Kongre öncesi sert açıklama

Trabzon Divan Başkanlık Kurulu'ndan bildiri yayınlayan 5 üyeye sert tepki geldi. Kongrenin ertelendiğini duyuran Divan Başkanlık Kurulu kaos yaratmak...

Trabzon Divan Başkanlık Kurulu'ndan bildiri yayınlayan 5 üyeye sert tepki geldi. Kongrenin ertelendiğini duyuran Divan Başkanlık Kurulu kaos yaratmak isteylenlere cevap verdi.

İşte o bildiri:

Açıklanan "toplantıların bayram sonuna kadar yasaklanması" tedbiri nedeniyle , 28 Nisan 2021 de yapılmasına karar verilen "Seçimli Divan Genel Kurulu" ertelenmiştir.

Salgının seyri, camianın beklentileri ve kulübümüzün menfaatleri doğrultusunda, yeni kongre tarihi ilerde belirlenip camiamıza bildirilecektir.Kongreye hazırlık sürecinde, Divan Başkanlık Kurulu olarak bizleri arayarak ya da aradığımızda bizlere gösterdiğiniz ilgi ve desteğe, gazetelerde ve sosyal medyada bizleri onore eden açıklamalara çok teşekkür ederiz. Bu büyük destek ile camiamızın başarısı için çalışmaya ve haklı davalarının savunucusu olmaya devam edeceğiz.

Bu kongre sürecinde de görülmüştür ki;

Trabzonspor tarihinde "adamcılık" gurupculuk" ve "kaostan yararlanma" gibi kavramların arkasına sığınarak organları ve kurulları temsil edenlere iftiralar atmak, haklarında yalan haber yaymak, kendi düşüncelerini taraftara dikte etmeye çalışmak, bunu yapana yarar sağlamadığı gibi kulübümüzün gereksiz tartışmaların içine çekilmesine ve organ / kurulların yıpranmasına sebep olmaktadır. Aday olmayı düşündüğü halde bunu gerçekleştiremeyip, bunu " Siz aday olmayın " gibi hiç te demokratik olmayan talebe dönüştüren bazı üyelerimizin, 2100 üyemizden sadece beşinin imzası ile bildiri yayınlaması anlamsız bir hamleden öteye gitmemiştir.

TFF Başkanı Nihat Özdemir'in Trabzonspor'umuzu tehdit eden sözleri üzerine, Nihat Özdemir'e yerel bir TV kanalındaki mülakatta hak ettiği şekilde cevap veren başkanımız Ali Sürmen'in video kaydını, TFF deki dostlarına gönderip muhbirlik yapan ve başkanımızın ceza alması için ricacı olanların da aynı kişilerin içinde olması tesadüf olmasa gerek. Hiç kimsenin Trabzonspor'un lehine olan tüm düşüncelerin kendinde olduğu ve tek kurtarıcı olduğu iddiasında bulunma hakkı olmadığı gibi "ben yoksam gerisi tufan " deme hakkı da yoktur.

2021 yılının tüm organ / kurulların seçim yılı olduğu değerlendirildiğinde, adaylığı düşünecek arkadaşların demokratik haklarını kullanır iken camiaya ve insan olmaya yakışan üslup ile yarışması camia adına beklentimizdir.Diğer taraftan kongre sürecinde bazı üyelerimiz tüzüğün bazı maddelerinin "antidemokratik" olduğunu iddia etmişseler de, değerlendirmesinin yapılacağı yerler tüzük kongreleridir. Tüzük kongreleri, camianın taleplerinin Trabzonspor Yönetim Kurulunca değerlendirilip, yine yönetimce tüzük kongresi kararı alınmasıyla gerçekleşir ve genel kurulun kabulü ile de son bulur.Divan'ın tek başına tüzüğü yapabileceği yada değiştirebileceği gibi algı yaratılması yanlıştır. Tüzükte yapılması düşünülecek değişikliklere ve kongrede kabulü yönünde katkı sağlamaya hazırız. Camia ve Yönetimin belirleyeceği programa göre, divan başkanlık seçimini tüzük tadilatından sonra yapmak kurulumuzca da değerlendirilmeye alınacaktır. Saygılarımızla

14 Nis 2021 - 15:49 - Trabzonspor Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.