SİHİRLİ DEĞNEK DEĞMİŞ GİBİ!

Bordo-mavili takımın eksi golcüsü Mehmet Yılmaz’dan Trabzonspor analizi Yılmaz, “Şu anda Trabzon’un geldiği noktada Abdullah hocanın payı büyük. Elde...

Bordo-mavili takımın eksi golcüsü Mehmet Yılmaz’dan Trabzonspor analizi

Yılmaz, “Şu anda Trabzon’un geldiği noktada Abdullah hocanın payı büyük. Eldeki bu kadroya rağmen 6 puandan 30 puana çıkartıp, Trabzon’u zirveye yaklaştırması önemli bir başarı” dedi

SAYFA_RESMY.jpg

Trabzonspor’un unutulmaz yıldızı ve yazarımız Mehmet Yılmaz, haftalık analizi yaparken, Teknik Direktör Abdullah Avcı’nın şu anda iyiye doğru değişimde katkısının büyük olduğunu söyledi. “Avcı öncesi ve sonrası dönem demek daha doğru Trabzonspor için” diyen Mehmet Yılmaz, Avcı’nın Trabzonspor’u zor şartlarda devraldığını ifade ederek, “Trabzonspor 6 puandaydı. Takımın kalitesi düşük ve moral-motivasyonu da dipteydi. Bu tabloda Trabzon’u ayağa kaldırmak çok önemliydi. Bunu başardı Abdullah hoca” dedi.

Yılmaz, Trabzonspor’u 6 puandan aldıktan sonra 30 puana çıkartan Avcı’nın bu kadro ile bunu gerçekleştirmesinin çok önemli bir başarı olduğunu ifade ederek, “Hatırlayalım Trabzonspor’a Abdullah hoca geldiğinde herkes karamsar bir havadaydı. Sonuçlar kötü olduğu kadar kadronun yetersizliği nedeniyle ileriye dönük ne camiada ne de taraftarda umut vardı. Abdullah hoca bu nedenle bu malzemeden en iyi nasıl verim alacağı konusunda hazırlıklı geldi ve bunu da sahaya yansıttı” dedi.

Yılmaz, Trabzonspor’un ilk maçlarda savunma ağırlıklı bir futbol oynamasının iyi bir tespit olduğunu da ifade ederek, “Tabi ki o dönem herkes kısır futbol ve tek gollü galibiyetler ile süreç devam etmesi nedeniyle kimse memnun değildi. Ancak Abdullah hoca bunu yapmaya mecburdu. Kötü futbol ama iyi sonuç ile moralsiz oyuncular kendine geldi. Abdullah hoca zamanla takıma yerleştirmeyi düşündüğü sistemi parça parça yerleştirdi. Kazandıkça oyuncular verimini en üst noktaya çıkardı” dedi.

“Konyaspor maçında Trabzonspor iyiye doğru gidişini gösterdi” diyen Yılmaz, Abdullah hocanın ilk dönemi ile şuan arasında fark olduğunu herkesin gördüğünü de ifade ederek, “Topa daima sahip olmayı düşünen, sabırla hücum eden, takım savunmasını çok iyi yapan bir Trabzonspor var artık. Tabi ki şu anda Trabzonspor yeni sistemi maçın 60 dakikalık bölümünde uyguluyor. Bunun 90 dakikaya yayılması sonrasında Trabzonspor çok daha iyi bir seviyeye çıkacak. Tabi ki eldeki malzeme ile bunu gerçekleştirmek kolay değil. Bunun transferle gerçekleşmesi gerekiyor” dedi.

Geç olsun ama bu kez hata olmasın!

Trabzonspor’un transferde geç kaldığının ancak önemli olanın sezon başı yapılan hataların yapılmaması olduğunu ifade eden Yılmaz, “Geç olsun ama temiz olsun. Sezon başı kalitesiz ama fazla alınan oyuncuların Trabzonspor’u getirdiği nokta ortada. Bunun için Abdullah hocanın organizasyonunda yönetim transferde ince eleyip sık dokuyor. Taraftar sabırsız olabilir ama transferde artık hata yapma lüksümüz yok. Bunun için alacaksak en iyisi olmalı” dedi.

Sezon başında alınan oyuncuların elden çıkartmakta bile Trabzonspor’un zorlandığını ifade eden Yılmaz, “Diabate’nin maaşını bile Göztepe’ye verirken yarısını biz ödüyoruz. Bilal’i bedelsiz gönderiyoruz. Diğerleri hala gitmedi. Demek ki transferde ne kadar kalitesiz isimler ile takım dolduruldu. Bunun için devre arası transferde acil ihtiyaçlı bölgelere kaliteli isimler alınmalı. Sezon başındaki gibi sırf transfer olsun diye sıradan oyuncular alınmamalı” dedi.

Adam gibi golcü!

Trabzonspor’un öncelikle orta saha ve hücum hattını kaliteli isimler ile güçlendirilmesi gerektiğini ifade eden Yılmaz, “Adam gibi bir golcü gerekli. Topu önde tutacak, takımı rahatlatacak ve son vuruşlarda usta bir golcü gerekli. Sörloth hepimizin aklında. İşte bu açığı tamamlayacak bir golcü gerekli. Tabi ki ’10 numara’ da önemli. Sosa etkisi yaratılmalı takımda. Takıma maestro gerekli. Berat’ın ön liberoda büyük katkı vereceğine inanıyorum. Bu bölgelere alınacak kaliteli isimler ile Trabzonspor daha bir üst seviyeye çıkacaktır” dedi.

Savunma artık tamam!

“Hugo ve Edgar Ie’nin uyumunun yanında Hosseini’nin de başarılı performansı ile yıllar sonra bu bölgede kaliteli bir tandem yakalandı” diyen Mehmet Yılmaz, bu ikilinin uyumunun çevresini de değiştirdiğini ifade ederek, “Serkan çok eleştirildi ama Konya maçında asisti ve başarılı müdahaleleriyle dikkati çekti. Genç oyuncu, hata yapabilir ama sahiplenirsek daha iyi noktaya çıkacak potansiyelde Serkan. Gençleri kaybetmek kolaydır, biz kazanmayı seçmeliyiz. Marlon da Abdullah hoca sonrası değişime uğradı. Asıl işinin savunma olduğunu hatırlattı Abdullah hoca kendisine. Ve Marlon da artık önce asli işini yapıyor. Konya maçının ikinci yarısında çok iyi bir görüntü verdi” dedi.

Pereira’nın vedası

Yılmaz, Konya maçı sonrasında Teknik Direktör Abdullah Avcı’nın Pereira ile ilgili mesajının güzel ve anlamlı olduğunu ifade ederek, “Abdullah hoca Pereira’ya açıkça ‘Planımda yoksun’ dedi ve isterse yardımcı olarak teknik ekibe katılabileceğini iletti. Abdullah hoca kolay kolay ekibine adam almaz. Bu konuda Pereira da potansiyel gördüğü ortada. Ancak Pereira oynamaya devam etmek istedi. O zaman Trabzon ile mecburen yollarını ayıracak. Trabzon’a iyi hizmetleri var ve güzel bir veda ile buradan ayrılacaktır” dedi.

Ömür alternatifsiz!

Abdulkadir Ömür’ün sakatlığına çok üzüldüğünü ifade eden Yılmaz, “İkinci kere ciddi bir sakatlık geçiriyor. Umarım erken sürede geri döner. Aslında kendini bulmaya başlaması ve katkısının arttığı dönemde sakatlanması Trabzon adına da kötü oldu. Abdullah hocanın dediği gibi Trabzonspor için alternatifsiz bir oyuncu. Orta sahada böyle fark yaratacak isimler bulmak zor. Yine de çok çalışıp en erken sürede formasına kavuşacaktır. Önümüzde Avrupa Şampiyonası var. Milli takım için de Abdülkadir’in dönüşü önemli” dedi.

Kazanarak devam etmek

Trabzonspor’un, Gençlerbirliği deplasmanından galibiyetle dönmesiyle üst sıralara doğru tırmanmaya devam edeceğini ifade eden Mehmet Yılmaz, “Devre arası yok ve Çarşamba-Pazar şeklinde maç yoğunluğuna girilecek. Ligin ikinci yarısı daha zorlu geçecek. Bu yolda geriden gelmek daha avantajlı. Sessizce hedefe doğru ilerlemek. Trabzonspor, rakiplerinin ne yaptığına değil, kendi maçlarına bakacak. G.Birliği sonrasında Süper Kupa maçı ve ardından Beşiktaş müsabakası. Bu dönemde kazanarak devam etmek üst sıralara doğru Trabzon’un daha da yaklaşmasını sağlayacaktır. Süper Kupa da prestij için önemli” dedi.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Mehmet Yılmaz - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler