göztepe yarın oynayacakları maçla birlikte Spor Toto Süper Lig'de 20. kez karşılaşacaklar. İki takım arasında bugüne kadar oynanan 19 maçta Trabzonspor’un 8, Göztepe’nin 3 galibiyeti bulunuyor. 8 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. Trabzonspor bu maçlarda 28 gol atarken, kalesinde 14 gol gördü. Bordo-mavililer rakibi Göztepe'ye ise Trabzon'da sadece bir kez yenildi. 13 Nisan 1975'de oynanan ve Göztepe'nın 1-0 üstünlüğü ile sonuçlanan müsabakanın ardından sarı-kırmızılı ekip Trabzon'da galibiyeti unuttu. 43 yıldır evinde rakibine yenilmeyen Trabzonspor, söz konusu dönemlerde rakibiyle oynadığı 9 maçta 7 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet elde etti.

04 Şub 2018 - 12:27 - Trabzonspor Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.