KEYİFSİZ GALİBİYET

Sezon başından bu yana forvetsiz oynayan Trabzonspor, dün son iki maçını kaybetmiş İttifak Holding Konyaspor ile karşılaştı. Son maçında on kişi kalmı...

Sezon başından bu yana forvetsiz oynayan Trabzonspor, dün son iki maçını kaybetmiş İttifak Holding Konyaspor ile karşılaştı. Son maçında on kişi kalmış rakibi karşısında yaklaşık bir saat net gol pozisyonu bulmakta zorlanıp son uzatma dakikasında mağlup olmaktan kurtulan Bordo Mavililer'in, İsmail Kartal yönetimindeki rakibi karşısında nasıl bir sonuç alacağı merak konusuydu.

Abdullah Avcı, son maçın kadrosuna sadece Vitor Hugo'yu ilave etti. Son maçların en iyi isimlerinden Majid Hosseini ise, hafif sakatlığından dolayı kadroda yoktu. Pereira'nın da maç kadrosuna alınmaması maçtan evvelki bir diğer gelişmeydi. İlk yirmi dakika maçın kontrolü Konyaspor'daydı. Konyaspor'un iki tehlikeli atağı golle sonuçlanmayınca, atamayana attılar ve Anthony Nwakaeme'nin golü geldi. Bu golle, hem oyunun ve hem de maçın kaderi değişti. İkinci yarı zorunlu değişiklikten oyuna dahil olan Flavio'nun şık golü Trabzonspor'u rahatlattı. Hemen ardından gelen Djaniny'nin golü, hem bizi hem de kendisi şaşırttı. Üç farklı skor üstünlüğü, maça iyi başlayıp altmış dakikada kalesinde üç gol gören Konyaspor'u moral olarak da çökertti. Konyasporlu Shengelia'nın golü maçın sonucunu belirledi. Abdullah Avcı, elindeki kısıtlı kadro ile dün akıllı oyun taktiğiyle bir zorlu galibiyete daha imza attı.

Nihayetinde, maçın artısı alınan üç puan, eksisi ise takımın göz bebeği Abdülkadir Ömür'ün ciddi bir şekilde sakatlanmasıydı. Sağ ayak bileğinde kırık olan milli oyuncu Abdülkadir Ömür'e acil şifalar diliyorum. İkinci yarının büyük bir kısmında, takım oyununu -belki de ilk kez- üçüncü bölgeye taşımayı başaran bir Trabzonspor seyrettik. Nwakaeme maçın yıldızıydı. Savunmanın göbeği, her zamanki gibi takımın en iyi bölgesiydi. Oyunu öne doğru oynayınca Serkan Asan'ın çok daha verimli olduğunu gördük. Abdullah Avcı, üzerine koya koya yoluna devam ediyor. Bu galibiyet, transfer konusunu asla arka plana itmemeli. Hedef zirve ise, hedefe yani zirveye koşacak kaliteli oyuncular acilen kadroya katılmalı.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Özden Ayvaz - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler