NEFES NEFESE

Yunanistan'da Ekuban'ın yıldızlaştığı maçta skor avantajını elde eden Trabzonspor'un dün akşamki gayesi turu geçmekti. Galibiyet halinde ise, maddi ve...

Yunanistan'da Ekuban'ın yıldızlaştığı maçta skor avantajını elde eden Trabzonspor'un dün akşamki gayesi turu geçmekti. Galibiyet halinde ise, maddi ve manevi katkı biraz daha öne çıkacaktı. Pazar günü Kadıköy'de oynanacak Fenerbahçe maçı öncesi, turu hasarsız geçmek çok mühimdi. AEK'nın varını yoğunu ortaya koymasını beklerken, bir o kadar da Trabzonspor'dan daha zayıf bir takım olduğuna özellikle ilk maçta tanık olmuştuk. Ünal Karaman ve oyuncuları maçın ehemmiyetine vakıf olmalıydı. Ne yapıp edip tur geçilmeliydi.

Maç başlar başlamaz sahada Karadeniz Fırtınası değil, Yunanlılar esti. Yarım saat dolmadan AEK Trabzon'da iki gol buldu. Hem tribünler hem Türkiye şok oldu. Saha içi diziliş ve oyuncu tercihleri, yenilen gollerin ana nedeniydi. Yunanistan temsilcisinin ilk yarı sonunda turu geçen skoru alamaması, tamamen onların şanssızlığından kaynaklanıyordu.

İkinci yarının son yarım saatinde, Bordo Mavililer müthiş şahsi performans sergilediler. Takım oyunu yine yoktu. O bölümde, Nwakaeme neredeyse tek başına AEK ile savaştı. Gol gelmedi. Nihayetinde, Karadeniz Fırtınası dün akşam rakibine kendi evinde yenilse de, ilk maçın sonucundan dolayı UEFA Avrupa Ligi'nde gruplara kalmayı başardı. Zaten, önemli olan da turu geçmekti. Dünkü maçta oyundan çıkmak zorunda kalan Abdülkadir Ömür'ün sakatlığı umarız önemli değildir.

AEK maçı itibariyle şunlar görüldü: Sörloth varsa en önde o oynar. Sosa-Abdülkadir Parmak-Obi Mikel yanyana oynamaz. Rotasyon yapılacak oyuncuların ve maçların zamanlaması iyi hesaplanmalı. Ünal Hoca takıma müdahalede ve oyuncularını uyarmada geç kalmamalı. Takım oyunu ve takım savunması çok sıkıntılı. Özetle, Trabzonspor'un problemleri var ve bu problemler en kısa sürede giderilmeli. Aksi halde, hem lig ve kupa hem de UEFA Avrupa Ligi grup maçları hüsranla sonuçlanır.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Özden Ayvaz - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler