CEZA SAHASI İÇİNİ SEVİYOR

Ligin 26 haftalık bölümündeki istatistikler bordo-mavililerin gol bölgesini de ortaya koydu

2019-20 Cemil Usta Sezonunun 26 haftalık bölümü geride kalırken, takımlardaki istatistikler de dikkat çekiyor. Trabzonspor’un geride kalan haftalarda en çok paslaşmada başarı sağladığı ortaya çıktı. Bordo-mavililer bölgelere göre paslaşmada, rakip yarı sahada yüzde 74.6, kendi yarı sahasında yüzde 90,1’lik bir paslaşma oranıyla en üst sıralarda yer almayı başaran ekip oldu. Toplam pas sayısı 11 bin 364 olarak gerçekleşen bordo-mavili takım bu paslardan 9 bin 317’sini isabetle sonuçlandırdı. Trabzonspor’un 90 dakikadaki pas sayısı ise 437 olarak gerçekleşti. Fırtınanın uzun paslardaki başarı oranı ise yüzde 47,6.

İleriye paslaşma oranında yüzde 36, geriye yüzde 14, sağ tarafa yüzde 25.2 ve sol tarafa da yüzde 24.2 oranında pas yüzdesi gerçekleştiren Trabzonspor, maç başına akan oyun ortası 289, isabetli ortalarda yüzde 70’lik bir başarı gösterdi.

Bordo-mavili takımın engellenenler hariç şutlarının gole çevirme oranı yüzde 21.5 olurken, gol atma sıklığı ise 39.7 dakikada bir olarak kendisini gösterdi. Trabzonspor’un gollerinde, 21 gol sol ayaktan, 21 gol sağ ayaktan ve 13 gol de kafa golünden geldi. Ceza sahası içinden 51 gol atan Trabzonspor, ceza sahası dışından 8 ve duran toptan da 2 gol buldu. Fırtına bu sezon 6 penaltıyı gole çevirmeyi başarırken, iki penaltıdan da yararlanamadı.

05 Nis 2020 - 12:22 - Trabzonspor Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.