Fikstür çekimi ertelendi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), yarın yapılacağını duyurduğu Süper Lig fikstür çekimini 25 Ağustos'a erteledi. Takım sayısının 21'e yükselmesi neden...

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), yarın yapılacağını duyurduğu Süper Lig fikstür çekimini 25 Ağustos'a erteledi. Takım sayısının 21'e yükselmesi nedeniyle ön çalışma tamamlanamadı. TFF profesyonellerinin fikstür sisteminde Premier Lig ve Bundesliga modellerini önerdiği ancak hem TFF yönetiminin hem de yayıncı kuruluşun bunu kabul etmediği öğrenildi.

FİKSTÜR NASIL ÇEKİLİYOR?

Süper Lig fikstüründe kullanılan yöntem İtalya ve İspanya ile aynı. Kulüp temsilcileri kadede 1'den 21'e kadar yer alan toplardan birini kura yoluyla seçerek ilk hafta tablosundaki yerlerini belirliyor. Sonraki tüm haftalar bilgisayar sistemi tarafınfan otomatik takip mantığıyla belirleniyor.

3 ÖNEMLİ KRİTER

Ancak bu otomatik takip de bazı kriterleri gözetiyor.

Bu kriterle de şöyle:

1) Aynı şehrin takımları aynı hafta evinde oynayamaz.

2) Milli maçlardan önce Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe derbisi oynanamaz.

3) Ligin ilk 5 haftasında üç büyük derbi olmaması.

Derbi haftaları aslında belli

Bu kriterlere göre fikstür oluşması için Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'a ayrıcalık tanınarak 3 özel numara veriliyor. 18 takımlı ligde bu numaralar 2, 3 ve 16 idi. Üç büyüklerin temsilcileri sadece bu üç numaranın olduğu kaseden kura çekiyor. Bu sayede fikstür planlamacıları için derbi haftaları önceden biliniyor.

İngiltere Premier Lig ve Almanya Bundesliga ise farklı bir yöntem kullanıyor. Örneğin Premier Lig'de Noel tatili gibi özel günlere özelikle derbiler konuluyor.

Türkiye’de en fazla 2 deplasman varken Premier'de bu sayı 3 olabiliyor ve ayrıca takımlar peş peşe birbiriyle oynayabiliyor. Süper Lig'de 2020-2021 sezonu 11 Eylül'de başlayacak.

20 Ağu 2020 - 10:57 - Trabzonspor Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

02

Sicilli - Bu ne biçim fikstür mantigiymis. Daha her sey baştan istanbul takımları lehine işletiliyor. Yani senaryo ta bastan yazılıyor. Desenize diğer anadolu takımları sadece figüran. Bir de buna mhk denilen yapi eklenince sittin sene anadolu takımları şampiyon olamaz.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Ağustos 10:57
01

İsmail kır - Kurada bile hile var adiler yapın ilk hafta istanbul takımları birbiriyle yapsın kaderi değiştirmeyin çünkü ilk hafta morallri bozulacak biri mağlup olacak aslında ilk 10 hafta kendi sahalarında yapsınlar şampiyonluk ilk 10 hafta belli olsun sonra biz oynamaya başlayalım yazıklar olsun hepinize Allah belasını versin

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Ağustos 10:57