Rus milli kaleci Darina, Muratpaşa'da

TÜRKİYE'yi bu yıl EHF Kupası'nda temsil edecek Muratpaşa Belediyespor kadın hentbol takımı, Rus kaleci Darina Shulega'yı (24) kadrosuna kattı. Rus kal...

TÜRKİYE'yi bu yıl EHF Kupası'nda temsil edecek Muratpaşa Belediyespor kadın hentbol takımı, Rus kaleci Darina Shulega'yı (24) kadrosuna kattı. Rus kaleci, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'ın da katıldığı törenle kendisini kırmızı beyazlı yapan imzayı attı.

Türkiye'de kadın hentboluna kazandırdığı oyuncular, yaşadığı şampiyonluklar ve Avrupa'da elde ettiği başarılarla bir ekol oluşturan Muratpaşa Belediyespor kadın hentbol takımı, Rus kaleci Darina Shulega'yı kadrosuna kattı. Darina için Belediye Başkanı Uysal, Muratpaşa Belediyespor hentbol şube sorumlusu Özcan Yılmaz ve kulüp yöneticisi Ahmet Öztürk'ün katılımıyla imza töreni düzenlendi.

ÖZKAYNAK DÜZENİYLE YOLA DEVAM

Törende konuşan Başkan Uysal, Muratpaşa Belediyesi olarak Türkiye'de amatör sporlara sporcu yetiştirmek için çalıştıklarını söyledi. Muratpaşa'da 19 branşta 7'den 70'e herkese spor yapma imkanı sağladıklarını belirten Başkan Uysal, şöyle konuştu:

“Belediyemizin adını taşıyan kulübümüz bünyesinde Kadınlar Hentbol Süper Ligi'nde başarılarıyla Antalya'mıza gurur veren bir takımımız var. Bu yıl 20 yaş ortalamasında bir takımla şampiyonluğa oynayacağız. Ancak Türkiye'nin sporcu yetiştirmekte büyük güçlükleri, sosyo-politik tutum ve davranış anlamında eksiklikleri var. Yeterince sporcu yetiştiremiyoruz. Özellikle kadın hentbolunda ciddi bir kaleci boşluğu var. Çok iyi kaleciler yetiştireceğiz. Buna namzet ciddi sporcu altyapımız var. Ancak Türkiye'mizi Avrupa temsil edeceğimizi de düşünerek bir yetkin, kariyerli bir kaleciyle takımızı takviye etmek istedik. Bir iki yıl için buna ihtiyacımız oldu. Gelecek yıllarda kaynaktan yetiştirdiğimiz sporcularımızla yolumuza devam edeceğiz."

'UMARIM SEZONU OYNARIZ'

Hentbol Şube Sorumlusu Yılmaz ise iyi bir sezonun Muratpaşa Belediyesi'ni beklediğini belirterek, “Darina'ya 'Hoşgeldin' diyor başarılarının devamını diliyoruz" dedi. Darina ise başka bir ülkeye geldiği için ilk başta çok heyecanlı olduğunu belirtirken takımdaki arkadaşlık ve Muratpaşa'da oluşturulan hentbol ortamı sayesinde kendisini konforlu ve rahat hissettiğini söyledi. Darina, “Umarım geçen sezon gibi olmaz. Sezonu tamamıyla oynama imkanı buluruz. Tekrar hentbol oynayacağımız için mutluyum" diye konuştu.

Rus kaleci, konuşmaların ardından kendisini kırmızı beyazlı yapan sözleşmeyi imzalarken Belediye Başkanı Uysal da takımın yeni oyuncusuna formasını verdi.

KALE DARİNA'YA EMANET

Muratpaşa Belediyespor kadın hentbol takımı, bu sezon Kadınlar Hentbol Süper Ligi'nde ve EHF Kupası'nda 18 yaşında 9 oyuncusu bulunan 20 yaş ortalamasına sahip bir kadroyla mücadele edecek. Takıma bu sezon Gülsüm Güleçyüz, İrem Köseler, Merve Özkaşıkçı, Ayşenur Şenöz, Hatice Özdemir ve Zeynep Ersöz katılırken Paşanın Meleklerinin son transferi Darina, Rusya'nın Kuban takımından kadroya dahil oldu. 1 metre 83 santimetre boyundaki Darina, ülkesinde genç milli takım forması da giydi.

07 Ağu 2020 - 14:42 - Trabzonspor Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.