Spora dönüşte omuz yaralanmalarına dikkat!

Medical Park Yıldızlı Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Orkun Gül, özellikle omuz ekleminin sıkça kullanıldığı voleybol, basketbol, yü...

Medical Park Yıldızlı Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Orkun Gül, özellikle omuz ekleminin sıkça kullanıldığı voleybol, basketbol, yüzme, boks, tenis gibi sporlarda sporcunun kariyerinin bile sonlandırılmasına sebep olabilecek ciddi sporcu yaralanmalarının görülebileceğini vurgulayarak uyarılarda bulundu. Son olarak kolun hareketlerini sağlayan kas grubunun (rotator kuşak kasları) yırtıklarının da sporcularda ciddi travmalar ve düşmeler sonucu görülebileceğini sözlerine ekleyen Op. Dr. Orkun Gül, “Tam kat olmayan koldaki yırtıklar konservatif tedavi ve fizyoterapiyle tedavi edilebilirken, tam kat yırtıkların tedavisinde yine cerrahi operasyon gereklidir. Omuz ekleminin 360 derece hareket yapmayı sağlayan eşsiz yapısı ekleme maksimum hareketi sağlarken, eklemi de travmalardan fazla etkilenir hale getirmektedir. Sporcularda ne yazık ki bundan olumsuz etkilenmektedir. Bu nedenle uzun süre spora ara verdiysek mutlaka iyi bir antrenman programı eşliğinde, gerekli ısınma hareketlerini ihmal etmeden omuz kasımızı çalıştırarak spora tekrar başlamak önemlidir. Son 20 yılda omuz sakatlanmalarında en olumlu gelişme ise artroskopik (kapalı) cerrahilerin omuz yaralanmalarının tedavisinde kullanılması ve yüksek başarı sağlamasıdır” diye konuştu.

20 May 2020 - 12:18 - Trabzonspor Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.