'İslam beni çok değiştirdi!'

Newton, “İslam ne kadar şanslı bir insan olduğumu anlamama yardım etti” dedi ve hayatına olan etkisini anlattı

Trabzonspor'un yeni teknik direktörü Eddie Newton’un ilginç bir yaşamı var.

İsviçre doğumlu bir Türk kızı olan Zeliha Kılıç (Newton) ile evlilik yapan Eddie Newton, 11 Mayıs 2008’de The Guardian’a verdiği röportajda, İslam dinini seçme nedeni ve özel yaşamıyla ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Sakatlık nedeniyle futbolu bırakmak zorunda kaldım. Devam etseydim, tekerlekli sandalyeye mahkum yaşamak durumunda kalacağımı söylediler. Ben de futbolu bırakmak durumunda kaldım. Sonra çocuk sporuyla ilgili projeler yapmaya başladım. Çünkü obezite olayı çok yükseldi. Bu konuda bir şeyler yapmak istedim.

Premier Lig yıldızları, çocuklara yeme alışkanlıkları konusunda bilgi verip, farklılık yaratabilir. Ülkede seçkin insanlar alt yapıya yardım edebilir. Çocuklara yardımcı olmak için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Koordinasyon, denge, benlik saygısı… Koçlarımız onları cesaretlendirmeye çalışıyor. Çocuklara bağırmıyorlar. Çocuklardan maksimum düzeyde yararlanırken, olabildiğince nazik davranıyorlar. Bu yüzden onlar da koçları seviyorlar ama aynı zamanda çalışma konusunda da işlerini ciddiyetle yapıyorlar. Eğer çocuklar yeterince yüksek bir standarda sahiplerse onları, zorlayabiliriz.

Futbolu bıraktıktan sonra İslam’ı seçtim. Bu hayatımda çok önemli değişiklikler yaşamama neden oldu. İslam beni sadece aileme odaklı bir adam haline getirdi. İşleri daha düzgün yapmamı ve hayatımı düzene sokmamı sağladı. Ve şimdi ben bunu yapabiliyorum. Dört güzel çocuğum var. Güzel bir eşim var. Ve çok mutluyum. Asla kazandığım şeyleri, kaybetmek istemiyorum. Sevdiğim bir işim var ve kendi işimi yapıyorum. İslam ne kadar şanslı bir insan olduğumu anlamama yardım etti.”

Kendimi çok şanslı hissediyorum

Trabzonspor Teknik Direktörlüğünün ardından The Sun'a konuştan Newton, çok şanslı bir hoca olduğunu söyledi. Kalbinin Chelsea'de olduğunu ve bir gün birinci adam olarak geri dönmeyi umduğunu belirten Newton, Trabzonspor'da hayallerini gerçekleştirme fırsatı yakaladığının altını çizdi.

Yardımcı hoca olarak sonunda fırsat bulduğunu söyleyen Newton, “Hayalimi gerçekleştirmek istiyorum. Chelsea'de Glenn, Avrupa çalışma tarzını getirdi ve onun altında çalışmayı çok sevdim. Ruud Gullit'ten sakin olmayı öğrendim. Vialli, İtalyan tarzıydı. Herkesten bir şey öğrendim” dedi.

Newton, Avrupa’dan 1 yıllık men cezasının herkes için büyük bir hayal kırıklığı olduğunu da belirtirken, “Çünkü biz bu pozisyona gelmek için çok çaba sarfe ettik. Başkanımızla da geldiğimden beri harika bir ilişkimiz oldu. Bu benim için harika bir deneyim oldu ve bu fırsatı yakaladığım için kendimi çok şanslı hissediyorum" dedi.

06 Ağu 2020 - 12:06 - Trabzonspor Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

02

Mustafa gülec - Spor'a dini karıştırma olurmu,gözünü seveyim,dini siyasete yeteri kadar karıştıranlar var zaten

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 06 Ağustos 12:06
01

yilmaz sahinkaya - eddie just win every match. trabzon halki loves winner. her mac icin dua et ve kazan.trabzon halki futboda kazanani sever ve yenilenin yuzune bakmaz.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 06 Ağustos 12:06